پخش زنده
امروز: -
استاندار کرمان: کمبودی در بازار مرغ و سیمان وجود ندارد، اما دلالان و محتکران در شبکه توزیع اختلال ایجاد میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، علی زینی وند در جلسه ستاد تنظیم بازار استان کرمان گفت: مانیتورینگ دولت الکترونیک برای فروش مرغ از جوجه ریزی تا توزیع، عامل انسانی را برداشته و این امر فساد را در شبکه توزیع از بین میبرد.
استاندار کرمان با تاکید بر رسیدگی گروههای نظارتی دامپزشکی و جهاد کشاورزی اظهار داشت: باید جلوی فساد در شبکه توزیع گرفته شود و در این زمینه دستگاه های نظارتی به دستگاههای اجرایی و توزیعی متخلف رحم نکنند.
وی افزود: کمبود بازار در دونقطه است، ذائقه برخی افراد در مرغ زنده و بخشی از مرغ در قطعه بندی مربوط میشود که باید این دو نقطه کنترل شود و همچنین جلوی اطلاعات اشتباه گرفته شود.
زینیوند تصریح کرد:عاملان خرید خود عامل توزیعند که در فرایند توزیع سیمان و مرغ مشاهده می شود و سیمان به هیچ وجه حق فروش به عاملان فاقد مجوز ندارد.
وی گفت: سیمان بهاندازه کافی در استان تولید دارد لذا دستگاه های صمت و بسیج پرتعداد به این حوزه ورود کنند که بازار مرغ و سیمان تنظیم شود.
استاندار کرمان اضافه کرد: مدیران فاسد نیستند اما باید برخی زیرمجموعه ها و شبکه ها را پیدا کرد و اکنون آمار تولید بیش از مصرف است و بازار به علت تشدید کنترل در حال رسیدن به تعادل است.
وی با اشاره به دریافت نکردن یارانه استان کرمان گفت: افزایش قانونی ۱۵درصدی قیمت میوه شب عید در استان لحاظ نمیشود، مگر در حالت اضطرار.
علی زینی وند با تاکید بر اینکه عرضه مرغ باوجود عطش بازار مدتی روی ۳۰۰تُن نگهداشته شود نگرانی ماه رمضان است افزود: تولید در این ماه باید نزدیک به ۱۶۰تُن برنامهریزی شود و ظرفیت تولید برخی مرغداریها ۱۰۰درصد باشد که به مشکلی برخورد نکنیم.
زینی وند اضافه کرد: در حوزه سیمان مشکل اصلی احتکار است نه کمبود تولید، همچنین فساد در شبکه توزیع مرغ و سیمان وجود دارد که بسیج و دستگاههای نظارتی به آن ورود کند.
تولید مرغ در کرمان به بیش از سرانه مصرف رسیده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم گفت: تولید مرغ این استان طی یک ماه گذشته ۱۲۰تُن و مصرف ۲۲۰تُن در روز بود که با اقدامات انجام شده اینک تولید استان به بیش از سرانه مصرف رسیده است.
حسینینژاد افزود: کمبود مرغ طی یک ماه گذشته کشور و استان کرمان را دچار چالش کرد که یکی از مهمترین مصوبات در این زمینه رصد فرایند تولید و توزیع و رصد ورودی و خروجی کشتارگاهها بود که اجرا شد.
وی اظهار داشت: هر شب هر ۱۲کشتارگاه استان کرمان رصد و مستندسازی شد که طی یک ماه گذشته مرغ کشتار استان متوسط تولید تا روز ۲۲ اسفندماه امسال ۱۲۰تُن بود و بر اساس سنجش سرانه ۲۰۰تا۲۲۰ تُن مصرف است لذا ۱۰۰تُن کمبود داشتیم.
وی با بیان اینکه مجوزهایی که سازمان جهاد دریافت کرد که کمبود تولید مرغ را در بازار استان جبران میکند گفت: تنظیم بازار از تامین و توزیع کنندگان این محصول دعوت کرد و تصمیماتی مبنی بر نظارت سیستم توزیع گرفته شد.
