به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه الاخبار چاپ بیروت با اشاره به خبر نصب سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی در یکی از کشورهای منطقه نوشت: احتمالا این سامانه برای مقابله با حملات موشکی یمنیها به عربستان نصب شده است.
یحیی دبوق در یادداشتی در روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت: به نظر میآید آنچه جارد کوشنر و پس از او بنیامین نتانیاهو، مژده توافقهای جدید عادی سازی روابط با برخی طرفهای عربی را دادند، فقط در حد آرزو نیست. چراکه طبق آخرین خبرها در اسرائیل، رابطه تل آویو و ریاض از طریق نصب سامانه گنبد آهنین در عربستان برای مقابله با حملات موشکی وپهپادی یمن عمیق تر شده است.
نصب سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی در عربستان
به گفته منابع مطلع، اکنون هیئتی از شرکت صنایع نظامی اسرائیل «رافائل» برای بررسی آنچه این شرکت میتواند برای فراهم کردن سامانهها علیه موشکهای نقطه زن و پهپادهای یمنی انجام دهد در عربستان به سر میبرد.
روزنامه الاخبار چاپ بیروت می نویسد: جدای از کارآمدی این سامانه اسرائیلی که در سالهای گذشته برخی عیوب آن بر ملا شد، این اقدام زمینه تحولات پویاتری را در رابطه میان عربستان و اسرائیل که همچنان پشت پرده قرار دارد، فراهم میکند.
سانسور نظامی در اسرائیل تا امروز اجازه نداده است نام کشور عربی حوزه خلیج فارس که با کمک همپیمان آمریکایی سامانه گنبد آهنین برای رهگیری موشکهای کوتاه بُرد به آنجا منتقل شده است، بر ملا شود. با درک انگیزههای این مخالفت، حدس زدن نام این کشور که عربستان است، دشوار نخواهد بود.
خبرهای مختصر درباره انتقال این سامانه هنوز به مرحله آشکار کردن عادی سازی روابط میان برخی رژیمهای عربی و اسرائیل نرسیده است و میدانیم که مشخصا عربستان هنوز مانند دیگران به این مرحله (برای عادی سازی روابط) نرسیده است؛ اگر چه این عربستان بود که (آن کشورها) را به این کار (عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی) تشویق کرد. بر خلاف ادعای برخی، تاخیر عربستان (در اعلام عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی) به آرمان فلسطین ارتباطی ندارد، بلکه این مسئله به برهه زمانی و شرایط مناسب داخلی و خارجی به ویژه تغییرات ایجاد شده در کاخ سفید مرتبط است. از اینرو عربستان تا امروز همچنان از آشکار کردن رابطه واقعی میان خود و اسرائیل خودداری میکند و میدانیم عربستان برای درخواست رابطه با اسرائیل پیشرو است.
حضور کارشناسان شرکت رافائل در ریاضبه گفته منابع مطلع، اکنون هیئتی از شرکت صنایع نظامی اسرائیل «رافائل» برای بررسی آنچه این شرکت میتواند برای فراهم کردن سامانهها علیه موشکهای نقطه زن و پهپادهای یمنی انجام دهد در عربستان به سر میبرد و این مسئله ذهن اسرائیل را هم به خود مشغول کرده است؛ به ویژه آنکه سامانههای دفاعی اسرائیل هنوز برای مقابله با این (موشکها و پهپادها) آزمایش نشده است. به گفته رسانههای اسرائیلی، نصب دو سامانه گنبد آهنین اسرائیل در عربستان وارد مراحل پایانی خود شده است که این موضوع، حضور هیئت عالیرتبه شرکت رافائل در عربستان را توجیه میکند. چه نصب این سامانه رسما تایید شود و چه تایید نشود، احتمالا اسرائیل به زودی طبق عادت، برخی خبرها را در این زمینه منتشر خواهد کرد.
تل آویو در سالهای گذشته همواره اعلام کرده برخی إصلاحات را در سامانه گنبد آهنین انجام داده است و از این طریق امیدوار بوده تا برخی اشکالات بسیار جدی به ویژه توانایی این سامانه در مقابله با پهپادها و شلیک موشکهای فراوان و مقابله با موشکهای نقطه زن را رفع کند.
