آسوشیتدپرس گزارش داد؛
اخراج دیپلماتهای کره شمالی از مالزی
به دنبال قطع روابط دیپلماتیک بین کره شمالی و مالزی به دلیل اختلاف بر سر استرداد یک مظنون کرهای به آمریکا، دیپلماتهای کره شمالی، از مالزی اخراج شدند.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از آسوشیتدپرس، پرچم کره شمالی و علامت سفارت این کشور از ساختمان این سفارت در حومه کوالا لامپور برداشته شد.
دو اتوبوس حامل دیپلماتها و خانوادههای آنها نیز راهی فرودگاه شدند تا به شانگهای پرواز کنند.
هشام الدین حسین وزیر امور خارجه مالزی اعلام کرد اخراج این دیپلماتها در واکنش به تصمیم کاملا غیرمسئولانه و یکجانبه روز جمعه پیونگ یانگ برای قطع روابط دیپلماتیک با مالزی صورت گرفت.
وی در بیانیهای اعلام کرد:" این اقدام یادآوری میکند مالزی هرگز تلاشی را در خصوص دخالت در امور داخلی و قضایی مان، بی احترامی به نظام حاکمیتی مان و ایجاد تنشهای غیرضروری با تمرد از نظم بین المللی مبتنی بر قوانین، تحمل نمیکند. "
روابط بین کره شمالی و مالزی عملا از سال ۲۰۱۷ بدنبال ترور برادر ناتنی رهبر کره شمالی در فرودگاه کوالا لامپور، قطع شده بود.
دو روز پس از اقدام کوالا لامپور در استرداد یک تبعه کره شمالی به آمریکا که با اتهام پول شویی مواجه بود، کره شمالی روز جمعه اعلام کرد رابطه خود را با مالزی قطع میکند.
مالزی با محکوم کردن این اقدام، به دیپلماتهای کره شمالی ۴۸ ساعت فرصت داد تا این کشور را ترک کنند.
کیم یو سونگ کاردار و رایزن کره شمالی در کوالا لامپور اعلام کرد مالزی، جرمی نابخشودنی مرتکب شده است.
وی با تکرار بیانیه پیونگ یانگ، مالزی را به نوکری آمریکا و قرار گرفتن در بخشی از توطئه این کشور با هدف منزوی کردن و تحت فشار قرار دادن کره شمالی متهم کرد.
وی در بیانیهای کوتاه در مقابل سفارت کره شمالی قبل از عزیمت به فرودگاه گفت: "مقامات مالزی، شهروند ما را به آمریکا فرستادند و پایههای روابط دوجانبه مبتنی بر احترام به حاکمیت را از بین بردند. "
کره شمالی، اتهامات پول شویی علیه شهروند خود را توطئه ساختگی و جعلی آمریکا خواند و هشدار داد واشنگتن بهای آن را میپردازد.
برخی کارشناسان میگویند قطع رابطه با مالزی، شیوه کره شمالی برای نشان دادن عصبانیتش از دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا بدون به خطر انداختن بازگشت به مذاکرات هستهای با واشنگتن است.
کره شمالی تاکید دارد تا زمانی که آمریکا، آنچه پیونگ یانگ سیاستهای خصمانه واشنگتن مینامد را کنار نگذارد، در گفتگوها مشارکت نمیکند.
اما کارشناسان میگویند کره شمالی در نهایت بدنبال بازگشت به دیپلماسی برای یافتن راههایی جهت لغو تحریمها و احیای اقتصاد تحت فشار این کشور است.
مالزی ضمن دفاع از اقدامش در استرداد تبعه مذکور، اعلام کرد این اقدام پس از انجام همه فرآیندهای قانونی صورت گرفته است.