فردا سد نهب آبگیری می شود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین از آبگیری سد نهب با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین ، یدالله ملکی در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین بیان کرد:
ساخت سد نهب با هدف کنترل
سیلاب رودخانه خر رود، تغذیه مصنوعی و تأمین سالانه حدود ۱۲۰ میلیون متر مکعب آب،
قرار بود در سال ۸۸ در برنامه اقدام قرار بگیرد ولی این اتفاق نیفتاد و این کار در سال ۹۲ از سرگیری شد و فردا خوشبختانه آبگیری می شود.
وی افزود: این سد در فاصله ۴۵ کیلومتری تاکستان و در مسیر شهر آبگرم، واقع شده است و بیش از ۳۶ هزار هکتار از اراضی پایین دست را پوشش خواهد داد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین، سد نهب با ارتفاع ۴۶ متر، طول تاج دو هزار و ۱۵۶ متر و حجم مخزن ۱۲۰ میلیون مترمکعب با هدف تخصیص آب طرح به میزان ۱۱۰ میلیون متر مکعب در سال به تفکیک ۸۰ میلیون مترمکعب حقابه کشاورزی، ۲۵ میلیون مترمکعب تغذیه مصنوعی و ۵ میلیون مترمکعب نیاز زیست محیطی افتتاح خواهد شد.
ملکی گفت: برای این سد 465 میلیارد تومان سرمایهگذاری شده که 150 میلیارد تومان از آن را امسال موفق به جذب شدیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین تاکید کرد: کنترل سیلابهایی که هر ساله منجر به خسارت میشود و همچنین تنظیم آب کشاورزی، بهبود اراضی کشاورزی پایین دستی، بهبود وضعیت اقتصادی و آب و هوایی منطقه از مهمترین دستاوردهای آبگیری این سد است.
ملکی گفت: با افتتاح این پروژه آب به صورت مدرن و مکانیزه به دست کشاورزان خواهد رسید.
وی در ادامه به مسئله پل شیزر در محل راهآب سد نهب که مورد بحث اهالی و کشاورزان این حوزه است اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین ادامه داد: چالشهای اساسی زیادی برای راهاندازی و آبگیری سد راهبردی نهب وجود داشت که مهمترین آنها زیر آب رفتن ۲۶۲ هکتار از اراضی زراعی کشاورزان و زارعین روستای شیزر است که به مهمترین مانع آبگیری سد بدل شده بود.
ملکی گفت: زیر آب رفتن راه و پل روستای شیزر در مرحله نخست آبگیری سد نهب چالش بعدی راهاندازی سد بود که در این حوزه هم راه و مسیر جایگزین برای تردد مردم روستای شیزر در نظر گرفته شد.
وی در ادامه گریزی به طرح ملی انتقال آب از سد طالقان زد و گفت: با اجرای این طرح آب شرب ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستا استان قزوین تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای افزود: اما کل اعتبارات دولتی این طرح، به تامین آب برای شهر آبیک به دلیل نداشتن آب سالم معطوف شده است.
به گفته ملکی ؛ برای اجرای این طرح در آبیک به 130 میلیارد تومان اعتبار دولتی نیاز داریم .
ملکی گفت: اعتبار لازم برای اجرای دیگر بخش های این طرح توسط بخش خصوصی تامین خواهد شد و بزودی به نتیجه خواهد رسید.