به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:یکی از مشکلات اساسی که اغلب مردم به ویژه افرادی که از برنامه غذایی کاهش وزن پیروی میکنند، در تعطیلات نوروز با آن مواجه هستند، اضافه وزن ناشی از مصرف زیاد شیرینی ها، شکلات، آجیل و دیگر موارد است.
مریم مهارت با اشاره به شیوع بیماری کووید-۱۹ که باعث خانه نشینی مردم شده و میتواند منجر به افزایش اضافه وزن و چاقی شود افزود:در این میان نقش تغذیه صحیح و استفاده متعادل از گروههای غذایی به عنوان اصل مهم و غیرقابل انکار در کاهش احتمال بروز این بیماری بسیار پُررنگ است.
مصرف شیرینیها را محدود کنیم!رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار داشت:دقت داشته باشید که شیرینی ها، دارای مقادیر بسیاری از قند و چربی هستند. در نتیجه فرد را در معرض دریافت مقادیر زیادی از انرژی قرار داده و خطر ابتلا به چاقی و اضافه وزن را افزایش میدهد. هر فرد به صورت کنترل شده از شیرینیها استفاده نماید. برای نمونه اگر در میان وعده صبح از شیرینی استفاده کردید، در میان وعده بعد از ظهر به جای شیرینی، یک عدد میوه مصرف کنید.
مهارت توصیه کرد:
بهتر است از شیرینیهای خشک با اندازه کوچک استفاده شود.
بهتر است برای استفاده از شکلات ها، از انواع تلخ آن مصرف شود.
ظرف شیرینی را در دسترس قرار ندهید تا در بین وعدههای غذایی از بیسکوییت، کیک یا آبنبات استفاده نکنید.
میوهها مناسبترین انتخاب به عنوان میان وعده هستند!رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازادامه داد:میوههای تازه یا خشک، انتخابهای آسانی برای میان وعده هستند. خوردن میوههای تازه و کامل بهتر از نوشیدن آبمیوههای مصنوعی است. میوهها علاوه بر دارا بودن ویتامینها و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، دارای آنتی اکسیدان بوده که نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماریهای مزمن بازی میکنند.
در میان میوه ها، مرکبات و سیب بسیار توصیه میشوند.
مصرف موز به دلیل داشتن کالری بالا، بهتر است محدود شود.برای افرادی که اضافه وزن دارند یا نگران قندخون خود هستند، مصرف خیار به دلیل محدود بودن کالری، میتواند جایگزین و انتخاب مناسبی باشد.
از انواع غذاهای پروتئینی استفاده کنید!رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازگفت:حبوبات و جوانههای آنها جزو پروتئینهای بدون چربی محسوب میشوند. وقتی از گوشت یا مرغ استفاده میکنید، چربی آنها را به طور کامل جدا کنید و همچنین سعی کنید از لبنیات کم چرب استفاده نمایید.
آب را به عنوان بهترین نوشیدنی انتخاب کنید!مهارت افزود:تشنگی خود را با نوشیدنیهای کم کالری بر طرف کنید. آب را به همراه تکههای لیمو و آب لیمو ترش بنوشید. میتوانید به جای آب، آبمیوه طبیعی میل کنید. آبمیوههای تجاری اغلب کالری بسیاری دارند و استفاده از آنها توصیه نمیشود.
غذاهای خود را سالمتر بپزید!او اظهار داشت:سعی کنید مقدار روغن و شکر موجود در غذای مصرفی خود را به نصف کاهش دهید. برای طعم دار کردن غذا به جای نمک، از انواع ادویه یا چاشنیهای غذایی استفاده کنید.
مواد غذایی مفید را مخلوط کنید!رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازگفت:میوههای خشک، مغزهای کم نمک و ذرت بو داده را با هم مخلوط کرده و در اندازههای کوچک مصرف کنید.
مهارت افزود:ماست کم چرب یا بدون چربی را با تکههای میوه مخلوط کنید و به این ترتیب دسر لذیذ و سالم برای خانواده خود تهیه کنید.