به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به اینکه تراکم سن مادری نسبت به سالهای گذشته در حال افزایش است، گفت: هرگونه مسامحه یا تاخیر در مبارزه خسارات جبران ناپذیری در بر دارد.
طاهره امیری اظهار کرد:پیرو بازدیدهای انجام شده اخیر کارشناسان شبکه مراقبت، تراکم سن مادری نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و در بعضی از مناطق شهرستان بالاتر از نرم مبارزه است.
به گفته امیری؛ وضعیت آب و هوایی موجود و عدم بارندگی مناسب علاوه بر اینکه کاهش پوشش گیاهی در عرصههای منابع طبیعی را در بر داشته است، مزارع نیز در وضعیت رویشی متفاوت هستند و مهیای هجوم دستجات سن قرار میگیرند.
وی با تاکید بر حضور بیشتر کارشناسان شبکه مراقبت شهرستان افزود: کارشناسان حتی در روزهای تعطیل در ایام نوروز نیز حضور دارند و توصیههای لازم را کتبا به بهره برداران ارایه میکنند.
امیری اضافه کرد: روسای مراکز شش گانه جهاد کشاورزی در سراسر شهرستان ضمن بسیج امکانات و خودرو و کاهش فعالیتهای غیر ضروری نسبت به انجام تورزنی و تشویق بهره برداران به مبارزه با سن مادری اقدام کردند.
این کارشناس تصریح کرد: شبکه مراقبت سن گندم با همکاری ۶۰ کارشناس مسئول پهنه تا پایان مبارزه با سن مادری به منظور بررسی مزارع، تور زنی و انجام توصیههای فنی در خدمت بهره برداران در تمامی نقاط شهرستان هستند.
وی با تاکید بر اینکه بهره برداران از انجام سمپاشی خودسرانه در مزارع گندم و جو خودداری کنند، ابراز کرد: کشاورزان با شبکه مراقبت همکاری و هماهنگی لازم را داشته باشند و سمپاشی در مزارع خود را بنابر نظر کارشناسان و مطابق با اطلاعیهها و هشدارهای شبکه مراقبت جهاد کشاورزی انجام دهند.
مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: مبارزه اصولی و به موقع با سن مادری باعث کاهش خسارت کمی و جلوگیری از خسارت کیفی پوره سن، کاهش مصرف سموم و کاهش خطرات زیست محیطی میشود.
امیری گفت: در سال زراعی جاری بیش از یکصد هزار هکتار مزارع گندم و جو در این شهرستان وجود دارد از این رو مراقبت و کنترل افت از اهمیت ویژهای برخوردار است.