خوراکیهای مضر برای دندان ها
برخی از خوراکی ها باعث خرابی تدریجی دندانها میشوند و باید از خوردن آنها خودداری کنید.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ دندانها یکی از مهمترین اعضای بدن هستند کـه هم در سلامتی و هم زیبایی ظاهری مـا نقش فوق العاده مهمی دارند. مراقبت از دندانها نیز در هر سن و سالی کـه باشید امری مهم محسوب میشود، در ادامه چند عامل خوراکی کـه باعث خرابی تدریجی دندانها میشوند را بررسی میکنیم، با ما همراه باشید.
پاپکورن
حتماً برای تان پیش آمده وقتی کـه با لذت مشغول خوردن پاپکورن بودید، با یکی از آن دانههای سفت ذرت غافلگیر شدید و حتی نگران شدید کـه شاید دندان تان شکسته باشد.
در واقع همین دانههای باز نشدهی پاپکورن عامل تعداد زیادی از شکستگیهای دندانی هستند. علاوه بر این، پوستههای ذرتها هم لای دندانها گیر میکنند و لثه را اذیت میکنند.
میوههای خشک
میوههای خشک بسیار پرطرفدار و لذیذ هستند و میان وعدهی سالمی بنظر میرسند، اما حقیقت این اسـت کـه این مادهی غذایی برای دندانها بـه شدت مضر اسـت.
میوههای خشک علاوه بر قند زیادی کـه دارند، بسیار چسبنده هستند ودر شیارهای دندانهای آسیاب باقی میمانند و باعث پوسیده شدن آنها میشوند.
نوشیدنیهای قهوه
دل چسب بودن طعم قهوه و نوشیدنیهایی کـه با آن تهیه میشوند بر کسی پوشیده نیست، اما همان نوشیدنیهای شیرینی کـه از خوردن انها لذت میبرید، کابوس دندان هایتان هستند.
مصرف پیوستهی شیر و قند دریک بازهی یک ساعته یا بیشتر، کار بزاق دهان را برای مقابله با قند و اسیدی کـه از باکتریهای درون دهان مـا تولید میشود، سخت میکند. بزاق دهان، مهمترین محافظ دندانها اسـت، اما قند زیادی کـه با هر جرعه از یک نوشیدنی شیرین وارد دهان میشود، بـه مرور غدههای تولید کنندهی بزاق دهان را بی اثر میکند.
تخمه
تخمههای خوشمزه پای ثابت تعداد زیادی از لحظات مفرح مـا هستند، اما اگر دندان هایتان را دوست دارید خوردن تخمه را کنار بگذارید.
از آنجایی کـه برای خوردن تخمه باید پوست آنها رابا دندانهای جلویی خود بشکنید، همین خوردنی خوشمزه میتواند باعث شکسته شدن لبهی دندانهای جلویی تان شود.
آب گرم و لیموترش
اگر در مورد خواص نوشیدن آب گرم و لیموترش شنیده اید و بخاطر سلامتی بدنتان هرروز آنرا میخورید، بهتر اسـت دیگر اینکار را انجام ندهید، چون دندانپزشکان خبر هـای بدی برای مینای دندانهای تان دارند.
خاصیت اسیدی لیموترش باعث فرسوده شدن مینای دندان و درنتیجه فرسایش دندانها میشود. قرارگیری مکرر و پی در پی در دسترس نوشیدنیها و مواد غذایی اسیدی میتواند مینای دندان را از بین ببرد. بعد ازآن، لایهی زیرین دندان بیرون میآید کـه بـه آن عاج دندان گفته میشود و زردتر از مینای دندان و بسیار حساس اسـت.
یخ
اگر ازآن دست افرادی هستید کـه از جویدن یخ لذت میبرند، باید این عادت ویرانگر را ترک کنید. یخ برای دندانها بیش از حد سفت اسـت و باعث شکستگیهای تنشی «شکستگی ناکامل و ترکهای کوچک» در دندان میشود. حتی ممکن اسـت تکهای از دندان را بشکند.
نوشیدنیهای انرژی زا
نوشیدنیهای انرژی زا بـه شدت اسیدی هستند و pH پایین و قند زیادی دارند. بعد از خوردن چنین نوشیدنی هایی، یک لایه از انها روی تمام دندانها باقی میمانند و روی همهی ی انها بـه یک اندازه تأثیر میگذارد. بنابر این شـما میمانید و دهانی کـه همهی ی دندانهای درونش پوسیده اند!
نوشیدنیهای ورزشی
نوشیدنیهای وزشی برای تأمین دوبارۀ آب از دست رفته و مواد مغذی و الکترولیتهای مورد نیاز بدن ورزشکارها تولید شدند.
با این حال، قندی بسیار زیاد این نوشیدنیها، فواید انها را تحت تأثیر قرار داده اسـت. قندهای مایع باعث بروز پوسیدگی در نقاطی از دندانها میشوند کـه دسترسی بـه آنها دشوار اسـت و اگر زمانی کـه دهان خشک اسـت وارد آن شوند، مضرات آنها بیشتر هم میشود. برای تأمین آب از دست رفتهی بدن خود، هیچ نوشیدنیای بهتر و سالمتر از آب ساده نیست.
کمپوت میوه
کمپوت میوه بدلیل این کـه از تکههای میوه آماده میشود، میان وعدهی سالمی بنظر میرسد. اگرچه میوه مادهی غذایی سالمی اسـت، اما میوهی کنسرو شده در اغلب بسیار ناسالم اسـت. میوهای کـه با مقدار زیادی شکر آماده شده و درون شربت قرار گرفته، مضرات آن دست کمی از آبنبات ندارد.
نوشیدنیهای گازدار
تحقیقات علمی نشان داده اسـت مصرف نوشیدنیهای کربناته مثل نوشابهها و آب میوههای گازدار میتواند بـه مینای دندان آسیب بزند.
پاستیل
پاستیل شاید یکی از پرطرفدارترین تنقلات دنیا باشد، اما باید از خوردن پاستیل و تمامی خوراکیهای شبیه بـه آن پرهیز کنید، چون باعث تخریب دندان میشوند.
پاستیل بـه تمامی قسمتهای دندان میچسبد و دندانها هر چـه بـه مدت طولانی تری با مواد قندی در تماس باشد، اسید بیشتری از باکتریهای عامل پوسیدگی تولید میشود.
شیرینیهای گرانولا
شیرینیهای گرانولا شاید سرشار از فیبر و موادمعدنی باشند، اما برای سلامت دهان و دندان بسیار مضر و ناسالم هستند. این شیرینیها قند بسیار زیادی دارند و بـه همی دلیل برای دندانها بسیار مضر هستند.
بعضی از این شیرینیها دو لایه و بسیار سفت هستند، در نتیجه، علاوه بر ضرری کـه بخاطر قند زیادشان برای مینای دندان دارند، ممکن اسـت باعث شکستن دندانها هم شوند؛ و در ادامه باورهای نادرست در مورد مراقبت از دندانها