پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: الکترونیکی شدن ثبت نسخ یک گام جدی و مهم در اصلاح ساختار بهداشت و درمان کشور است، اما روش انجام آن بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر علی بیرجندی نژاد در میزگرد چالشهای اجرای طرح نسخ الکترونیک تامین اجتماعی با اشاره به اینکه صرفه جویی بسیار خوبی از محل حذف صدور دفترچه کاغذی برای تامین اجتماعی حاصل میشود افزود: متاسفانه به علت نبود زیرساختهای لازم برای اجرای طرح، این هزینهها خود را در جای دیگری نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه تحمیل این هزینهها بر حوزه بهداشت و درمان و یا بیماران هم راهحل مناسبی نیست افزود:زیرساختهای لازم برای اجرای طرح بایستی فراهم شود و تامین اجتماعی باید بپذیرد که طرح را بدون در نظر گرفتن زمان مناسب و بدون فراهم کردن زیرساختها و تعاملات کافی با بدنه ارائه کنندگان خدمات سلامت در جامعه اجرایی کرده است.
بیرجندینژاد ادامه داد: در مجموع از اینکه سازمانهای بیمهگر بتوانند هزینهها را مدیریت کنند استقبال میکنیم و این اقدام مناسبی است. ما با اصل موضوع موافق هستیم ولی اگر هزینهها به بخشهای دیگر تحمیل شود، این وضعیت مناسبی نیست.
در ادامه مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: زمان اجرای طرح حذف نسخ کاغذی تامین اجتماعی با توجه به اینکه با موج جدید کرونا روبرو هستیم و با توجه به اینکه اجرای این طرح زمان توقف بیمار در مراکز درمانی را افزایش میدهد، بدترین زمان بود.
دکتر مسعود زحمتکش با اشاره به اینکه با ازدحام و طولانی شدن مدت زمان حضور افراد در مراکز درمانی خطر انتقال بیماری کرونا افزایش مییابد؛ بیان کرد: به طور کلی جمع شدن دفترچههای بیمه و الکترونیکی شدن نسخههای پزشکی اتفاق بسیار خوبی است که نمونههای موفق آن در کشورهای دیگر کم نیست و منافع زیادی برای جامعه دارد. قطعا جامعه پزشکی با کلیت این طرح موافق است؛ اما مسئله به وجود آمده، اجرای طرح بدون آماده بودن زیرساختها و در زمان نامناسب است.
وی افزود: گواه این مدعا نارضایتی و سردرگمی مردم است. طرحی که در خوشبینانهترین حالت بر مدت زمان حضور بیماران و افزایش شلوغی و ازدحام در مراکز درمانی منجر خواهد شد و جان مردم را به خطر خواهد انداخت.
زحمتکش گفت: درصد مبلغ ویزیت پزشک توسط بیمه پرداخت شده و مابقی را بیمهگذار پرداخت میکند. این یعنی یک روش اشتباه؛ روشی که هم ارائه دهندگان خدمات سلامت و مردم هر دو ناراضی هستند.
وی بااشاره به شرایط اقتصادی جامعه پزشکی بیان کرد: شاید 10درصد جامعه پزشکی به درآمدهای زیاد دسترسی داشته باشند. بقیه پزشکان ما نیز مانند همه مردم متاثر از وضع اقتصادی موجود زندگی کرده و شرایط ایدهالی ندارند؛ در مشهد 5هزار پزشک عمومی داریم که حدود 2هزار نفر آنها برای پروانه طبابت اقدام کردهاند و از این میان فقط 800نفر مطب دارند. مابقی یا در درمانگاهها و اورژانسها و یا کلینیکهای درمان اعتیاد مشغول به کار هستند. این یعنی حدود 3هزار پزشک عمومی بعد از 7سال درس خواندن و دو سال گذراندن طرح به این نتیجه رسیدهاند که کار و فعالیت به عنوان پزشک عمومی صرفه اقتصادی ندارد! اگر چه با آدرسهای غلطی که به مردم داده شده اوضاع طور دیگری به نظر میرسد اما واقعیت این است که وضعیت اقتصادی بسیاری از این پزشکان ضعیف و شکننده است.
عضو هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی مشهد و نائب رئیس انجمن پزشکان عمومی خراسان رضوی در ادامه افزود: اجرای طرح حذف نسخ کاغذی بیمه تامین اجتماعی سه ضلع دارد؛ تامین اجتماعی، ارائهدهندگان خدمات سلامت و مردم. در اجرای این طرح تنها و تنها انتفاع مالی و کاهش دردسرهای تامین اجتماعی لحاظ شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هر طرح خوب که با عجله و اجبار و عدم پیشبینیهای لازم و در نظر نگرفتن رضایت جامعه هدف و مجری طرح اجرا شود، میتواند مشکلات زیادی به بار آورد و ناکام بماند؛ چیزی که قطعا خواسته ما و سازمان بیمهگر نیست.
دکتر علیاکبر بهرامیفر، رئیس هیئت مدیره مجمع انجمنهای علمی و تخصصی جامعه پزشکی خراسان رضوی هم گفت: سامانه نسخ الکترونیک تامین اجتماعی باید در مرحله پایلوت علمی و کارشناسی اجرا و ایراداتش مرتفع میشد. این سامانه نیاز به اصلاحات زیادی دارد.
وی افزود: ما ۱۶هزار عضو پروانهدار داریم که همگی در ۵۰ انجمن تخصصی، نمایندههایی را از طریق انتخابات برگزیدهاند. بیش از ۱۰جلسهی مجازی و حضوری در این زمینه داشتیم و هیچ یک با نحوه اجرای طرح نسخ الکترونیک تامین اجتماعی موافقت ندارند.