پخش زنده
امروز: -
اقدامات سال ۹۹ در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا، نویدبخش سال پرباری در آغاز قرن پانزده برای قایقرانی ایران است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فدراسیون قایقرانی همانند همه ایران و همه جهان سال سختی را پشتسر نهاد. اما در عین حال آخرین سال قرن روزهای پرکاری برای قایقرانی ایران بود. سال ۱۳۹۹ با همهگیری کویید ۱۹ آغاز شد، اما از نخستین روزهای سال برنامهریزی درباره اینکه چه کار میشود کرد تا روزها بیهوده از پی هم نگذرند. خوشبختانه اقدامات زیرساختی مهمی صورت گرفت. از تکمیل و تجهیز پیستهای قایقرانی تا ساخت و تعمیر خوابگاه، زیباسازی دریاچه آزادی، سر و سامان دادن قایقها و اموال و ایجاد یادبود شهدا و درگذشتگان قایقرانی، فعالیتهایی بود که توان بالای فدراسیون را در دوران شیوع کرونا نشان داد.
همزمان با این اقدامات قایقرانان، اما همه تلاش خود را برای آماده نگه داشتن خود در یکی از سختترین شرایط طول تاریخ با تمرینات خانگی و تمرین در فضایی از نظر شیوه نامههای بهداشتی امن انجام میدادند. فدراسیون قایقرانی نیز در حمایت از ملیپوشان خود، تجهیزاتی در اختیار ایشان قرار داد تا ورزشکاران تا حدی بتوانند تمرینات محدود خود را دنبال کنند.
اوایل تیرماه با مجوز ستاد مبارزه با کرونا فعالیت ورزشی در فضاهای روباز از جمله قایقرانی مجاز اعلام شد، اما همچنان باوجود آمادگی فدراسیون قایقرانی، شرایط برپایی اردو و برگزاری مسابقات برقرار نبود. این نکته باعث شد قایقرانان به صورت انفرادی تمرینات خود را در آب آغاز کنند.
همزمان شرایط کرونا باعث شد، دورههای آموزش آنلاین که مدتها در دستور کار فدراسیون قرار داشت، فرصتی پیدا کند تا به صورت عملیاتی در سطح اجرا قرار گیرد. در اولین اقدام با تلاش کمیته آموزش و دستاندرکاران انفورماتیک و متخصصان و مدرسان رشتههای مختلف، دورههای آموزش آنلاین با شرکت نزدیک به ۲۰۰۰ نفر همراه با تحسین مسئولین مربوطه و مراجع بینالمللی برگزار شد. این اقدام در پی خود برنامهریزی و برگزاری دورههای بینالمللی آموزش آنلاین بینالمللی با حمایت و حضور مدرسان بینالمللی را به دنبال داشت. دورههای بینالمللی با حضور مدرسان سطح اول فدراسیونهای جهانی در رشتههای آبهای آرام، اسلالوم، روئینگ و پاراکانو برگزار شد و تقدیر فدراسیونهای جهانی را پدید آورد.
اما پس از اخذ مجوز برگزاری مسابقات، مهرماه رقابتهای قهرمانی کشور در رشتههای المپیکی و پارالمپیکی با هدف انتخاب نفرات حاضر در تیم ملی برگزار شد. قایقرانان رشتههای روئینگ، اسلالوم، آبهای آرام و پاراکانو پس از حدود ۷ ماه دوری از مسابقات، در قهرمانی کشور رقابت کردند و پس از آن اردوهای تیم ملی با رعایت شیوه نامههای بهداشتی ناشی از همهگیری ویروس کرونا آغاز شد.
در کنار همه این اقدامات، شاید مهمترین رویداد در سال ۱۳۹۹ برگزاری مسابقات لیگ بود. پس از وقفه چند ساله در مسابقات لیگ آبهای آرام، این بار دیماه دریاچه آزادی میزبان دور جدید لیگ برتر آبهای آرام با شرایطی متفاوت بود. برگزاری لیگ در مواد جدید خصوصا مسابقه امدادی و مطابق با آئیننامه لیگ حرفهای، همراه با پخش زنده مسابقات لیگ ۹۹ آبهای آرام را نسبت به ادوار گذشته متفاوت کرد. همگان اذعان داشتند که شرایط این دوره از لیگ جذابتر و با شکوه بهتری انجام شد.
