پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان و صنایع نرم و خلاق: معماها، همواره در شمایل ایدهها ظهور میکنند. ایدهها در جهان هستی، بازتاب صور و منظومههای فلکی هستند. منظومههایی که زمان را برای ما معنا میکنند؛ معنای زندگی.
به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این متن نوشته آقای دکتر پرویز کرمی است:
معماها، همواره در شمایل ایدهها ظهور میکنند. ایدهها در جهان هستی، بازتاب صور و منظومههای فلکی هستند. منظومههایی که زمان را برای ما معنا میکنند؛ معنای زندگی. زمان، دائما هویت ما را فاش میکند؛ هویت جمعی و فردی ما را. ما را به خودمان میشناساند و درک معانی مبهم را، آسان میکند و دشواری را کمی سهل. این ماجرا، سیرت معمول روزگار است اما، پیشی گرفتن از زمان و تلاش مدام برای این کار، رازی ست که تبدیل کنندگان ایدهها به محصولات، از آن آگاه اند؛ محصولاتی که نیازها را برطرف میکنند و کامها را شیرین.
جابه جایی زمین و تغییر زمان، درسهایی بزرگی به اهل اندیشه و خاندان دانش میدهد. تفکر و اندیشه، شالوده تقابل خواست و مقاومت است. مقاومت در برابر تغییر، رسم روزگار است و تغییر نیز، تقدیر آن. در نتیجه این کارزار است که فکرها بروز میکنند و پندارها، قوام مییابند؛ و آنگاه، نوبه خلاقیت ونواوری است. خلاقیت، مرکبی است که از زمان تندتر است و چابک تر. همین خلصت است که راز رهایی ما از بند محدودیتها را فاش میسازد. خلاقیت و نوآوری، ما را به احساس سعادت نزدیک میکند و نور آینده را برایمان، روشناتر. حقیقت نور، در واقعیت تاریکی نمایان میشود. آنگاه که همه چیز سیاه است و سرد، شکوفه ها، بر میآیند و آفتابی میشوند در سایه ای. بهار، حاصل زمستان و زادهی سترونی آن است. بدون تاریکی، نور بی معناست. بی زمستان، نوروز ناپیدا.
در این میانه است که اهالی دانش ورز، حاصل اندیشه شان را که بر پایه خلاقیت و نوآوری بنا شده است، به منصه ظهور میرسانند و اثری بر جای میگذارند که قابل لمس است و کارآمد. دانش ورزی، رویه عمل است؛ آنجا که علم را در پستوی ذهن، پنهان نمیگذارند و بر دایره عموم و طبق اخلاص قرار میدهند.
همین جاست که دانش ورزی، زمانی که با هنرمندی، تلفیق میشود و در هم میآمیزد، شاهکار و جاودانگی، خلق میشود. هنرمندی، پایه ثابت همه خلقت است. هنرمندی از ذات احدیت برآمده است و بر جان آدمیت، دمانده شده است. هنرمندی و دانش ورزی، دو روی سکه خلاقیت عملگرایانه است. این ترکیب، همانی است که ما در این روز و روزگار، بدان محتاجیم. ایران اسلامی عزیز، در نوروز ۱۴۰۰، آماده تغییرات جدی و درخشان است. نزدیک به ۶ هزار شرکت دانش بنیان، ۱۰ هزار استارتاپ، بیش از ۱۳۰۰ شرکت خلاق، دهها خانه خلاق و مرکز نوآوری، رخ نموده اند تا زیست بوم فناوری و خلاقیت، در سراسر سرزمین عزیزمان، ریشه بدواند و آرام آرام، نهالش را به سترگی سرو بلندبالای تمدن درخشان مان، شبیه سازد.
نوروز ۱۴۰۰، برایمان یک پیام بزرگ داشته است؛ ایستادگی شکوهمندترین کار تاریخ است. فرقی ندارد چه در برابر تحریمهای ظالمانه باشد چه در برابر هجوم نابرابر ویروس منحوس کرونا، یا بی رحمی اقتصاد وابسته به نفت. خودکفایی، آیین همیشگی ما ایرانیان مومن و مسلمان بوده است و پس از این نیز خواهد بود.
سال نو از راه رسیده است؛ سالی که به یمن گنجانده شدن دو نیمه شعبان، برکتی بس فزون برای ما ملت شیعه به وجود آورده است. این خود نشانهای است برای ما که بگوید، انتظار آگاهانه و مؤمنانه، به روشنایی و سرافرازی میانجامد. از سوی دیگر، سال ۱۴۰۰ طبق فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب، «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری شده است. امسال، به مدد خداوند تبارک تعالی، عنایتهای حضرت ولیعصر (عج)، مقاومت تحسین برانگیز مردم شریف ایران و همت فناوران، خلاقان، صنعتگران و دانشگاهیان، عرصه تولید، پر از رونق و نوآوری و شگفتی خواهد بود. سیستمی که زیست بوم فناوری و خلاقیت، طی چند سال گذشته ایجاد کرده است، پشتیبان و پیشران تولید و محصولات دانش بنیان و خلاق خواهد بود. مانعها و محدودیتها نیز آنقدر در برابر عظمت ایمان و باور این زیست بوم، حقیر است که یارای مقابله و سدسازی را نخواهد داشت.
نوروز ۱۴۰۰ را به جملگی ایرانیان آزاده و شریف و مسلمان، تبریک میگویم و خاصهتر آنکه، سالی پر از برکت و تولید و پشتیبانی را برای دانش بنیانی ها، خلاق ها، دانشگاهیان، صنعتگران و فناوران بزرگوار سرزمین ام، آرزومندم.