پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: ۴۲۰ میلیون مترمکعب از مصرف کلی آب تهران باید کاهش یابد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، آقای یوسف رضاپور در نشست خبری امروز گفت:باتوجه به رشد جمعیت استان تهران، تامین آب شرب با مشکل مواجه است که برای رفع این مشکل باید تا پنج سال آینده، ۴۲۰ میلیون مترمکعب از این مصرف کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت فعلی تهران ۱۳، ۳ میلیون نفر است، افزود: تا سال ۱۴۱۰ این رقم به ۲۰ میلیون نفر خواهد رسید که تامین آب این جمعیت، بسیار دشوار است.
وی با بیان اینکه ما باید به نحوی مصرف و برنامه ریزی کنیم که در تامین آب با مشکل مواجه نشویم، گفت: هم اکنون در جهان کشورهایی مانند مکزیک وجود دارد که به صورت رسمی در هفته سه روز به مدت ۱۰ ساعت آب شرب قطع است و به هر حال باید آبی وجود داشته باشد که برای مصرف تامین شود.
رضاپور با اشاره به اینکه افزایش جمعیت تهران باید به هر شیوه ممکنی کنترل شود، اضافه کرد: رشد بی برنامه جمعیت این استان، ما را برای تامین آب شرب با مشکل مواجه خواهد کرد بنابراین سازمانهای مربوطه از جمله وزارت کشور یا شورای امنیت ملی نباید اجازه بدهند که جمعیت تهران از میزان مشخصی، افزایش یابد.
وی با بیان اینکه طبق مصوبه کمیته سازگاری با کم آبی در یک افق ۲۰ ساله یک میلیارد و ۲۸۸ میلیون مترمکعب از مصرف آب استان تهران باید کاسته شود، ادامه داد: طبق استاندارد مصرف جهانی کشورها باید فقط ۲۰ درصد از منابع آب در اختیار را مصرف کنند که این کار به منظور پایداری منابع و محیط زیست رخ خواهد داد، اما مصرف بیش از ۶۰ درصد به معنای مواجهه با بحران است که متاسفانه ما در ایران هم اکنون ۸۶، ۷ درصد مصرف میکنیم که این به معنای بروز بحران برای منابع آب کشور است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: طبق مصوبه ستاد سازگاری با کم آبی تا سال ۱۴۰۵ باید ۴۲۰ میلیون مترمکعب از کل آب مصرفی استان تهران در همه بخشها کاهش یابد که ۳۲۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی و ۲۵ میلیون مترمکعب هم در بخش صنعت رخ خواهد داد.
رضاپور با تاکید بر اینکه برای کاهش مصرف آب باید زیرساختها و فرهنگ درست مصرف کردن آماده باشد، افزود: باتوجه به اینکه کارگروه ستاد مبارزه با کم آبی با حضور نمایندگان از سوی وزارت جهادکشاورزی، وزارت صمت، آب و فاضلاب و همه سازمانهای ذینفع برگزار میشود برنامه ریزیها طبق توانمندیهای این سازمانها اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه میزان بارندگیهای تهران از ابتدای مهرماه تاکنون ۲۲۶، ۶ میلی متر بوده است، گفت: این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد کاهش داشته، اما نسبت به متوسط بلندمدت با ۲۷ درصد رشد مواجه است.
رضاپور با بیان اینکه نوع بارشها به دلیل تغییر اقلیم و افزایش دما به صورت باران اتفاق افتاده است، افزود: پوشش برفی این استان در سالهای گذشته به خصوص دو سال اخیر بسیار کم شده است.
وی درخصوص حجم مخازن سدهای پنج گانه این استان ادامه داد: هم اکنون ۵۶۶ میلیون مترمکعب حجم ذخیره مخازن سدهای پنج گانه تهران است که در مقایسه با سال گذشته ۶۹ میلیون مترمکعب کسری دارد که این وضعیت تامین آب شرب را تا پایان شهریور سال ۱۴۰۰ با نگرانیهایی مواجه کرده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه مشترکان ما باید آب را درست مصرف کنند، گفت: سرانه مصرف آب در تهران به ازای هر نفر ۳۴۸ لیتر در شبانه روز است که این رقم در کشورهای پیشرفته که دو سه تا برابر بیشتر از ما بارندگی دارند ۷۰ تا ۲۲۰ لیتر در شبانه روز اعلام شده که البته ما باید تا جایی که امکانش وجود دارد با درست مصرف کردن این رقم را کاهش دهیم.
رضاپور با اشاره به برنامه ریزی برای طرحهایی جهت تامین آب شرب تهران در سالهای آینده، افزود: یکی از راهکارهای تامین آب شرب تهران نشتی آب سد لار است که ما با دریافت مجوز تا قبل از پایان امسال و احداث ۲۸ کیلومتر تونل تا ۱۵ سال آینده ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب سد لار را برای تامین آب شرب شرق تهران انتقال خواهیم داد البته مجوز انتقال آب از سد طالقان نیز با احداث ۵۱ کیلومتر تونل گرفته خواهد شد.
وی درخصوص پروندههای قضایی تجاوز به حریم در استان تهران ادامه داد: ما تاکنون ۴۸۱ دستور قضایی گرفته ایم که ۳۵۶ مورد به مرحله اجرا رفت و ۵۱ هکتار آزاد شد، اما تخلفات موجود در استان تهران بسیار بیشتر از این رقم است که ما برای رسیدگی به آنها احتیاج به نیروی بیشتر داریم به همین دلیل این رسیدگیها با اولویت بندی انجام میشود و بسیار سخت است.
رضاپور گفت: تاکنون ۴ هزار و ۷۶۷ هکتار سند مالکیت تک برگی به نام دولت گرفته شده که ۳ هزار و ۶۲۶ هکتار متعلق به سال جاری است و البته این حرکت خوبی برای گرفتن اسناد مالکیت در استان تهران است.
وی درخصوص چاههای غیرمجاز افزود: از ۴۴ هزار حلقه چاه موجود در تهران ۳۳ هزار چاه غیرمجاز است که البته ما به چاههای حفرشده قبل از سال ۸۵ مجوز پروانه برداشت معادل نیم لیتر بر ثانیه ارایه میکنیم در این راستا تاکنون سالانه هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که از برداشت ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از منابع آب زیرزمینی جلوگیری شده است البته امسال ۲۰۰ مورد نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کشاورزی انجام شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: انتقال ۲۸۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه خانه جنوب تهران به دشت ورامین با احداث ۳۴ کیلومتر لوله گذاری که ۱۸ کیلومتر آن انجام شده است از دیگر فعالیتهای انجام شده در استان تهران که به طور کامل سرمایه گذاری آن توسط بخش خصوصی انجام شده است و با تامین سرمایه به نظر میرسد تا پایان شهریور سال آینده این طرح به سرانجام برسد.
رضاپور اضافه کرد: شهرداریها و دهیاریها اعلام میکنند که اگر ما تراکم نفروشیم از بین خواهیم رفت و این در حالی است که فروش هر تراکم به معنای ایجاد یک مسئولیت است بنابراین این سازمانها باید درآمد خود را از جای دیگری تامین کنند.