دبیر کارگروه تنظیم بازار استان کرمان تصریح کرد: فرایند عرضه مرغ از کشتارگاهها بهصورت کامل نظارت میشود که در این خصوص ۳۲واحد منتخب در شهر کرمان مشخص شد و با کمک بسیج این محصول از کشتارگاه پلمب و عرضه میشود که موجب نظارت بهتر برای عامل توزیع و رسیدن به دست مصرف کننده واقعی شد.
وی با اشاره به این با متخلفان توزیع مرغ به صورت مصادره ای برخورد میشود افزود: میزان مرغ عرضه شده به لحاظ وزن ۳۱۲تُن زنده و کشتار به ۲۳۱تُن رسید و به مرور این آمار طی روزهای گذشته افزایش یافت.
حسینینژاذ تاکید کرد: افزایش تولید مرغ را باوجود اینکه نیاز استان ۲۲۰تُن است، رصد کردیم که میانگین تولید طی پنج روز گذشته ۲۶۰تُن بوده است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: باید در روزهای آینده بیش از ۳۰۰تُن عرضه مرغ داشته باشیم که عطش بازار جبران شود.
وی با بیان اینکه تولید استان کرمان باوجود اینکه در خود استان عرضه می شود، افزود: در صورتی که این فرایند ادامه داشته باشد، عطش بازار در ایام پایانی سال رفع و قیمت ۲۲هزار و ۸۰۰تومان در بازار عرضه می شود.
حسینینژاد با بیان اینکه وجود سه کالا در بازار کرمان طی اواخر سال۹۹ برای مردم استان چالش ایجاد کرده و مصوبات در جهت بهینه شدن این کالاها تصویب میشود گفت: کارگروه تنظیم بازار استان کرمان باوجود مشکلات بازار مصوبات مناسبی به لحاظ آمار نسبت به کشور داشته است.
دبیر کارگروه تنظیم بازار استان کرمان با اشاره به آغاز خرید میوه بدست مباشران عمده افزود: ۶۰۰تُن پرتقال والنسیای جنوب استان، ۲۰۰تُن پرتقال تامسون شمال کشور و ۴۵۰تُن سیب درختی خریداری شده است.
وی با بیان اینکه قیمت مشخص شده شاید اندکی تفاوت نسبت به سایر استانها داشته باشد افزود: هزینههای مختلفی همچون کرایه حمل، سردخانه و سود عمده و خرده فروشی را بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار به قیمت خرید اضافه شد.
حسینینژاد گفت: سیب زرد با قیمت ۱۲هزار و ۱۴۱تومان، سیب قرمز ۱۱هزار و ۲۱۴تومان، پرتقال والنسیا ۱۴هزار و ۴۶۰ و تامسون ۱۵هزار و ۲۴۰برای عرضه شب عید مشخص شده است.
وی با بیان اینکه اختیار افزایش قیمت ۱۵درصدی برای میوه شب عید به تنظیم بازار استان کرمان داده شد گفت: قیمت تمام شده این استان ابتدا در نشستی تخصصی مطرح و روی آن بحث شد که در نشست تنظیم بازار نهایی و در مورد آن نتیجه گیری میشود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: بیشتر استانهای همجوار از یارانه استفاده میکنند لذا قیمت میوه شب عید ارزان تر از کرمان است.
حسینی نژاد افزود: متوسط یارانه به ازای هر کیلو در سالهای گذشته یکهزار و ۲۰۰تومان بوده که امسال این یارانه از قیمت میوه شب عید حذف نمیشود.
وی اضافه کرد: میوه شب عید نوروز در ۳۱نقطه شهر کرمان و همچنین در شهرستانها نقاطی برای عرضه کالا تعیین شده و مشابه سالهای گذشته خیار و کیوی نیز در غرفهها عرضه میشود.
رییس سازمان صمت استان با بیان اینکه چالش دیگر کمبود سیمان در بازار است گفت: با هدف و اولویت کمک به تامین انرژی مصارف خانگی به ویژه گاز و برق، یک ماه مصارف صنعتی را کاهش داده که این امر خطوط تولید را دچار مشکل کرد و اکنون پس از یک ماه آثار آن مشخص میشود.
وی با بیان اینکه همچنین اواخر اسفندماه ساخت و سازها افزایش و تقاضای سیمان تشدید یافت ابراز داشت: خط تولید سیمان خوزستان از مدار خارج شد و همین مانع چالش کمبود سیمان را به ویژه در شهرستانهای جنوبی تقویت کرد.