برگزاری اولین دوره لیگ برتر رشته روئینگ، که بازگشت بسیاری از پاروزنانی که از دنیای قهرمانی فاصله گرفته بودند در این شرایط خاص اقدامی بود که نگاهها را به سمت رشته قدیمی المپیکی جلب کرد. پخش زنده این رقابتها نیز از شبکه ورزش سیما جذابیت مسابقات را دوچندان کرد.
تشکیل کمیته فنی که با نگاه موشکافانهتر و دقت بیشتر، حتما در سالهای آتی اثرات خود را نشان خواهد داد. بحث و تبادل نظر تکنیکی و تخصصی در جلسات این کمیتهها موجبات رشد و بالندگی رشته قایقرانی را در پی خواهد داشت.
اسفندماه نیز همراه با دور برگشت لیگ برتر آبهای آرام و روئینگ، نخستین دوره لیگ اسلالوم نیز کلید خورد. اسلالوم آبهای آرام این بار در مواد جذاب در لیگ برگزار شد و قهرمانان این رشته گردهم آورد تا پخش زنده مسابقات و حضور رسانههای متعدد، مخاطبان شاید میلیونی را به سمت قایقرانی کشاند.
برگزاری مسابقات لیگ آبهای آرام به طور همزمان در بخش آقایان و بانوان که با حمایت وزارت ورزش صورت گرفت، نشان داد که قایقرانی ایران قابلیت مدیریت رویدادهای بزرگ را نیز دارد و تلاش و توانایی خانواده قایقرانی که خود را برای میزبانی مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۱ در تهران آماده میکند را به رخ کشید. حضور رئیس کمیته ملی المپیک در مراسم باشکوه اختتامیه لیگ برتر آبهای آرام به همراه جمعی از مسئولان ورزش کشور در کنار اصحاب رسانه، نشاط و انگیزه را در قایقرانی ایران چند برابر کرد تا قایقرانان با تلاش بیشتری، سال را به پایان رسانند.
اتفاق مهم دیگر سال ۹۹، خبر حضور تیم بادبانی ایران در لیگ ستارگان بادبانی است. با تلاش احمد احمدی کاپیتان این تیم، تیم ایران برای اولین بار در این مسابقات شرکت خواهد کرد و در ۲ سال باقیمانده تیم یازده نفری بادبانی ایران خود را برای حضور در لیگ ستارگان آماده خواهد کرد.
شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که فدراسیون قایقرانی تنها به چند رشته در سال ۹۹ توجه داشته، اما با نگاهی به برنامههای آموزشی، جلسات تخصصی، تدوین آئیننامهها و جلسات هیات رئیسه نشان میدهد که همه ۸ رشته قایقرانی از نگاه فدراسیون برابر است و تنها شرایط مسابقات انتخابی و محدودیتهایی که به واسطه کرونا ایجاد شده بود، مسابقات این رشتهها را لغو کرد، اما تدوین آئیننامه لیگ کانوپولو و دراگونبوت نشان از عزم جدی فدراسیون قایقرانی برای سال پیش رو دارد.
نکته حائز توجه در این اقدامات، انجام آن در شرایط دشوار و ویژه سال کرونایی ۱۴۰۰ بود. این سال که پیش از این قرار بود سال المپیک باشد و افتخارآفرینی، شاید آغاز راهی بزرگتر بود که قایقرانان با تجربهای بزرگ، به سال جدید وارد شوند و رشد و پیشرفت بیشتر قایقرانی ایران را رقم بزنند.
اکنون در آخرین روزهای زمستان قرن ۱۴ شور و نشاط در قایقرانی موج میزند و همه خانواده قایقرانی برای آغاز سال و قرن جدید آماده میشوند. سال ۱۴۰۰ سال پرکاری برای قایقرانی خواهد بود که در اولین قدم کسب مسابقات سهمیه المپیک و پارالمپیک در پیش است و تیمهای ملی ایران در رشتههای آبهای آرام، روئینگ، بادبانی، اسلالوم و پاراکانو از هماکنون و حتی در نخستین روزهای سال نو تمرینات خود را برای حضور پرقدرت در این مسابقات پی خواهند گرفت.
در کنار مسابقات ادامه روند کارهایی که در سال ۹۹ آغاز شده، حتما در دستور کار قرار دارد.
فدراسیون قایقرانی ایران ضمن تبریک آغاز سال نو، امیدوار است اتفاقات تلخ گذشته بی تکرار در قرن ۱۴ باقی بماند و سالی همراه با سلامتی در وهله نخست و شادی و سربلندی برای همه مردم ایران عزیز آرزومند است. به امید روزهای روشن پیشرو…