ماسلنیتسا جشن نوروز کشورهای حوزه اسلاو
جشن ماسلنیتسا، آئینی کهن است که از آن بعنوان جشن نوروز روسیه و حوزه اسلاو زبانان یاد میشود.
به گزارش دارابی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از مسکو، این روزها که زمستان و سرما جای خود را به فصل رویش طبیعت میدهد، روس زبانان جشنی برپا میکنند که "ماسلنیتسا" یا جشن وداع با زمستان نام دارد، سنتی دیرپا که هرسال در طول یک هفتهی منتهی به آغاز فروردین و شروع فصل بهار برپا میشود.
"ماسلنیتسا" در حقیقت جشن نوروز مردمان اسلاو است و آئینهای آن به چهارشنبه آخر سال یا "چهارشنبه سوری" در ایران شباهتهای زیادی دارد، هرچند در این جشن از ترقه بازی و مواد منفجره خطرناک خبری نیست. در آئین "ماسلنیتسا" مترسک چوبی "ننه سرما" که نماد سردی و یخبندان است، آتش زده میشود تا بر اساس باورهای کهن، سرما را به گرمی و حرارت تبدیل کنند و از شر زمستان طولانی و تاریکی رهایی یابند. مردم با درست کردن نانی گرد، شبیه به نان لواش که "بلینی" نام دارد، برای نعمتهای بی پایان به درگاه خداوند شکرگزاری و یکدیگر را دعا میکنند.
در کنار نان بلینی، انواعی از شیرینیهای سنتی، غذاهای کبابی و آش مخصوص، خوراکیهای مرسوم جشن "ماسلنیتسا" به شمار میرود. "ماسلنیتسا" دو رکن اساسی دارد: جارو و خورشید. جارو، نماد زدودن برف و سرما، خورشید نماد گرما و روشنایی است. این جشن یک هفتهای، محلی برای عرضه انواعی از صنایع دستی و هنرهای سنتی مردمان روس زبان و نیز فرصتی برای لذت بردن از بازیهای بومی و محلی و مسابقات ورزشی با لباسهای آئینی است.