غذاهای حاوی آنزیم های هضم کننده طبیعی
خوردن غذاهایی که آنزیم های هضم کننده طبیعی بالا دارند می توانند به بهبود هضم کمک کنند.
این ارگان ها غذا و مایعاتی را که می خورید به شکل های ساده تر مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربی ها و ویتامین ها تجزیه می کنند.
مواد مغذی سپس در سراسر روده کوچک و به جریان خون منتقل می شوند جایی که آنها انرژی را برای رشد و ترمیم فراهم می کنند.
آنزیم های گوارشی برای این فرایند ضروری هستند زیرا مولکول هایی مانند چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها را به مولکول های کوچکتر تبدیل می کنند که می توانند به راحتی جذب شوند.
سه نوع اصلی از آنزیم های گوارشی وجود دارد:
پروتئازها: پروتئین را به پپتیدهای کوچک و آمینه اسید می شکنند.
لیپاز: چربی را به سه اسیدهای چرب و یک مولکول گلیسرول تقسیم کنید
Amylases: کربوهیدرات مانند نشاسته را به قندهای ساده می شکند.
آنزیم ها نیز در روده کوچک، از جمله لاکتاز، مالتاز و سوکروز ساخته می شوند.
اگر بدن قادر به تولید آنزیم های گوارشی نباشد مولکول های غذایی نمی توانند به درستی هضم شوند.
این می تواند منجر به اختلالات گوارشی مانند عدم تحمل غذایی و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) شود.
بنابراین، خوردن غذاهایی که آنزیم های هضم کننده طبیعی بالا دارند می توانند به بهبود هضم کمک کنند.
در اینجا 12 غذا که حاوی آنزیم های طبیعی گوارشی هستند آورده می شود.
1. آناناس
آناناس یک میوه گرمسیری خوشمزه حاوی آنزیم های گوارشی است.
به طور خاص، آناناس شامل گروهی از آنزیم های گوارشی به نام بروملین است.
این آنزیم ها پروتئین هایی هستند که پروتئین را به بلوک های ساختمانی خود، از جمله اسیدهای آمینه، تجزیه می کنند. این کمک هضم و جذب پروتئین ها را دارد.
Bromelain را می توان در فرم پودر خریداری کرد تا از خوردن گوشت سخت لذت ببرد.
این نیز به عنوان مکمل سلامت به طور گسترده ای در دسترس است برای کمک به افرادی که برای هضم پروتئین تلاش می کنند.
مطالعه بر روی افراد مبتلا به نارسایی لوزالمعده، وضعیتی که پانکراس قادر به تولید آنزیم های کافی در آن نیست دریافتند که مصرف بروملین همراه با مکمل آنزیمی پانکراس باعث افزایش هضم بیشتر از مکمل آنزیمی به تنهایی می شود.
2. پاپایا
پاپایا یا Pawpaw یکی دیگر از میوه های استوایی است که غنی از آنزیم های گوارشی است.
مانند آناناس، پاپایا همچنین حاوی پروتئین هایی هستند که به هضم پروتئین ها کمک می کنند.
با این حال، آنها حاوی گروه دیگری از پروتئازهای شناخته شده به عنوان پاپایین هستند.
پاپایین نیز به عنوان یک هضم کننده گوشت و مکمل گوارشی در دسترس است.
مطالعات نشان داده اند که استفاده از فرمول پاپایا ممکن است به کاهش علائم گوارشی IBS مانند یبوست و نفخ کمک کند.
اگر شما می خواهید پاپایا را بخورید فقط مطمئن شوید که آنها را رسیده بخورید و پخته شده نباشد زیرا قرار گرفتن در معرض حرارت می تواند آنزیم های گوارشی را از بین ببرد.
همچنین پاپایا نرسیده یا نیمه رسیده می تواند برای زنان باردار خطرناک باشد زیرا ممکن است انقباضات رحمی را تحریک کند.
3. انبه
انبه ها یک میوه گرمسیری آبدار هستند که در تابستان محبوب است.
آنها حاوی آنزیم های گوارشی آمیلاز هستند گروهی از آنزیم هایی که کربوهیدرات را از نشاسته (یک کربن پیچیده) به قندهایی مانند گلوکز و مالتوز تجزیه می کنند.
آنزیم های آمیلاز در انبه های رسیده فعال تر می شوند. به همین دلیل است که انبه ها رسیده شیرین می شوند.
آنزیم های آمیلاز نیز توسط پانکراس و غدد بزاق ساخته می شوند. آنها به تجزیه کربوهیدرات ها کمک می کنند تا به راحتی توسط بدن جذب شوند.
به همین دلیل اغلب توصیه می شود غذا را بطور کامل بجوید زیرا آنزیم های آمیلاز در بزاق کمک می کنند تا هضم و جذب کربوهیدرات ها آسان تر شود.
4. عسل
برآورد شده است که آمریکایی ها هر سال بیش از 400 میلیون پوند عسل مصرف می کنند.
