به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: شناسایی، ردیابی، رهگیری، غربالگری و دیده وری بیماری کرونا به شدت معطوف به تستهای تشخیصی بوده و هست که این مهم نشان از جایگاه حساس و ویژه همکاران ما در آزمایشگاههای شبکههای بهداشت و درمان استان و به ویژه آزمایشگاه تشخیص مولکولی مرجع منطقهای کرونا – آنفلوانزا معاونت بهداشت دارد.
او با اشاره به اینکه افزایش آزمایشها به افزایش شناسایی بیماران، منجر میشود، افزود: برای ارتقای سطح کمی و کیفی تجهیزات آزمایشگاه مرجع معاونت بهداشت در طول گذشت بیش از یکسال از آغاز همه گیری کرونا در دستور کار این معاونت بوده است.
دکتر همتی ادامه داد: آزمایشگاه تشخیص مولکولی مرجع منطقهای کرونا آنفلوانزا معاونت بهداشت در پنجم اسفند سال جاری جزو معدود آزمایشگاههای کشور بود که در روزهای نخستین بیماری کرونا توانست تاییده و صلاحیت انجام کار را از آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور دریافت کند و با کمترین امکانات شامل دو نفر پرسنل و چند دستگاه محدود آغاز به کار کرد.
او اضافه کرد: با حمایت رییس دانشگاه و تامین منابع مالی موردنیاز، در فاصله زمانی کوتاهی بخشی از تجهیزات مورد نیاز خریداری و پس از آن با پیگیریها و حمایتهای انجام شده در راستای ارتقای سطح کمی و کیفی آزمایشگاه، نسبت به تامین تجهیزات و نیروی انسانی باقی مانده اقدام شد.
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه، با تلاش شبانه روزی و بی دریغ تیم آزمایشگاه مرجع در استقرار الزامات مربوط به پروژه کشوری پاسخ به فوریت کووید ۱۹ در ایران (ICERP) و دریافت تاییده از نمایندگی WHO، آزمایشگاه موفق به دریافت دو دستگاه RT-PCR، دو دستگاه تمام اتوماتیک استخراج ZYBIO و دو دستگاه تمام اتوماتیک exteraction و Pre PCR AURORA Liquid Handling توسط WHO شده است که ارزش ریالی تجهیزات اهدایی بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال است.
دکتر همتی عنوان کرد: با انجام این اقدامات، ظرفیت انجام تست در آزمایشگاه تشخیص مولکولی مرجع منطقهای کرونا – آنفلوانزا معاونت بهداشت از ۳۰۰ تست در روز به بیش از ۲۵۰۰ تست رسیده است که این اعداد نشان دهنده بیش از ۸.۴ برابر شدن این ظرفیت است.
او اعلام کرد: در همین مدت، ظرفیت استخراج نمونه با توجه به دستگاههای تمام اتوماتیک و نیروهای فنی به ۲.۷ برابر، تعداد کل تجهیزات تخصصی آزمایشگاه به ۳.۵ برابر و نیروی انسانی به ۱۵.۵ برابر از پیش افزایش یافته اند.
معاون بهداشت دانشگاه با بیان این موضوع که این امر خود تاثیر به بسزایی در کوتاه شدن زمان انجام تست و دریافت نتیجه آزمایش میشود، تاکید کرد: این مهم در روند رهگیری نمونههای مثبت نیز بسیار تاثیر گذار است.
او آموزش نیروهای معرفی شده دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی فسا، جهرم، گراش، لار، بوشهر و یاسوج را از دیگر اقدامات انجام شده در آزمایشگاه تشخیص مولکولی مرجع معاونت بهداشت عنوان کرد.