پخش زنده
امروز: -
ساحل درک زرآباد چابهار، پاک ترین ساحل کشور که یکی از شگفت انگیز ترین و همچنین بکرترین مناطق گردشگری جنوب ایران نیز می باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سیستان و بلوچستان ، روستای درک زرآباد که به انگلیسی Village Darak نوشته می شود، در جنوب استان سیستان و بلوچستان و در سواحل مکران قرار دارد و از توابع شهرستان کنارک است و از چهار نمونه ساحل صخره ای، ماسه ای، شنی و مرجانی در فاصله نزدیک به هم برخوردار است.
این منطقه در فاصله حدوداً ۱۷۰ کیلومتری غرب منطقه آزاد چابهار و ۱۲۰ کیلومتری مرکز شهرستان کنارک واقع شده است.
روستای درک تاکنون برای گردشگران داخلی و خارجی ناشناخته مانده بود.
با توجه به اینکه سال ۱۳۹۶ ، استان سیستان وبلوچستان مقصد گردشگری ایرانیان معرفی شد، فرصت مناسبی برای معرفی بهتر مناطق مختلف گردشگری، تاریخی و دیدنی سیستان و بلوچستان و سواحل مکران ایجاد شد.
در ساحل ماسه ای آرام گرفته و رخ در رخ خورشید، انوار طلایی اش را میهمان پوست تنتان می کنید، بر ساحل صخره ای نشسته و به بیکران های افق در هنگامه غروب خورشید خیره می شوید، تنی به آب زده و مرجان ها همچون ماهی های حوض خانه های قدیمی، کف پاهایتان را لمس می کنند و آن دم که همه از گرمای جنوب، به دنبال سایه و سرمایی می گردند، دمی زیر خنکای دل انگیز و بهاری نخلستان ها آرمیده و به کوه هایی فکر می کنید که کمی آن طرف تر، انتظار شما را می کشند و این مجموعه را مدیون آب های شیرینی هستید که در چند قدمی آب شور دریا، از دل چاه ها سر بر آورده اند.
درک یا درگ، گویا در زبان محلی به معنی سکونت در کنار دره است.
رفتن به درک برای عاشقان طبیعت میتواند آرزوی یک سفر هیجانانگیز باشد.
در نزدیکی روستای زرآباد، پلاکاردهای موقت، مسافران کنجکاو را به سمت درک هدایت میکند. جاده رسیدن به درک را باید جاذبه دیگری دانست.
جاده پرتلاطمی که از میان کوههای فرسایش یافته زیبا با نماهای بکر میگذرد و در مقصد، گردشگران را هیجانزده میکند.
از سربالایی فرعی ساحل درک تنها رملهای شنی، نخل ها و دریا پیداست.
اگر میان رمل های شنی درک بایستید و تصور ذهنی از دریای عمان نداشته باشید، گویا در میان یکی از کویر های معروف کشور هستید، اما کافی است پای در شن ها بگذارید و از رمل ها بالا بروید.
تصویر کویر و دریا به هم می پیوندند و منظره زیبا و نابی را می سازند که ساعت ها می توان به تماشایشان نشست.
می توان گفت درک به نوعی کویری است که با دریا گره خورده است.
در واقع کویری دریایی است شاید هم ساحلی کویری باشد.
چشم انداز های طبیعی دو روستای ساحلی سیستان و بلوچستان ، ثبت آثار ملی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: روستای پزم تیام ( pozm) و درک ( darak ) بندر کنارک دو روستایی هستند که با داشتن چشم اندازهای طبیعی و منحصر به فردشان در فهرست آثار ملی جای گرفتند.
جلالزایی افزود: روستای درک دارای ساحلی بکر است که تلاقی نخل، کویر و ساحل از چشم اندازهای خاصی این روستاست که این ویژگی آب و هوایی و جغرافیایی را در کمتر جایی می توان یافت.
وی گفت: در روستای پزم تیاب هم صخره های ساحلی در مجاورت آبهای روان خلیج، مناظری زیبا خلق کرده است.
جلالزایی افزود: ثبت این دو روستا در فهرست آثار ملی ، فرصت بیشتری را برای معرفی این مکان های بکر و توسعه گردشگری فراهم خواهد کرد.