به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اعلام اینکه بیش از ۳۴ درصد آسیب دیدگان سالهای گذشته دانش آموزان بوده اند، افزود: چهارشنبه سوری یکی از سنتهای قدیمی ما ایرانیان است که در زمانهای گذشته در حد یک آتش بازی مختصر در نقاط از پیش تعیین شده اجرا میشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه در سالهای اخیر، مراسم سنتی و زیبای این شب، رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازیهای خطرناک با مواد منفجره و محترقه شده است، هشدار داد: آتش زدن بوتههای خشک و پریدن از روی آتش، به تجمع جوانان در خیابان ها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن ترقه و پرتاب سیگارت تبدیل شده است که میتواند خطرهای متعددی را برای بسیاری از هموطنان عزیزمان به دنبال داشته باشد.
همتی ادامه داد: آسیبهای ناشی از مواد محترقه و منفجره یا آتش افروزی چهارشنبه سوری، تهدیدی جدی برای سلامتی افراد به ویژه کودکان و نوجوانان است و هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری میتواند زیانهای جانی و مالی سنگین و غیرقابل جبرانی را در پی داشته باشد.
او یکی از عوامل ضروری برای پیشگیری از حوادث و اتفاقات را ارتقای سطح آگاهی مردم به ویژه گروههای در معرض خطر دانست و افزود: معلومات، آگاهی ها، نگرش، اعتقادات و باورهای افراد در مورد هر موضوعی نظیر حوادث چهارشنبه آخرسال، عوامل مستعد کننده رفتار سالم و پیشگیری از این حوادث را تشکیل میدهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه این عوامل در فرد ایجاد انگیزه کرده تا رفتار خود را تغییر دهد و از بروز این حوادث جلوگیری کند، اضافه کرد: آموزش سبب افزایش آگاهیها میشود و نگرشهای مطلوب را برمی انگیزد و در نتیجه مهارتها و رفتارهای پیشگیری از حوادث را تشکیل میدهد.
همتی گفت: هر اندازه افراد درباره عواملی نظیر ترقه، مواد منفجره و محترقه دیگر و آتش بازی، که احتمال وقوع حادثه را افزایش میدهند، بیشتر بدانند، در آن صورت بهتر خواهند توانست از احتمال وقوع این حوادث پیشگیری کنند.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان خواست تا با توجه به شیوع همه گیری کرونا و پیشگیری از حوادث چهارشنبه پایان سال با شعار «چهارشنبه سوری امسال، در خانه بمانیم» همگام شوند تا سالی همراه با سلامتی را برای خود و عزیزانمان به ارمغان آوریم.