پخش زنده
امروز: -
عید مبعث سرفصل مهمی در تاریخ و تحولات تاریخ ایفا کرده است، چرا که آخرین فرستاده خداوند همراه با کاملترین دین با برآورده کردن نیازهای فکری معنوی و سیاسی به رسالت مبعوث شد و عید مبعث از ایام الله محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سیستان و بلوچستان ، یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان عید مبعث است، روزی که برای اولین بار نخستین آیات الهی بر رسول مهربانی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله در غار حرا نازل شد:
«اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ».
روز ۲۷ رجب سال ۱۳ پیش از هجرت، هنوز زمانی که حضرت محمد صلّیاللهعلیهوآله در شهر مکه سکونت داشتند، ایشان از جانب پروردگار الهی به رسالت پیامبری مبعوث شدند.
در این زمان پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله چهل سال سن داشتند و در راه رسیدن به سعادت، آگاهی و هدایت مردم رنج و تلاش های بسیاری را پشت سر گذاشته بودند.
وقتی پیامبر صلی الله علیه و آله که طبق عادت گذشته برای راز و نیاز تنهایی به غار حرا در کوه نور مراجعه میکردند، این بار انگار بار سنگینی بر دوش داشته و وقتی به خانه خدیجه همسر مهربان رسید، احساس خستگی شدید و عرق کردگی در چهره مبارک رسول خدا پیدا بود و وقتی علت سؤال شد، پیامبر فرمودند: فرشته وحی آیات الهی را نازل کرده و از جانب خداوند به پیامبری برانگیخته شدهاند.
آنچنان بود که خداوند خواست در سرزمینی که مردم آن به عادت قبایل بدوی زندگی میکردند و تنها هنر آنها علاقه به شعر، شتر و شمشیر بود، اما در این میان پیامبر رحمة للعالمین از بین همه مردم برانیگخته شد که قبل از آن نزد هیچ استاد و در هیچ مدرسهای درس نخوانده بود، اما وقتی آیات نورانی بر قلب مبارک پیامبر نازل شد، راهنما و پیامبر میلیونها انسان در سراسر جهان شده و هنوز چراغ هدایت بشریت را روشن نگه داشتهاند.
۲۷ رجب به عنوان روز مبعث، روز صلح، روز زندگی همزیستی مسالمتآمیز میان پیروان تمام ادیان و ابنای بشر از هر دین و آیینی که باشند
به نظر میرسد مبعث یک درس، عبرت و سرمشق و رهبری برای تمام انسانها است.
عید مبعث سرفصل مهمی در تاریخ و تحولات تاریخ ایفا کرده است، چرا که آخرین فرستاده خداوند همراه با کاملترین دین با برآورده کردن نیازهای فکری معنوی و سیاسی به رسالت مبعوث شد و عید مبعث از ایام الله محسوب میشود.
شخصیت پیامبر صلیاللهعلیهوآله مایه وحدت و انسجام اسلامی است.
مشترکات عالم اسلام بسیار زیاد است، یعنی اگر در عقاید، مناسک و اعمال سیر کنیم، مشاهده میکنیم که تقریباً در بیش از ۹۰ درصد از موارد مسلمانها اتفاقنظر دارند.
در توحید، بعثت پیامبر (ص)، در بحث معاد، حتی در بحث امامت و ولایت که مسلمانان قایلند بدون امام و ولی نمیتوان زندگی کرد، منتها در مصادیقش اختلافاتی رخ میدهد.
بعثت پیامبر خاتم صلیاللهعلیهوآله فرصتی برای محور قرار دادن شخصیت ایشان در زمینههای تقریبی بیداری اسلامی است.
در نظام ارزشی که پیامبر صلیاللهعلیهوآله آورده است، اقامه قسط جز اهداف اصلی رسالت ایشان مطرح بوده است، در سوره «حدید» خداوند در این باره میفرماید: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَینَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ...»، اقامه قسط جز اهداف رسالت انبیا و طبیعتاً رسالت پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله است.
عدالت خواسته، هدف و آرمان همه انبیا و اولیا بوده است، به طوری که آرمان پیامبر صلیاللهعلیهوآله بوده که شعار و پرچم اصلی قیام امام عصر عجّلاللهتعالیفرجهالشریف حول محور عدالت است.
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: «او خواهد آمد و جهان را از عدل و داد پر خواهد کرد».