به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفت: یک رسانه خصوصی افغانستان در انتقال مواد منفجره دست دارد.
«طارق آرین سخنگوی» وزارت کشور افغانستان، امروز در پیامی از طریق شبکههای اجتماعی نوشت: با تاسف دریافتیم که یک رسانه خصوصی در انتقال مواد منفجره دست دارد.
وی افزود: پرسشهای جدی در این باره وجود دارد و ما برای رسیدن به جزئیات بیشتر و پاسخ مطلوب در این زمینه تحقیق میکنیم.
در پی انتشار این خبر، رسانهها و خبرنگاران زیادی در شبکههای اجتماعی از کلی گویی سخنگوی وزارت کشور افغانستان انتقاد کردند و خواستار اعلام نام رسانه موردنظر شدند.
این رسانهها اعلام کردند کلی گویی سخنگوی وزارت کشور افغانستان در حالی است که در سالهای اخیر خبرنگاران زیادی در راه اطلاع رسانی جان دادند یا آسیبهای جدی دیدند.
پس از انتشار پیام سخنگوی وزارت کشور افغانستان، «شاه حسین مرتضوی» مشاور ارشد فرهنگی رییس جمهور افغانستان نیز در پیامی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد: استفاده از نام و آدرس رسانهها برای همکاری با تروریستان قابل توجیه نیست و صف تروریست و رسانه باید جدا شود.
دست داشتن یک رسانه خصوصی در انتقال مواد منفجره در حالی مطرح میشود که با استفاده از این مواد در ماههای اخیر ترورها و انفجارهای هدفمند زیادی در افغانستان به وقوع پیوسته است، در آخرین مورد، شب گذشته در دو انفجار جداگانه دوازده نفر زخمی شدند و سه نفر جان باختند قربانیان همه غیرنظامی بودند.
«مجیب خلوتگر» رییس اجرایی «نی» (سازمان حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان) امروز با رد پیام توئیتری سخنگوی وزارت کشور افغانستان گفت: ما اسنادی داریم که شبکه تلویزیونی «آرزو» برای تجلیل از سال نو، «پتاقی» (ترقه) وارد کرده است نه مواد منفجره.
وی تصریح کرد: پرداختن بیشتر به این موضوع، هدف قرار دادن یک رسانه آزاد است و ما برای عذرخواهی سخنگوی وزارت کشور افغانستان تلاش میکنیم.
کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان نیز اظهارات سخنگوی وزارت کشور را نگران کننده دانست و از وزارت کشور خواست در این زمینه توضیح دهد.
کمیته مصونیت خبرنگاران با بیان اینکه اظهارات سخنگوی وزارت کشور همه جانبه نبوده است تصریح کرد: انتشار گزارشهای غیر دقیق از سوی وزارت کشور به عنوان نهاد امنیتی بر همکاری دوجانبه خبرنگاران با وزارت کشور تاثیر منفی میگذارد.
در یک سال اخیر دستکم یازده خبرنگار افغان براثر انفجارها و حملات تروریستی کشته و بیش از پنجاه خبرنگار افغان به دلیل تهدیدهای امنیتی از این کشور خارج شدند.
به دنبال واکنش اهالی رسانه در افغانستان به این خبر، سخنگوی وزارت کشور افغانستان در پیام دیگری در شبکههای اجتماعی اعلام کرد: شواهد انکار ناپذیر درباره این ادعا وجود دارد و بهزودی در مورد آنچه که منتشر کردم جزییات بیشتر ارائه میکنیم.