به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ جنبش حماس همزمان با مذاکرات و رایزنی گروههای فلسطینی در قاهره با مقامات مصری با هدف ساماندهی به وضع داخلی، بر موضعش در قبال موضوع مبادله نظامیان به اسارت در آمده ارتش رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۴ میلادی در نوار غزه تأکید کرد.
روزنامه لبنانی الاخبار با انتشار این خبر افزود: این در حالی است که «رووین ریولین»، رئیس رژیم صهیونیستی از مقامات آلمانی خواسته است نزد حماس برای آزادی سربازان اسرائیلی پیش از انتخابات این رژیم میانجیگری کند.
روزنامه الاخبار به نقل از برخی منابع در حماس افزود: مسؤلان حماس در گفتگو با مقامات مصری در سازمان اطلاعات عمومی این کشور بر موضع این جنبش یعنی لزوم پایبندی اشغالگران به شروط حماس و نتایج مذاکرات سال گذشته تأکید کردند.
حماس همچنین بر شروط خود برای آغاز جدی مذ اکرات مبادله اصرار دارد و معتقد است این معامله بر وضع کنونی داخلی بخصوص اگر به آزادی شمار زیادی از فرماندهان تأثیرگذار در حماس و فتح منجر شود؛ پیامدهای مهمی خواهد داشت.
این منابع گفتند یحیی سنوار رهبر حماس در غزه که به تازگی برای بار دوم برای تصدی این سمت برنده شده، مسئله اسیران را در دوره جدیدش در صدر اولویتهایش قرار داده است.
حماس میگوید سرنوشت سربازان به اسارت گرفته شده اسرائیلی تا زمانیکه اشغالگران، فلسطینیان دوباره به اسارت در آمده پس از آزادی در سال ۲۰۱۱ میلادی و نیز زنان و نوجوانان و اسیران بیمار را آزاد نکند، فاش نخواهد کرد.
حماس همچنین در تلاش است موضوع هزاران اسیر از جمله اسرای دارای محکومیت طولانی مدت و نیز رهبران ملی از همه گروهها در مذاکرات مطرح شود.
از طرف دیگر رئیس رژیم صهیونیستی در کنفرانس مشترک خبری در برلین با فرانک والتر اشتاینمایر رئیس جمهور آلمان از وی خواست آلمان نزد حماس برای پایان دادن به اسارت چهار سرباز اسرائیلی در غزه میانجیگیری کند. آنان از سال ۲۰۱۴ میلادی اسیر هستند.
همزمان با فشارهای خانوادههای این سربازان به دولت اسرائیل، آنان از شکایت خود به دادگاه عالی اسرائیل دست برنداشته اند و میگویند اسرائیل تا زمانی که قرارداد مبادله امضا نشود نباید هیچ گونه تسهیلاتی به غزه بدهد یا گامهای بشردوستانهای در قبال غزه بردارد.
پیش از این هم سیمحا گلدین پدر هدار گلدین از افسران اسیر اسرائیلی نزد مقاومت به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در پی سخنان سه هفته پیش وی حمله کرد. نتانیاهو گفته بود فرصت واقعی برای بازگرداندن سربازان وجود ندارد.
گلدین، نتانیاهو را متهم کرد در قبال سربازانی که در میدان نبرد ناپدید شدند کاری نمیکند و هرگونه ابتکاری را که میتواند نشانههایی برای بازگرداندن سربازان باشد خنثی میکند.
با وجود آنکه اشغالگران، کمترین کمکها را به نوار غزه وارد میکنند، اما نتانیاهو و بنی گانتس وزیر امنیت وی تأکید میکنند تا زمانی که به پرونده سربازان پایان داده نشود، بهبود اقتصادی به وجود نخواهد آمد و این بخشی از فشارها به حماس برای تلطیف موضعش در قبال انتخابات آینده فلسطین است.