در مصاحبه با دویچه وله
انتقاد هایکو ماس از توسعه زرادخانه هستهای انگلیس
هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد تصمیم انگلیس برای توسعه ذخایر هستهای خود مغایر با تلاشها برای خلع سلاح هستهای است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی دویچه وله در مقالهای نوشت: هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد تصمیم انگلیس برای توسعه ذخایر هستهای خود مغایر با تلاشها برای خلع سلاح هستهای است.
وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه در مصاحبه اختصاصی با این نشریه از برنامههای انگلیس برای افزایش زرادخانه هستهای خود انتقاد کرد.
هایکو ماس در این مصاحبه گفت: نمیخواهیم زرادخانه تسلیحات هستهای گسترش یابد. اگر شما هم نمیخواهید این اتفاق بیفتد، نباید آن را گسترش دهید.
وی در پاسخ به این سوال که نظر وی در مورد اظهارات روز سه شنبه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس درباره این که دولت وی محدودیت شمار کلاهکهای «ترایدنت» را در انبارهای هستهای انگلیس برای نخستین بار در بیش از ۳۰ سال برمی دارد، چیست، گفت: دولت آلمان بر این باور است که در حال حاضر کلاهکهای هستهای بسیار زیادی در جهان وجود دارد و به همین دلیل ما نمیخواهیم زرادخانههای هستهای گسترش یابند.
وی افزود: گذشته نشان داده است که اگر یک طرف سلاح هستهای بیشتری داشته باشد، طرف دیگر سعی میکند به آن برسد و از آن پیش افتد و این مسابقه تسلیحاتی فاجعه آمیزی است که ما دههها درگیر آن بوده ایم.
این تصمیم سقف شمار موشکهای موجود در انبار هستهای انگلیس را از شمار فعلی ۲۲۵ به ۲۶۰ کلاهک افزایش میدهد. انگلیس موشکهای ترایدنت خود را روی چهار فروند زیردریایی مستقر میکند که یکی از آنها به منظور حفظ قابلیت حمله متقابل در صورت مواجهه با حمله هستهای به طور مداوم آماده و در حال دریانوردی است.
هایکو ماس در پاسخ به این سوال که آیا وی تصمیم انگلیس را اشتباه میداند، گفت: توافقهای بین المللی الزام آور، مهم هستند. آلمان میخواهد شاهد کاهش زرادخانهها باشد و اگر این همان چیزی است که شما هم میخواهید، پس نمیتوانید زرادخانهها را گسترش دهید.
وزیر امور خارجه آلمان در ادامه بر اهمیت توافقهای بین المللی در این زمینه تأکید کرد و گفت مردم باید بتوانند روی محدود کردن زرادخانهها و ممنوعیت گسترش آنها حساب کنند.
با این حال، وی تایید کرد که چنین شرایطی تنها در صورتی میتواند موثر و کارساز باشد که همه طرفها از قوانین پیروی کنند.
وی گفت: بدون قوانین بین المللی، ما همیشه شاهد خواهیم بود که هر کشوری احساس میکند برای حفظ قدرت بازدارندگی به کسب سامانههای تسلیحاتی جدید نیاز دارد. متأسفانه در چنین شرایطی قرار داریم.
این دیپلمات بلند پایه آلمانی در ادامه اظهارات خود بر عمل گرایی مرتبط با این رویکرد مستقیم تأکید کرد و گفت: من معتقدم که این، یک نشانه مهم است که سیاست خارجی آمریکا از یک سو در مورد حقوق بشر و آزادیها روشن است، اما همچنین میخواهد در موقعیتی باشد که باب گفتگو با مسکو در مورد چالشهای بزرگی مانند خلع سلاح و تغییرات آب و هوا را باز نگه دارد.