پخش زنده
امروز: -
طرح ملی بن به بروجن جزو ۳۱ طرح اولویتدار در کشور است که باید تا پایان دولت تکمیل و بهره بهره برداری شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، طرح ملی بن به بروجن پس از 15 سال آغاز شده است تا پایان دولت دوازدهم مصارف آشامیدنی جمعیت13 شهر و 11 روستا را پوشش دهد.
هر چند که در چند روز اخیر نیز همچنان سنگ اندازی بر سرراه این طرح طبق سال های اخیر انجام شد، چهارم اسفند بودکه قاضی کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی استان اصفهان رأی به توقف عملیات غیرقانونی انتقال آب بن-بروجن داد، به دنبال این مسئله نماینده شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه آبرسانی بن به بروجن طرحی نیست که با حکم یک قاضی در استان دیگر متوقف شود و اجازه نمیدهیم با اقدامات نسنجیده آرامش مردم چهارمحال و بختیاری بهم بریزد.
حجت الاسلام جعفری ادامه داد: وقتی قرار است طرحی که برای تأمین آب شرب مردم استان خودمان است تعطیل شود باید تمام پروژههای آبرسانی برای استانهای دیگر هم تعطیل شود.
این روزها افزون بر 500 هزار نفراز مردم شهرستان های شهرکرد، سامان، بن و بروجن منتظرند تا مشکل آب شرب به تابستان قرن1400 نرسد.
علی ربیعی اهل فرادنبه است می گوید: پزشک تنها درمان دل درد دخترش را استفاده از آب آشامیدنی در این شهر می داند، سالهاست که مردم این شهر به دلیل نیترات بالای موجود در اب از چشمه های و شهرهای دیگر آب اشامیدنی تامین می کنند.
محسن نریمانی هم که بیش از 60 بهار را در نقنه گذرانده درد دل زیادی دارد، فقط و فقط مدیر کل ها عوض می شوند، خیلی از بچه ها بزرگ شدند، خیلی از افرادی که در رأس این کار بودندعمرشان به دنیا نماند و حسرت صدای اب از لوله های خانگی بر دل خیلی از کودکان ، جوانان و پیران مانده است.
مهدی رحمانی 25 ساله با اشاره دست تانکرهای آب بر پشت بام خانه ها در بروجن را نشان می دهد که باید تابستان را با جیره بندی سپری کنند.
در سال 91 طرح بن به بروجن به طول 115 کیلومتر از مسیر زاینده رود در چهارمحال و بختیاری تا شرق استان با انتقال 71میلیون متر مکعب آب در سال به اجرا درآمد تا مصارف آشامیدنی جمعیت13 شهر و 11 روستا را پوشش دهد.
برای مشخص شدن وضعیت طرح ملی بن به بروجن که تاکنون چهار دولت به مردم وعده آن را داده بودند به سراغ دستگاه های اجرایی مختلفی باید می رفتم.
مدیر عامل آب منطقه ای استان می گوید: آبگیری این طرح از رودخانه زاینده رود در چادگان اصفهان است که مشکل اصلی نبود مجوز اتصال به ابگیر بود که خوشبختانه مناقصه انجام شد وبه پیمانکار هم ابلاغ شده ، مقدمات اجرایی ان فراهم و به زودی اغاز خواهد شد.
فردوس کریمی معتقده که طرحی را آغاز کردندکه بیش از 10 سال طول کشیده و یکسال و نیم متوقف بوده و با مشکلات خاصی مواجه بوده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری از ماه گذشته پای کار آمده بود تا این طرح تکمیل شود، برای روشن موضوع به ما گفت: هر هفته گزارشی از روند اجرایی این پروژه به دفتر ریاست جمهوری ارسال میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری می گوید: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی تصفیهخانه طرح قابل توجه است، اما روند اجرایی ایستگاه پمپاژ ۲ و ۳ به کندی پیش میرود و باید عملیات اجرایی در این دو بخش تسریع شود.