تلاش در مخفی کردن ضعف های گنبد آهنین اسرائیل تلاش میکند تا برای برخی اهداف داخلی یا اهداف تجاری خارجی، عیوب این سامانه را پنهان ک
قطعا سامانه گنبد آهنین در عربستان به دست اسرائیل راه اندازی خواهد شد؛ اسرائیلی که اسرار و عیوب این سامانه را برای دیگران فاش نخواهد کرد؛ حتی اگر طرف سعودی قابل اعتماد باشد.
ند، اما عملکرد پی در پی این سامانه برای بر ملا شدن مهمترین عیوب آن به ویژه در رویارویی با گروههای مقاومت در نوار غزه کافی است و این در حالی است که تواناییهای کمی و کیفی این گروهها در زمینه موشکها و پهپادها در مقایسه با دیگر جبههها محدود است. با این حال تل آویو در رویارویی با قدرتهای موشکی دشمن چارهای جز این ندارد که به راهبرد تقویت نیروی بازدارندگی خود از طریق تهدید پیوسته و نشان دادن آمادگیهای نظامی خود از جمله سامانه گنبد آهنین متوسل شود.
رژیم صهیونیستی در فکر دوشیدن شیخ نشینان حوزه خلیج فارس
منابع اسرائیلی میگویند انتقال گنبد آهنین به کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و اعزام هیئتی از شرکت رافائل به عربستان به دنبال حملات اخیر یمن به عربستان و به دنبال اقدام اسرائیل به اعلام موفقیتهای چشمگیر در پیشرفت این سامانه تا مرحله توانایی رهگیری پهپادها و موشکهای نقطه زن صورت گرفت. این رویدادها را نمیتوان از یکدیگر جدا دانست و رابطه میان این تحولات بسیار نزدیک است.
قطعا سامانه گنبد آهنین در عربستان به دست اسرائیل راه اندازی خواهد شد؛ اسرائیلی که اسرار و عیوب این سامانه را برای دیگران فاش نخواهد کرد؛ حتی اگر طرف سعودی هم برای اسرائیل قابل اعتماد باشد. این مسئله برای سنگاپور هم روی داد که سامانه گنبد آهنین را بدون آنکه تا امروز مورد آزمایش عملی قرار دهد از اسرائیل خرید.
اما اسرائیل میتواند در مقابل آن، به آمریکا پناه ببرد که بیشتر سامانههای دفاعی عربستان را راه اندازی کرده و از روند پیشرفت سامانه گنبد آهنین مطلع است. آمریکا همچنین بزرگترین حامی مالی و شریک اصلی در روند تولید این سامانه است؛ اگرچه آمریکا دست آخر خود را کنار کشید,، چون چنین ارزیابی کرد که این سامانه در رویارویی با تهدیدهای موشکی، کاربردی نخواهد بود.
چراغ سبز آمریکا در ارسال سامانه گنبد آهنین
روزنامه هاآرتص پیشتر نوشت تصمیم بر آن شد تا آمریکا سامانههای گنبد آهنین را که از اسرائیل خریده بود، در خلیج (فارس) نصب کند. به گفته منابع امنیتی اسرائیلی، تل آویو شرط کرد تا فقط آمریکا این سامانه را راه اندازی کند. این در حالی است که دیگر منابع نظامی به هاآرتص گفتند وزارت امنیت (رژیم صهیونیستی) از شعبه نظارت بر صادرات نظامی خواست تا در محدودیتهای اعمال شده برای صادرات سلاح اسرائیل بازنگری کند. به گفته این منابع، مقامات بخش صنایع نظامی معتقدند که اکنون صادرات سلاح اسرائیل حتی سلاحهای پیشرفته به کشورهایی که تا گذشته نزدیک صادرات سلاح به آنجا ممنوع بود، امکان پذیر است. منابع امنیتی میگویند پس از حملات ارتش و کمیتههای مردمی یمن به مراکز شرکت آرامکو در عربستان، توجه عربستان و دیگران به سامانه گنبد آهنین در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت.