به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، حمید فدایی، مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: با توجه به فرا رسیدن نوروز باستانی ما هر ساله میزبان گردشگران و مخاطبان از سراسر کشور و دیگر کشورهای خارجی هستیم که استقبال و معرفی مقصدهای گردشگری ضرورت پیدا میکند.
وی با تاکید بر اینکه حضور گردشگران در محوطههای گردشگری باید همراه با معرفی جنبههای ارزشی باشد، افزود: بخشی از فرآیند معرفی این آثار جهانی به وسیله تابلوهایی که در بستر زمین و به صورت افقی در مجموعهها نصب شده، انجام میشود.
فدایی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از رنگها و متنهای برجسته این تابلوها به مرور زبان بر اثر تابش آفتاب و عوامل جوی فرسوده شده است که تمامی این تابلوها توسط استادکاران زبردست مجموعه بهسازی و ساماندهی شد.
علی تقوی، کارشناس دفتر فنی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز گفت: ساماندهی و بهسازی ۷۰ تابلو با توجه به اینکه بهرهبرداران و گردشگران در تمامی طول سال از این مجموعه میراث جهانی بازدید میکند، انجام میدهد.
وی اضافه کرد: تابلوها در جهت معرفی بهتر این مجموعهها با دو زبان فارسی و انگلیسی، اطلاعاتی مختصر و جامع را از پیشینه باستانی و ویژگیهای کالبدی و تاریخی اثر یا فضای مورد نظر ارائه میکنند.
تقوی گفت: ورود گردشگران به این مجموعه در بیشتر مواقع به صورت برنامهریزی شده با استفاده از راهنمایان گردشگری انجام میشود و تابلوها هم در جهت تکمیل و انتقال بهتر اطلاعات، بعنوان یک منبع مستند محسوب میشود.
مجموعه جهانی تخت جمشید از آثار ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.