آقای نظری در خصوص درخواست تجدیدنظر پیمانکاران طرح در نرخ پیمان می افزاید: این کار زمانی امکانپذیر است که پیشرفت آن بخش از پروژه بالای ۵۰ درصد باشد و کار نیز همچنان در حال انجام باشد که تلاش میشود از پیمانکاران فعال در پروژه آبرسانی بن - بروجن حمایت شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ازپیشرفت 70 درصدی طرح آبرسانی بن-بروجن خبر میدهد و می گوید: از مسیر ۱۱۷ کیلومتری لولهگذاری انتقال آب، تنها ۱۳ کیلومتر باقی مانده است، برای خرید لوله مورد نیاز با مشکلاتی مواجه بودیم که بعد از مرتفع شدن این مشکل عملیات لولهگذاری ادامه پیدا میکند.
فردوس کریمی در حال حاضر برای اجرای این پروژه حدود ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار موجود است و باید در فروردینماه سال اینده حدود ۱۵۲ میلیارد تومان بهعنوان پیش پرداخت به پیمانکاران پرداخت شود.
فقط یه جستجو کوچک در فضای مجازی از وضعیت آب چهارمحال و بختیاری نشان می دهد که این استان سرچشمه سه رودخانه بزرگ کشور است، ملکی، فرماندار شهرستان بروجن می گوید: باور اینکه در استانی که روزی ۱۰ درصد آب شیرین کشور را تامین میکرد، بحران آب وجود دارد سخت است و برای رفع این مشکل باید هرچه سریعتر اقدام کرد.
معاونت بهره برداری آب و فاضلاب استان می گوید: 40 شهرو 750 روستا در این استان وجود دارد که 15 شهر تنش دار و حدود 56 روستا با تانکر ابرسانی می شود.
آقای محمودی می افزاید: 87میلیون متر مکعب تولید اب داریم و 7 میلیون متر مکعب کمبود اب داریم که با مدیریت فنی و شبکه تاکنون توانستیم جبران کمبود آب را کنیم اما در شرق استان مشکلات کم ابی و بیلان ابی منفی دارند و ورودی و خروجی آب با هم نمی خوانند.
وی ادامه داد: دشت های استان آنقدر خشک شده که عمر متوسط یک چاه در شهرهای تنش دار به زیر یک سال و در شهرهای و روستای های با وضعیت عادی به زیر چهار سال رسیده است و مشکلاتی از نظر کمی و کیفیتی اب داریم که منتظریم با طرح بن بروجن حل شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان بروجن در خصوص کدورت و بالا بودن نیترات آب این شهرستان گفت: در خصوص کدورت آب استانداری وجود ندارد ، دکترای بیولوژی اب چیزی تعریف نکردند.
عبد الواحد رئیسی، رئیس شورای اسلامی شهر فرادنبه می گوید:به دنبال خشکسالی و قطع شدن اب شرب اهالی شهر فرادنبه یک حلقه چاه آهکی واقع درمنطقه آهویه با عمق بیش از 300 متر حفر و آب استحصال شده وارد مدار توزیع گردید، کیفیت آب در چاه مذکور به لحاظ شوری و املاح موجود در وضعیت مطلوبی قرار نداشت که با ترکیب آب این چاه با یک حلقه چاه آبرفتی (دارای نیترات بالا) آب مورد نیازدر شهر فرادنبه تأمین می شود.
وی ادامه داد: اگرچه ترکیب چاه های آهکی و آبرفتی نیترات موجود در آب را به حد مجاز رسانده، اما متأسفانه تأثیری در کاهش شوری آب نداشته و این مهم زمینه گلایه مندی مردم فرادنبه را در پی داشته است،
استاندار چهارمحال و بختیاری ازفعالیت پیمانکاران در تمامی نقطهها و رفع مشکل آبگیر طرح خبر می دهد و پیشبینی می کند مسیر اصلی طرح تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد.
از شروع این طرح آقای عباسی چهارمین استانداره که قراره با کمک نمایندگان در مجلس این طرح را به سرانجام برساند.
مردم شهرستان شهرکرد،سامان، بن و بروجن هم سالهاست، با وعده بهره برداری ازاین طرح روزگار سپری می کنند و حالا برای همه سوال این است که آیا قرن جدید صدای آب اشامیدنی سالم در خانه هایشان به گوش می رسد؟