پخش زنده
امروز: -
تفاهم نامه سه جانبه صندوق کارآفرینی امید، مرکز ملی فرش ایران و بخش خصوصی برای توسعه اشتغال پایدار و حمایت از بازار فرش دستباف ایران امضا شد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا وسیما؛ این تفاهم نامه بین خانم رافع رئیس مرکز ملی فرش و آقای نورالله زاده مدیر عامل صندوق کار افرینی امید با حضور محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری امضا شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در حاشیه این مراسم گفت: فروش اقساطی فرش دستباف از سال ۱۴۰۰ شروع خواهد شد و هر خانواده ایرانی با حمایت صندوق کار افرینی امید با حداکثر دریافت ۵۰ میلیون تومان تسهیلات میتوانند فرش دستباف خریداری کنند.
خانم فرحناز رافع افزود: اگر هر خانواده ایرانی یک فرش دستباف خریداری کند بیش از یک میلیون اشتغال جدید ایجاد میشود که این حمایت از تولید داخلی و قالیبافان کشور خواهد بود.
وی با اشاره به این که ۸۰ درصد قالیبافان ساکن روستاها، مناطق محروم و مرزی کشور هستند گفت: خرید داخلی فرش دستباف در سالهای اخیر کم رنگ شده، فرش دستباف در خانههای ایران دیده نمیشود و جایگاه قبلی خود را ندارند، امضای تفاهم نامه امروز، موجب میشود فرش دستباف به عنوان کالای سرمایهای به مردم هدیه داده شود.
خانم رافع افزود: فرش دارای ارزش افزوده است و با خرید فرش دستباف از جوانان و تولیدکنندگان داخلی حمایت میشود.
وی اضافه کرد: سامانهای را بخش خصوصی تهیه میکند که کنسرسیومی از تولیدکننده، فروشنده و صادرکنندگان فرش دستباف تشکیل میشود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: سایتی راه اندازی میشود که محصولات تولید شده فرش دستباف در آن به نمایش در میآید و فروشگاههای واقعی با همان نام در سایت بارگذاری و اسامی فروشگاهها در سامانه مشخص خواهد شد.
خانم رافع افزود: خریداران و متقاضیان فرش دستباف از طرف صندوق کارآفرینی امید حداکثر ۵۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت میکنند در صورتی که کارمند دولت باشند با داشتن چک کارمندی و در صورتی که کارمند نباشند شرایطی تسهیل خواهد شد تا هر ایرانی بتواند یک فرش دستباف بخرد.
وی گفت: در این تفاهم نامه معاونت توسعه مناطق روستایی ریاست جمهوری نیز در بخش تولید فرش با هم افزایی دستگاههای اجرایی مانند جهاد کشاورزی به کمک این هنرصنعت میآید.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: پیش بینی میشود در سال آینده، میزان مهاجرت از روستا به شهرمتوقف شود ضمن اینکه در سال جاری مهاجرت معکوس به روستاها نیز شروع شده است.
آقای محمد امید در آئین امضای تفاهم نامه سه جانبه بین مرکز ملی فرش ایران، صندوق کارآفرینی امید و بخش خصوصی افزود: تا سال ۹۵ نرخ مهاجرت روستائیان به شهرها بسیار نگران کننده بود و در برخی سالها کاهش یک درصدی جمعیت روستایی ثبت شده است.
وی گفت: بیش از ۸۴ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت گاز و بیش از ۹۴ درصد روستاها از خدمات شبکه ملی اطلاعات برخوردار شدند و با زیرساختهای انجام شده در روستاها در دولت دوازدهم ۴ هزار و ۵۰۰ خانه بهداشت و مراکز سلامت روستایی ساخته شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تصریح کرد:در سال جاری نرخ بیکاری روستایی ۱.۴ درصد کاهش یافت وسهم اشتغال روستایی از ۵ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافته است.
آقای امید به تحریم صنعت فرش دستباف ایرانی در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: تحریم صنعت فرش باعث شده آسیب زیادی متوجه این صنعت وبازار آن شود بر این اساس باید برای رونق بخشیدن به بازار داخلی، تلاش کنیم.
وی ادامه داد: برای رفع مشکلاتی مانند تامین مواد اولیه، بازاریابی خارجی، تعرفههای فرش و پیمان سپاری ارزی در حوزه فرش، بحث و بررسی انجام شده و این محورها در دستور کار قرار گرفته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه در میان موسسههای حمایت از تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی، صندوق کارآفرینی امید عملکرد خوبی داشته است گفت: در بخش تامین منابع اشتغال پایدار روستایی یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی دریافت شد که پیشنهاد دادیم سهم این صندوق افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۲ میلیون نفر در صنعت فرش دستبافت مشغول به کار هستند افزود: ۸۰ درصد آنها در روستاها زندگی میکنند بنابراین نیاز به توجه ویژهای دارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز در این جلسه گفت: از سال ۸۸ تا ۹۹ حتی یک نفر به بیمه شدگان قالی بافی اضافه نشده، اما امسال توانستیم بیش از ۲۶۰ هزار نفر را تحت پوشش بیمه قالی بافی درآوریم.
خانم فرحنار رافع با اشاره به اینکه هنرصنعت فرش دستبافت میتواند جایگزین برای صادرات غیرنفتی باشد افزود: موضوع بازاریابی و بازارسازی برای فرش دستبافت ایرانی در نقاط مختلف جهان را در دستور کار داریم که در این زمینه باید از اصول بازاریابی نوین در فناوری اطلاعات بهره جوییم.
وی ادامه داد: ارتقای کمی و کیفی فرش دستباف و شناسنامه دار کردن آن، تولید فرشهای نفیس و گران قیمت که ارزش افزوده بالایی دارند و ارتقای زنجیره تامین مواد اولیه، از جمله اهداف تفاهم نامه امروز محسوب میشود.
مدیرعامل صندوق توسعه کارآفرینی امید نیز در این مراسم گفت: صنعت هنرفرش با وجود تحریمها دچار افت شده است که با این تفاهم نامه سعی میکنیم اعتبار برای فروش فرش دستباف ایجاد کنیم.
آقای نورالله زاده افزود: صنعت فرش ۵ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد که پیش بینی میکنیم سال آینده این رقم دو برابر رشد داشته باشد.