خلبان شهید خلعتبری، اعجوبهای مثال زدنی در دوران دفاع مقدس
یکم فروردین، سالروز شهادت سرلشگر شهید حسین خلعتبری از ستارگان درخشان تاریخ ایران اسلامی و دفاع مقدس است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، سرلشکر حسین خلعتبری در یکم فروردین ۱۳۶۴هجری شمسی به شهادت رسید. خلبان شهید خلعتبری اعجوبهای مثال زدنی و یکی از ستارگان درخشان تاریخ ایران اسلامی، دفاع مقدس و نیرویهای مسلح است.
حسین خلعتبری مکرم (متولد ۱۳ مهر ۱۳۲۸ در رامسر – شهادت ۱ فروردین ۱۳۶۴ در سنقر) خلبان اف-۴ فانتوم ۲ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. وی نقش عمدهای در انهدام نیروی دریایی ارتش عراق در عملیات مروارید ایفا کرد. او به خاطر رشادتهای فراوان در این عملیات به شکارچی اوزا معروف شد.
شهادت
در تعطیلات نوروز سال ۱۳۶۴ وی به زادگاهش رامسر نمیرود. در جواب دوستانش هم که میگویند چرا به دیدن خانواده نمیروی؟ میگوید: در این شرایط بحرانی مردم هر لحظه به کمک ما نیاز دارند. وجدانم اجازه نمیدهد که این مردم را تنها بگذارم. روز یکم فروردین ماه سال ۱۳۶۴، خلعتبری و ستوان محمدزاده به عنوان شیفت پایگاه سوم شکاری همدان بودند. ناگهان صدای آژیر بلند میشود و در پایگاه اعلام حالت آماده باش میشود.
حسین خلعتبری مکرم به همراه کمک خود ستوان «عیسی محمدزاده عروس محله» یا یک فروند هواپیمای فانتوم دی با نام رمز سلیمان ۳۱ برای مقابله با هواپیماهای دشمن به پرواز در میآید. در کرمانشاه در منطقه سنقر با دو فروند میگ ۲۳ عراقی و یک فروند میگ ۲۵ عراقی درگیر میشود. سریعاً به سمت یکی از هواپیما گردش کرده و به پرواز ادامه میدهد و در ارتفاع ۳۵۰۰۰ پایی یکی از میگهای ۲۳ را مورد هدف قرار میدهد که پس از برخورد موشک، میگ منهدم میشود.
در همین حین از ایستگاههای رادار زمینی مرزی به اطلاع خلعتبری میرسانند که یک فروند میگ ۲۵ پی دی، در تعقیب آنها میباشد. میگ ۲۵ اقدام به شلیک یک تیر موشک r-۴۰ میکند موشک با فانتوم برخورد میکند. ستوان محمدزاده موفق میشود اجکت کند و به سختی از ناحیه دست راست آسیب میبیند و توسط نیروهای امداد و نجات نیروی هوایی نجات پیدا میکند؛ ولی سرلشکر خلبان حسین خلعتبری فرصت اجکت پیدا نمیکند و شهید میشود.
تلویزیون عراق با اعلام این خبر اعلام کرد که موفق شده یکی از بهترین خلبانان ایرانی را از بین ببرد.
خلعتبری ستارهای درخشان در آسمان ایرانامیر سرتیپ خلبان حسین چیت فروش از خلبانان پیشکسوت نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه شهید خلعتبری خلبان فانتوم و یک سردار ملی است، تصریح کرد: خلعتبری قهرمانی بود که مسئولیت پشتیبانی و صیانت از دریا و برقراری امنیت در خلیج فارس و پایگاه بوشهر را برعهده داشت و یکی از خلبانان و ستارگان ویژه در این پایگاه هوایی بود، که از لحاظ مردمی و بین خلبانان به حسین ماوریک معروف بود، ماوریک یک موشک ضددریاست که اهداف متحرک را در دریا مورد هدف قرار میدهد به دلیل اینکه خلعتبری بیشتر ماموریتهای خود را علیه اهداف دشمنان در دریا انجام میداد به این نام معروف بود.
خلبان پیشکسوت نیروی هوایی ارتش با اشاره به شهادت سرلشکر خلعتبری در یکم فروردین، خاطر نشان کرد: هنگامی که مردم عید باستانی و کهن نوروز را جشن میگیرند عدهای از عزیزان باید از آسمان کشور صیانت کنند تا مردم با آرامش در کنار خانواده سال نو را جشن بگیرند. خلعتبری هم در پاسداری از میهن اسلامی و برای امنیت و آرامش مردم در روز عید نیز در ماموریت بود و به شهادت رسید.
امیر چیت فروش با اشاره به توطئههای دشمنان علیه ملت ایران گفت: برای شناخت بیشتر غرب باید رفتار آنها در گذشته را به خوبی مطالعه کنیم و بدانید آنها چگونه با ملت ایران برخورد کردهاند؟ در جنگ تحمیلی، چون برتری هوایی با نیروهای ما بود کشورهای غربی یک پکیج کامل متشکل از تجهیزات مختلف مثل هواپیماهای فوق پیشرفته میراژ را به نیروی هوایی عراق دادند و نیروی هوایی عراق که تمام تجهیزاتش مثل میگ، سوخو، توپولوف، ایلوشین همه ساخته شرق بود با کمک غرب به انواع هواپیماهای میراژ، سوپر اتاندارد، هلی کوپترها و پدافندهای مختلف مجهز شد و همین هواپیمای میراژ فرانسوی بود که با شهید خلعتبری در اول فروردین ۶۴ درگیر شده و ایشان را به شهادت رساند.
وی افزود: شهید خلعتبری که در جنگ خیلی خوب درخشیده بود، برای چند ماه به ماموریتی در دادگاه لاهه اعزام شد، اما طاقت نیاورد و به وطن بازگشت و جنگ و دفاع از کشور را به ماموریت ترجیح داد. او با وجود اینکه مهمان در خانه داشت برای پاسداری از آسمان کشور جان خود را از دست داد.
خلبان پیشکسوت نهاجا گفت: اطرافیان و خانواده شهید خلعتبری نیز انسانهایی ویژه و با عزت نفس بالایی هستند. خود شهید هم بسیار جوانمرد بود و میگفت؛ اگر ذرهای خاک ایران به پوتین یک عراقی مانده باشد با خون خود آن را میشویم.
امیر چیتفروش در پایان خاطرنشان کرد: غرب با حمایت از عراق و دادن تسلیحات مدرن مثل میراژ بهترین جوانان کشور از جمله شهید خلعتبری را به شهادت رساند که باید انتقام این جوانان را از غرب گرفت و آنها باید پاسخگوی جنایات خود باشند. آنها در طول هشت سال جنگ تحمیلی تجهیزات بسیاری را به صدام دادند و در نهایت رو سیاه شدند.
احمدی گزارش می دهد: