پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه آمار متفاوتی از نرخ رشد جمعیت ارائه میشود، گفت: ممکن است حدود یک درصد باشد و بهتر است به ۲.۶ درصد برسد تا نرخ جمعیت به توازن قابل قبولی برسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، حسینعلی شهریاری در مورد مجوز مجلس به دستگاهها برای اختصاص یک درصد از بودجه خود به سیاستهای جمعیتی، تصریح کرد: عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در کاهش جمعیت کشور موثر است و تنها با ارائه مشوقها نمیتوان به افزایش جمعیت اقدام کرد.
وی با تاکید بر اینکه برای افزایش جمعیت باید باورهای غلط را به ویژه در میان تحصیلکردگان اصلاح کرد، افزود: مشکلات معیشتی و نبود شغل و مسکن از جمله عوامل موثر در افزایش سن ازدواج است، زیرا نتوانستیم برای جوانان شغل مناسب ایجاد کنیم تا از طریق آن صاحب مسکن شوند و سپس به سمت ازدواج روی بیاورند.
اقای شهریاری ادامه داد: به طور قطع تا زمانی که مشکلات معیشتی، شغل و مسکن جوانان حل نشود نمیتوان امیدوار به افزایش ازدواج و به تبع آن افزایش جمعیت کشور بود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس، هزینههای سرسامآور ناباروری را مانعی بر سر راه سیاست افزایش جمعیت دانست و بر ضرورت توجه جدی به درمان ناباروری تاکید کرد و گفت: ناباروری در کاهش نرخ جمعیت موثر است و حداقل حدود ۳ میلیون نفر زوج نابارور در کشور وجود دارد که اگر منابع و بودجه لازم را برای فرزندآوری آنها تامین کنیم گامی بزرگی برای تحقق سیاستهای جمعیت و افزایش جمعیت خواهد بود.
شهریاری یادآور شد: سالهای گذشته در بودجههای سالانه منابعی به منظور افزایش جمعیت و درمان ناباروری اختصاص داده شده، اما مهم تحقق، تخصیص و هزینه آن در زمان مناسب است که خیلی توجه نشده است؛ بیشترین تلاش و همت را باید برای اشتغال جوانان به کار برد و به عنوان اولویت اول و اشتغال پایدار باشد و با توجه به تورم و وضعیت بد اقتصادی موجود حقوق قابل قبول پایداری برای آنها لحاظ شود تا بتوانند در مسیر تامین مسکن، ازدواج و فرزندآوری گام بردارند.