پخش زنده
امروز: -
راه اصلی رسیدن به جنگلهای دوهزار از تهران، جاده چالوس و بعد هم شهر تنکابن بخش خرم آباد قلعه گردن است.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ از خرم آباد هر نقطهای را که برای ورود به جنگل انتخاب کنید، باید ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر ماشین سواری کنید تا به ورودی جنگل برسید. دوراهی شما را به دوهزار یا سه هزار میرساند راه دیگر از قزوین سپس الموت و روستای گرمارود تا جاده سه هزار است که دارای جادهای خاکی است و برای ماشینهای سواری توصیه نمیشود.
نکته: با توجه به شیوع کرونا برای حفظ سلامتی، بهتر است سفر به نقاط دیدنی کشور را به بعد از پایان این بیماری کشنده و در زمان بهتری موکول کنیم.
این جنگلها با چشم اندازی بدیع، چمنزارها، جنگلهای مرتفع، جلگهای و رودخانه پر آب، یک مجموعه بی نظیر طبیعی را فراهم کرده تا مشتاقان طبیعت، منطقهای بسیار خاص و رویایی را تجربه کنند. وجود آب گوارای روان و آب و هوای مطبوع و طبیعتی بکر و آرامش رویایی این جنگل را به یکی از مکانهای دیدنی شمال ایران بدل کرده است.
درختانی بلند و سربه فلک کشیده که با آسمان پیوند خورده، صدای پرندگان و طنین نوک زدن دارکوب به تنهی درختان، و مه غلیظی که گهگاهی کل جنگلهای دوهزار و سه هزار تنکابن را فرا میگیرید مکانی مرموز و زیبا را خلق کرده که نباید دیدن آن را از دست داد.
این جنگلها در کنار شهر تنکابن قرار گرفته است. برخی معتقدند که ارتفاع این جنگلها وجه تسمیهی آنهاست. جنگلهای دو هزار، دو هزار متر و جنگلهای سه هزار، سه هزار متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارند.
برخی دیگر نیز معتقدند وجود دو رودخانه در دو هزار و سه رودخانه در سه هزار علت این نامگذاری است. چرا که در زبان مازندرانی کلمه هراز برای رودخانه استفاده می شود و به مرور زمان این کلمه تبدیل به هزار شده است و نام جنگلها به دو هزار سه هزار تغییر کرده است. این رودخانهها هم مانند تمام رودهای مازندران، به دریای خزر وصل می شوند. این منطقه دارای پوشش گیاهی مانند راش، ون، چنار و هیرکانی است که از درختان بومی مازندران هستند. در سه هزار، درهای زیبا با پوشش گیاهی بکر و سرسبز وجود دارد که رودخانههای سه هزار از آن میگذرند. قله سیالان، جنگلهای زیبا هیرکانی، رودخانه چشمه کیله، دشت زیبای دریاسر، آبگرمهای سه هزار ساله و فلکده از مناطق طبیعی، آثار تاریخی ثبتی مسجد و حمام تاریخی امیر اسعد در روستای بالا اشتوج، روستای زیبای مران، نوشا از مناطق تاریخی و بکر این منطقه هستند.
در زمستان به علت بارش برف عبور و مرور کمی سخت است اگر اهل منطقه نباشید سفر در زمستان از این جاده توصیه نمیشود. اما در بهار، تابستان و اوایل پاییز بسیار جاده زیبایی است. روستاهای منطقه سه هزار به دو دسته جنگلی و کوهستانی تقسیم میشود. بازدید از هر کدام از این روستاهای منطقه زیبایی خاص خودش را دارد. ابتدای مسیر آسفالته بوده و در اواسط هم بر پیچ و خم جاده افزون شده و هم ناهمواریها و عملیات جاده سازی و تعمیرات به چشم میخورد. در طول کل مسیر آب شرب به وفور یافت میشود و همچنین تا آخرین روستا منطقه یعنی درجان میتوان برخی مایحتاج را فراهم کرد. در این جاده ماهی سرا و مرکز پرورش ماهی نیز وجود دارد. عسل محله آخرین نقطهای است که میشود با ماشین به آنجا رسید. از عسل محله نزدیک به دو ساعت باید پیادهروی کنید تا به دریاسر برسید. در اینجا جنگل تمام میشود و به دشتی وسیع خواهید رسید که در تابستان آب و هوای بسیار مطبوعی دارد.
وجود کوههای زیبای تنگ لاتخان بن، سیاهکل و کل تلا، همچنین چشمهها و رودهای پرآب، دریاسر را به یکی از جاذبههای گردشگری، تبدیل کرده است. این دشت پر از درختهای ازگیل و آلوچه جنگلی است که میتوانید در فصل میوه از آنها برای خودتان بچینید. بهتر است کمی در دریاسر استراحت کنید. بعد از دریاسر حدود یک ساعت مسیر پیش روی شما است تا به منطقه «هرسنگ» برسید. سپس به هرسنگ میرسید اینجا منطقه پرآبی است و چشمههای زیادی از آن عبور می کند. بعد از هرسنگ وارد جنگل می شوید.
اگر قصد رفتن به قله سیالان را ندارید بهتر است از همین جا برگردید، چون باید سه ساعت در مسیری جنگلی راه بروید که تقریبا تمام مسیر سربالایی و شیبدار است. بعد از آن به راهگردان خواهید رسید. پس از آن به گوسفند سرای وینی رسیده و باید شب مانی کنید. اینجا گوسفندسرای چوپانان الموتی است، می توانید در نزدیکی محلی که ییلاق این دامداران است، شب را صبح کنید. آن بالا هوا بسیار سرد است.
حتی در تابستان هم در این منطقه می شود برف دید. از اینجا تا خود قله سیالان حدود چهار تا پنج ساعت راه است و بیشتر مسیر سربالایی است و شیب آن در مناطقی بیشتر و در مناطقی کمتر می شود. در راه احتمالا از دریاآب که دریاچهای فصلی در پای قله سیالان است هم عبور خواهید کرد. به قله که برسید، بهترین زمان برای جنگلنوردی در این جنگلها که خیلی از مناطق آنها هنوز بکر مانده، اواخر شهریور تا اوایل آذرماه است. البته در تابستان نیز شب مانی در این جنگلها خالی از لطف نبوده و از هوای لطیف آن میتوان بهرهمند شد.