به گزارش خبرنگار حوزه میراث فرهنگی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، آقای ناصر فکوهی استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در این نشست به بررسی مجموعه آثار خانم سودابه فضایلی پرداختو ارزش کار محققانی، چون فضایلی را، چون آیین تشرفی دانست که در آن محقق رنج تحقیق را بر خود هموار میسازد و دست به خلق آگاهی در گستره فرهنگی و تمدنی میزند.
وی گفت: ارزش کار فضائلی در تولید آثار در چند حوزه مختلف از اسطوره و نماد شناسی تا رمان، شعر نمایشنامه و ادبیات است.
در ادامه آقای سیداحمد محیط طباطبایی از تعامل زوج فضائلی و اصلانی که آثار هر دو آنها را در طول زندگی مشترک تحت تأثیر قرار داده سخن گفت و آثار فضائلی را نقطه عطفی در نماد شناسی تطبیقی در ایران معاصر دانست.
پس از وی خانم پوپک عظیم پور اهمیت آثار فضائلی را، چون جلال ستاری در تولید و تألیف آثار شاخصی دانست که به اسطوره شناسی معاصر کمک بسیار و فهم علمی و عمومی را نسبت به درک فرهنگ ایرانی فربه و پربار نموده است.
در ادامه آقای علی صحرا نورد از همکاریهای این بانوی دانشور در همکاری با نشر جیحون در طول سی سال اخیر و به ویژه ترجمه کتاب فرهنگ نمادها سخن گفت و صبر و شکیبایی وی را در تولید آثار علمی زبانزد دانست.
پس از او آقای حامد هاتف به بررسی رمانها و آثار ادبی سودابه فضایلی پرداخت و رمان صداع را در کنار بوف کور مهمترین آثار سورئال ایران در حوزه تولید و تألیف رمان دانست.
آقای علیرضا حسن زاده دبیر علمی نشست نیز به عنوان سخنران آخر این نشست از اهمیت نماد شناسی با توجه به دو منبع اصلی تعریف و بازتعریف هویت ایرانی یعنی ادبیات و آیین سخن گفت و حضور بانوانی، چون سودابه فضایلی را در خوانش متون اساطیری و آیینی و ادبی ایران به مثابه یک کنش فرهنگی نشان دهنده حضور زنان در عرصه اسطوره شناسی ایران شمرد.
این نشست با سخنان خانم سودابه فضایلی به پایان رسید.