تاثیر فلز روی بر تقویت داروهای کرونا
محققان دریافتند مکملهای حاوی روی (zinc) موجب تشدید اثرگذاری دو نوع دارو بر بیماری سارس از خانواده کرونا به نام SARS-CoV-۲ میشوند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ در پژوهش محققان آمریکایی مشخص شد سه داروی مهارکننده مسیر سلولی NF-κB موسوم به ammonium pyrrolidine dithiocarbamate (PDTC)، Triclabendazole و Emetin قابلیت مهار گیرندههای ACE ۲ را دارند. این گیرندهها در بدن انسان به وفور یافت میشوند و توسط پروتئین تاجدار ویروس کرونا برای ورود به سلولها مورد استفاده قرار میگیرند.
مسیر سلولی NF-κB نیز یکی از مسیرهای سلولی است که فعالیت آن بر عملکرد ویروس کرونا اثرگذار است و موجب بروز طوفان سایتوکین میگردد و به همین علت به عنوان یک هدف مناسب برای داروهای ضد کووید ۱۹ شناخته شده است.
طوفان سایتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی است. این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و میتواند با علایم مانند تب، خستگی، بیاشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد.
محققان با آزمایش این داروها روی سلولهای کشت شده دریافتند سه داروی مذکور قابلیت مهار گیرندههای ACE ۲ را دارند. همچنین دریافتند استفاده از این داروها در کنار عنصر روی موجب افزایش میزان اثرگذاری این داروها میشود و مکمل روی هیچگونه آثار سمی روی سلولها ندارد.
گوشت قرمز و ماکیان، حبوبات، سبزیجات، آجیل، غلات کامل، شیر و لبنیات و شکلات تلخ حاوی مقادیر بالای روی هستند.گزارش کامل این تحقیقات در bioRxiv منتشر شده است.