خبرگزاری فرانسه
آزاد شدن سرکرده شبه نظامی از زندان سودان
مقامات سودانی از آزادی یک سرکرده شبه نظامی قدرتمند در این کشور خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از خرطوم، مقامات سودانی موسی هلال، یک سرکرده شبه نظامی قدرتمند را که سازمان ملل متحد به علت ارتکاب بی رحمیهایی در منطقه دارفور تحریم کرده بود، آزاد کردند.
این سرکرده شبه نظامی در حالی آزاد میشود که به دنبال توافقنامه صلح اکتبر با گروههای شورشی با هدف پایان دادن به چند دهه بحران در این منطقه وسیع در غرب کشور، دولت انتقالی تلاش میکند دارفور را آرام کند. موسی هلال از سال ۲۰۱۷ در کشورش زندانی شده بود. اسماعیل آقباش، یکی از مشاوران موسی هلال، به خبرگزاری فرانسه گفت ”موسی هلال با شبه نظامیان دیگری آزاد شده است. آنها در حال بازگشت به خانههای خود هستند“. گروه شبه نظامی موسی هلال موسوم به ”شورای بیداری انقلابی“ با اشاره به ”عفو ریاست جمهوری“, آزادی این شبه نظامیان را تایید کرد.
مقامات سودان تا این لحظه درباره این خبر اظهار نظری نکرده اند. در سالهای نخست بحران دارفور که در سال ۲۰۰۳ آغاز شد، شبه نظامیان قدرتمند و مخوف جنجوید تحت فرماندهی هلال در کنار نیروهای دولتی با شورشیان میجنگیدند. اما در سال ۲۰۱۴, بعد از این که عمر البشیر، رئیس جمهور سابق سودان موسی هلال را به تلاش برای برهم زدن روابط میان قبایل دارفور شمالی متهم کرد، رابطه میان آنها به هم خورد. وی در سال ۲۰۱۷ بعد از رویاروییهای مرگبار میان نیروهای جنجوید و نیروهای پشتیبانی سریع در این استان بازداشت شده بود.
نام موسی هلال از سال ۲۰۰۶ در فهرست اشخاصی که سازمان ملل متحد به علت ادعاهای نقض حقوق بشر و ارتکاب بی رحمیهایی علیه غیر نظامیان در دارفور تحریم کرده بود، ثبت شده است.بحران در این منطقه در سال ۲۰۰۳ میان نیروهای رژیم عمر البشیر که در آوریل سال ۲۰۱۹ تحت فشار اعتراضهای خیابانی از قدرت برکنار شد و اعضای گروههای قومی که معتقد بودند به حاشیه رانده شده اند، در گرفت. به گفته مقامات سازمان ملل، خشونتهای دارفور به کشته شدن حدود ۳۰۰ هزار نفر و آواره شدن بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عمدتا در سالهای نخست بحران منجر شد. در ماههای اخیر درگیریهای قبایلی جدید در دارفور به کشته شدن بیش از ۲۵۰ نفر منجر شده است.