چربیسوزی کدام میوه زیاد است؟
میوه به شدت چربیسوز را بشناسید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، انگور، یکی از میوههای بسیار خوشمزه و شیرین است که به دو دسته دانهدار و بیدانه تقسیم میشود. انگور دارای خواص درمانی بسیاری است که میتوان به پیشگیری از پوسیدگی دندان، کاهش چربی خون و حفظ سلامتی قلب اشاره کرد.
تقریبا ۱۵۱ گرم انگور که معادل یک فنجان است، صفر درصد چربی و ۲۷ گرم کربوهیدرات و قند دارد. ضمن این که ۵ درصد از نیاز روزانه به فیبر و ۲۷ درصد از نیاز روزانه به ویتامین ث را فراهم میکند. انگور همچنین حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است.
نکته مهم درباره این میوه این است که منبع غنی از پلی فنولها و اسیدهای فنولیک محسوب میشود. آنتوسیانین یک نوع فرعی از پلی فنول و مسئول رنگ قرمز، آبی، بنفش، سیاه یا سفید انگور است. یکی دیگر از پلی فنولهای انگور، رسوراترول است که با بهبود سلامت قلب ارتباط دارد.
از دست دادن وزن:
تحقیق محققان دانشگاه جورجیا نشان داده است که رسوراترول موجودو در انگور به طور قابل توجهی به تلاشهای شما برای کاهش وزن کمک میکند. رسوراترول به میزان قابل توجهی توانایی سلولها برای ذخیره چربی را کاهش داده و با سرعت بسیار زیادی سلولهای چربی را تجزیه میکند.
محافظت از سلامت قلب:
پژوهشها نشان داده که رسوراترول توانایی بهبود انقباض عروق خونی و بهبود جریان خون را دارد. ضمن این که دیوارههای رگهای خونی را تمیز کرده، قطر آنها را بزرگتر میکند و به این ترتیب فشار خون کاهش مییابد.
این روند باعث افزایش اکسیژن رسانی به سلولهای بدن نیز میشود. مطالعات دیگر نشان داده که تنها مصرف ۱۰ میلی گرم از مکمل رسوراترول در طول روز باعث کاهش قابل ملاحظه خطر ابتلا به حمله قلبی میشود.
محافظت از سلامت مغز:
مطالعات دانشمندان سوئیسی نیز نشان داده که رسوراترول محافظ سلامت مغز است. رسوراترول، پلاکتهای آسیب دیده مغزی و رادیکالهای آزاد مرتبط با ابتلا به بیماری آلزایمر را خنثی میکند. رسوراترول، جریان خون به مغز را نیز افزایش داده و به بهبود پاسخهای ذهنی ما کمک میکند.
محافظت از پوست در برابر سرطان:
همچنین تحقیقات نشان میدهد که رسوراترول در برابر اشعه UVB از پوست محافظت میکند و از این رو راهی جهت محافظت در برابر ابتلا به سرطان پوست است.
پیشگیری از پوسیدگی دندانها:
بر اساس نتایج پژوهشی که در مجله تغذیه به چاپ رسید، انگور جلوی رشد و تکثیر باکتریهای دهان که باعث پوسیدگی دندان هستند، میگیرد. این خاصیت ضد باکتریایی انگور به علت وجود اولئانولیک اسید و آلدئید اولئانولیک بوده که در پوست انگور ذخیره شده است.
کاهش چربی خون:
یکی دیگر از خواص انگور، کاهش چربی خون است. انگور خوردن بهویژه انگورهای دانهدار و جویدن دانهها، تأثیر خوبی در کاهش چربی خون دارد. انگور، سرشار از فیبرهای محلول در آب است و همانطور که میدانید فیبرهای غذایی با کلسترول بد خون مقابله میکنند. از این گذشته، انگور حاوی پولی فنولهای آنتیاکسیدانی است که موجب کاهش جذب کلسترول میشود.
جلوگیری از آبمروارید:
انگور و عصاره انگور، سرشار از مواد آنتیاکسیدان، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است و همه این مواد در تقویت بینایی و سلامت چشم انسان و فرایند بینایی، نقش مهمی ایفا میکنند. وجود این ترکیبات در انگور سبب میشود که مصرف منظم انگور از بیماریهای چشمی همچون آبمروارید و کاهش بینایی بر اثر افزایش سن جلوگیری کند.
پیشگیری از پوکی استخوان:
انگور، منبع ریزمغذیهایی مانند مس، آهن و منگنز است که همگی در تشکیل و قدرت استخوانها نقش مهمی دارند. انگور سبز یا زرد دارای کاتچین است که در پیشگیری از پوکی استخوان نقش دارد.