این مایع خوشمزه غنی از بسیاری از ترکیبات مفید از جمله آنزیم های گوارشی است.
موارد زیر آنزیم هایی است که در عسل، به ویژه عسل خام یافت می شود:
دیاستاز: نشاسته را به مالتوز تقسیم کنید
Amylases: نشاسته را به قندها مانند قند و مالتوز می شکنند
Invertases: سقز، یک نوع قند، را به گلوکز و فروکتوز می شکنند پروتئازها: پروتئین ها را به اسیدهای آمینه می شکنند
اطمینان حاصل کنید که اگر شما به دنبال مزایای سلامت هضم خود هستید عسل خام را بخرید. عسل پردازش شده اغلب گرم می شود و حرارت بالا می تواند آنزیم های گوارشی را از بین ببرد.
5. موز
موز یکی دیگر از میوه هایی است که شامل آنزیم های گوارشی طبیعی است.
آنها حاوی آمیلا و گلوکوزیداز، دو گروه از آنزیم ها هستند که کربوهیدرات های پیچیده مانند نشاسته را به قندهای اغلب آسان جذب و کوچکتر می شکنند.
مانند انبه، این آنزیم ها نشاسته را به قندها تبدیل می کنند وقتی موز شروع به رسیدن می کند. به همین دلیل موز زرد رسیده بسیار شیرین تر از موز سبز نابالغ است.
موزها با محتوای آنزیمی بالای خود منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند که ممکن است به سلامت گوارشی کمک کند. موز متوسط (118 گرم) 3.1 گرم فیبر را فراهم می کند.
مطالعه دو ماهه ای در 34 زن در ارتباط با خوردن موز و رشد باکتری های سالم روده مورد بررسی قرار گرفت.
زنان که دو موز خوردند روزانه یک افزایش متوسط و غیر قابل توجهی در باکتری سالم روده داشتند. با این حال، آنها بطور قابل توجه نفخ کمتری را تجربه کردند.
6. آووکادوبر خلاف سایر میوه ها، آووکادو منحصر به فرد است که در چربی های سالم بالا و قند پایین دارد.
آنها حاوی لیپاز آنزیم گوارشی هستند. این آنزیم کمک می کند تا مولکول های چربی را به مولکول های کوچکتر مانند اسیدهای چرب و گلیسرول تبدیل کند که جذب در بدن را آسان تر می کند.
لیپاز نیز توسط پانکراس ساخته شده است بنابراین شما لازم نیست که آن را از رژیم غذایی خود را دریافت کنید. با این حال، مصرف مکمل لیپاز می تواند به کاهش هضم، به ویژه پس از غذا با چربی بالا کمک کند.
آووکادو همچنین حاوی آنزیم های دیگر، از جمله پلی فنول اکسیداز است. این آنزیم مسئول تبدیل آوکادو سبز به قهوه ای در حضور اکسیژن می باشد.
7. کفیرکفیر یک نوشیدنی شیر تخمیر شده است که در جامعه سلامت طبیعی محبوب است.
این با اضافه کردن "دانه های" کفیر به شیر ساخته می شود. این "دانه" ها در واقع کشت مخمر، باکتری های اسید لاکتیک و باکتری های استیک اسید است که شبیه گل کلم می باشد.در طی تخمیر، باکتری ها قندهای طبیعی را در شیر هضم و آنها را به اسیدهای آلی و دی اکسید کربن تبدیل می کنند. این فرایند شرایطی را فراهم می کند که به رشد باکتری ها کمک می کند و همچنین مواد مغذی، آنزیم ها و سایر ترکیبات مفید را به وجود می آورد.
کفیر حاوی بسیاری از آنزیم های گوارشی، از جمله لیپاز، پروتئازها و لاکتاز است.لاکتاز به هضم لاکتوز (قند شیر) کمک می کند که اغلب ضعیف هضم می شود. یک مطالعه نشان داد که در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، کفیر هضم لاکتوز را بهبود می بخشد.
8. ساورکراتساورکرات نوعی کلم تخمیر شده است که طعم تلخ متمایز دارد.
فرایند تخمیر نیز آنزیم های گوارشی را اضافه می کند که باعث می شود ساورکرات را به عنوان یک راه عالی برای افزایش میزان جذب آنزیم های گوارشی باشد.
علاوه بر حاوی آنزیم های گوارشی، ساورکرات نیز یک غذای پروبیوتیک محسوب می شود زیرا حاوی باکتری های سالم روده ای است که سلامتی و ایمنی بدن شما را افزایش می دهد.بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف پروبیوتیک می تواند علائم گوارشی مانند نفخ، گاز، یبوست، اسهال و درد معده را در بزرگسالان سالم و مبتلا به IBS، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کاهش دهد.
فقط مطمئن باشید که ساورکرات خام یا غیرپاستوریزه را بخورید زیرا درجه حرارت بالا می تواند آنزیم های گوارش را غیرفعال کند.
