سازمان حقوق بشر القسط
افزایش شکنجه در عربستان نشانه رویکردی خطرناک
سازمان حقوق بشر القسط، انتشار گزارش درباره شکنجه در طول بازجویی افراد به ویژه زنان را در عربستان نشانه رویکردی جدید و خطرناک در این کشور دانست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ سازمان حقوق بشر القسط، انتشار گزارش درباره شکنجه در طول بازجویی افراد به ویژه زنان را در عربستان نشانه رویکردی جدید و خطرناک در این کشور دانست.
پایگاه اینترنتی سازمان حقوق بشر القسط نوشت: انتشار گزارشی درباره شکنجه در عربستان به مثابه یک تحقیق مفصل در این زمینه است که رویکردهای جدی و نگران کننده را از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان ولیعهد این کشور نشان میدهد.
این گزارش که سازمان حقوق بشر القسط با همکاری مرکز حقوق بشر الخلیج آن را تهیه کرده، به این نتیجه رسیده است که فقدان ضمانتهای حقوقی اصلی برای جلوگیری از شکنجه، بستری برای اعمال شکنجه فراهم میکند و برخی قانونها مثل بندهای مبارزه با تروریسم، باعث تسهیل در روند شکنجه و چه بسا باعث تشویق آن هم میشود.
«شکنجه در عربستان و فرهنگ فرار از مجازات» نشانه اقدام به شکنجه برنامه ریزی شده در عربستان برای اعتراف گرفتن در طول بازجویی به عنوان نوعی مجازات در زمان بازداشت است و با اینکه زندانیان از شکنجههای خود در دادگاهها سخن گفته اند، مقامات هیچ تحقیقی درباره این ادعاها نکرده اند و دادگاهها همچنان به اعترافهایی که زیر شکنجه گرفته شده است، به عنوان ادله در پروندههای حقوقی تکیه میکنند. این تحقیق جدید، عوامل بنیادی را که پشت پرده اعمال شکنجه قرار دارد، تشریح میکند و به طرفهای مسئول در شکنجه و بدرفتاریهای صورت گرفته میپردازد. این تحقیق همچنین پیروی نکردن مقامات سعودی را از توافقنامه سازمان ملل متحد در مبارزه با شکنجه و دیگر رفتارها یا مجازاتهای سنگین، غیربشری و تحقیرآمیز بررسی کرده است.
این گزارش همچنین درباره تحولات جدید در طول سه سال گذشته از زمان روی کار آمدن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در بازسازی ساختار دستگاههای امنیتی و تسلط وی بر این دستگاهها از جمله اقدام گروهی از نزدیکان وی به شکنجه زنان مدافع حقوق بشر در بازداشتگاههای غیررسمی، اطلاعاتی ارائه کرده است. این مسئله با توجه به اینکه زنان در گذشته شکنجه نمیشدند، تحول خطرناکی به شمار میآید. در این گزارش همچنین استفاده از زیرزمین برخی کاخها برای شکنجه فاش شده است.
در این گزارش به ۲۱ توصیه اشاره شده است که در صورت اجرا شدن، پیروی عربستان را از توافقنامه مبارزه با شکنجه سازمان ملل متحد تضمین و به پایان دادن به شکنجه و بازخواست مسئولان آن، اجرای عدالت برای قربانیان شکنجه و جلوگیری از وقوع آن در آینده کمک خواهد کرد.