پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری استان مرکزی گفت: ستادهای پیشگیری و رسیدگی به تخلفات و جرائم انتخاباتی در همه شهرستانها تشکیل شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ رئیس کل دادگستری استان مرکزی در دومین ستاد استانی پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی گفت: بر اساس دستورالعمل ریاست قوه قضاییه دادگستری کل استان جهت پیشگیری از تخلفات و جرائم انتخاباتی، ستاد مرکزی را در مرکز استان و شهرستانها تشکیل داده است.
حجتالاسلام عبدالمهدی موسوی افزود: این ستاد متشکل از رئیس دادگستری استان، دادستان مرکز استان، معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، مسئولین در حوزه سیاسی، مسئولین حوزه نظامی، انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی و ... است که تمامی فعالیتها را رصد و موانع حضور مردم در انتخابات را رفع میکند.
وی گفت : تشکیل این ستاد در بخشها هم به نظر رئیس حوزه قضایی و بخشدار واگذار شده تا در صورت تشخیص ستاد در بخشها نیز تشکیل شود.
حجتالاسلام موسوی تاکید کرد: ترویج نشاط و امید از وظایف اخلاقی و انقلابی مسئولان است و باید با انعکاس صادقانه خدمات نظام، نسبت به اعتمادسازی بین مردم اقدام کنند.
وی با بیان اینکه فضای مجازی باید محفلی برای امیدآفرینی باشد، اظهار داشت: اصل انتخابات توسعه مشارکت و تامین امنیت است بنابراین باید بدون نگرش سیاسی، فضای حقیقی و مجازی را رصد و تنور انتخابات را گرم کرد.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان داشت: فلسفه تشکیل ستاد استانی پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی، برخورد با موانعی است که امید و اعتماد مردم و حضور آنان در انتخابات را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: با گذر چهار دهه از عمر نظام جمهوری اسلامی، مردم با حضور خود انقلاب را تثبیت کردند و مصوبات این ستاد قابلیت اجرای راهبردی دارد.
رییس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: تمامی نامزدهای انتخاباتی با هر ایده و عقیدهای در صورت تایید صلاحیت، باید زیر چتر حمایتی قرار گیرند تا تنور انتخاباتی گرم شود.
حجتالاسلام موسوی پیشبینی و پیشگیری را از جمله اهداف این ستاد عنوان کرد و گفت: برای حفاظت از حقالناس باید تمام اقدامات قانونی را بکارگیری کرد و بدون نگرش سیاسی با متخلفان برخورد قاطع داشت.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی افزود: برای افزایش مشارکت مردم باید از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان، رسانهها بهرهگیری کرد و سیاسیون و مدیران نیز در فضای مجازی و حقیقی رصد شوند.
وی بیان داشت: حفاظت از آرامش و افزایش مشارکت مردم از وظایف مدیران است و برای دعوت نامزدهای انتخاباتی به استان نیز باید برنامه خاصی تدوین تا به صورت سلیقه ای رفتار نشود.
دادستان عمومی و انقلاب اراک نیز گفت: معیار و ملاک در انتخابات، فارغ از نگاه و جناحبندی سیاسی، باید برگزاری سالم، رعایت قانون و مشارکت حداکثری باشد.
عباس قاسمی افزود: امیدآفرینی در جامعه باید نهادینه شود و اجازه ندهیم به اصل نظام و امنیت داخلی و خارجی کشور لطمهای وارد شود.
وی تاکید کرد: در بحث انتخابات، دعوتکنندگان و کاندیداهای ریاست جمهوری باید توجیه شوند و خط قرمز نظام را رعایت کنند و رصد انتخاباتی باید مد نظر باشد.
دادستان اراک اظهار داشت: در بحث شوراها نیز نباید از املاک دولتی برای منافع شخصی بهرهگیری شود.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس آمار موجود، در مجموع مجوز فعالیت برای ۱۱۲ حزب در سطح استان صادر شده که البته برخی از این احزاب فعالیت ندارند و برخی دیگر نیز بدون مجوز استانی و یا مجوز کشوری فعال هستند.
عطیه صالحی بیان کرد:خانه احزاب استان فعالیت خود را از ۲ سال گذشته آغاز کرده است و ۵۲ حزب در قالب این خانه فعالیت دارند.
مدیر کل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری مرکزی ادامه داد: احزاب در زمان انتخابات فعالیت پررنگی دارند و اکنون برخی از آنها نیز برای دریافت مجوز شهرستانی اقدام کردهاند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.