9. کیمچیکیمچی یک خوراک تند کره ای است که از سبزیجات تخمیر شده تهیه شده است.
همانند ساورکرات و کفیر، فرایند تخمیر شدن باکتری های سالم را اضافه می کند که مواد مغذی، آنزیم ها و سایر مزایا را فراهم می کند.
کیمچی حاوی باکتری های گونه Bacillus است که شامل پروتئین ها، لیپازها و آمیلازها است. این آنزیم ها پروتئین، چربی و کربوهیدرات را به ترتیب هضم می کنند.به غیر از کمک هضم، کیمچی با بسیاری از مزایای بهداشتی دیگر مرتبط است. این ممکن است به ویژه در کاهش کلسترول و سایر عوامل خطر بیماری قلبی موثر باشد.
در یک مطالعه دانشمندان در 100 شرکت کننده جوان و سالم، دریافتند که کسانی که کیمچی بیشتری خوردند بیشترین کاهش کلسترول خون را تجربه کردند. کلسترول خون بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.
10. Miso
میسو یک غذای محبوب در غذاهای ژاپنی است.
این با تخمیر دانه سویا با نمک و koji، یک نوع قارچ ساخته شده است.
Koji انواع آنزیم های گوارش، از جمله لاکتاز، لیپاز، پروتئاز و آمیلاز را اضافه می کند.
این یکی از دلایلی است که چرا میسو می تواند توانایی هضم و جذب غذاها را بهبود بخشد.
در واقع، مطالعات نشان داده اند که باکتری ها در میسو می توانند علائم مرتبط با مشکلات گوارشی مانند بیماری روده تحریک پذیر (IBD) را کاهش دهند.
علاوه بر این، دانه سویا تخمیر شده با کاهش محتوای ضد مغزی ها به بهبود کیفیت مواد غذایی شما کمک می کند. ضد مغزی ها ترکیباتی هستند که به طور طبیعی در غذاها یافت می شوند که ممکن است باعث جذب مواد مغذی از طریق اتصال به آنها شوند.
11. کیوی
کیوی یک دانه خوراکی است که اغلب برای سهولت هضم توصیه می شود.
این یک منبع عالی از آنزیم های گوارشی است به ویژه یک پروتئاز که اکتینیدین نام دارد.
این آنزیم به هضم پروتئین ها کمک می کند و از لحاظ تجارتی برای ترد کردن گوشت سفت استفاده می شود.
علاوه بر این، کیوی حاوی بسیاری از آنزیم های دیگر است که باعث رسیدن میوه می شود.
دانشمندان معتقدند آکتینیدین یکی از دلایلی است که به نظر می رسد که کیوی ها به هضم کمک می کنند.
یک مطالعه حیوانی نشان داد که اضافه کردن کیوی به رژیم غذایی هضم پروتئین گوشت گاو، گلوتن و سویا را در معده بهبود می بخشد. به نظر می رسد این موضوع به دلیل محتوای آکتینیدین باشد.
مطالعات دیگر حیوانات اثرات آکتینیدین را بر هضم تحلیل کرد.
بعضی از حیوانات را با کیوی دارای آکتینیدین فعال و برخی حیوانات دیگر را با کیوی بدون آکتینیدین فعال تغذیه کردند.
نتایج نشان داد که حیواناتی که از کیوی دارای اکتینیدین فعال استفاده کردند هضم بهتری برای گوشت داشتند و گوشت نیز سریعتر از طریق معده حرکت کرد.
بسیاری از مطالعات مبتنی بر انسان نیز نشان داده اند که کیوی به هضم کمک می کند نفخ را کاهش می دهد و به رفع یبوست کمک می کند.
12. زنجبیل
زنجبیل هزاران سال است که بخشی از پخت و پز در طب سنتی است.
برخی از مزایای سلامت چشمگیر زنجبیل ممکن است به آنزیم های گوارشی مربوط شود.
زنجبیل حاوی پروتئاز زینجیبان است که پروتئین ها را در بلوک های ساختمانی آنها هضم می کند.
Zingibain به صورت تجاری برای ساخت کشک شیر زنجبیلی استفاده می شود که یک دسر چینی محبوب است.
بر خلاف پروتئازهای دیگر، آن اغلب برای ترد کردن گوشت استفاده نمی شود زیرا آن یک نیمه عمر کوتاه دارد.
غذا که در مدت زمان طولانی در معده نشسته است اغلب به عنوان علت سوء هاضمه مطرح می شود.
مطالعات انجام شده در بزرگسالان سالم و افرادی که دارای سوء هاضمه هستند نشان می دهد که زنجبیل با افزایش انقباض سبب حرکت سریعتر غذا از معده می شود.
مطالعات حیوانی نیز نشان داده است که ادویه جات، از جمله زنجبیل، باعث افزایش تولید آنزیم های گوارشی بدن مانند آمیلا و لیپاز می شود.
به نظر می رسد که زنجبیل یک درمان امیدوار کننده برای تهوع و استفراغ است.