پخش زنده
امروز: -
معاون سازمان حفاظت محیط زیست: مدیریت پسماند در عین سادگی پیچیدگیهای بسیاری دارد و به فرهنگسازیهای متنوع و متعددی نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای پیام جوهرچی، معاون دفتر مدیریت پسماندهای محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه تلفنی با برنامه «روزنه» با اشاره به این که در مدیریت پسماند ۲۲ دستگاه و ارگان دخیل است، میگوید:کاهش پسماند و تفکیک از مبدا دو مورد بسیار مهم در موضوع مدیریت پسماند است.
معاون دفتر مدیریت پسماندهای محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست افزود: تمام فعالیتهای رسمی و کنوانسیونهای مدیریت پسماند در کل دنیا از سال ۱۹۷۵ میلادی شکل گرفته است.
وی با بیان این که امروزه دنیا به اهمیت پسماند در زندگی پی برده است، اظهار داشت: پسماند در مناطق مختلف باید با توجه به ملاحظات بومی مدیریت شود و ایران به دلیل نفتخیز بودن – در دسترس بودن مواد پلیمری – حجم بسیار زیادی از کیسه زباله را با قیمت ارزان تولید میکند.
وی افزود: بسیاری از تولیدیهای کیسه زباله در ایران کارگاههای زیرپلهای و بدون پروانه رسمی است.
معاون دفتر مدیریت پسماندهای محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: مواد پلیمری میتواند در مسیر درست به مدیریت پسماند کمک کند، چون برای جا به جایی زباله - تولید کاغذ و پاکت - باید درختان را قطع کنیم.
وی با اشاره به این که ماده پلمیری برای بازگشت به طبیعت به ۴۰۰ سال زمان نیاز دارد، عنوان کرد: باید در تمام فرآیندهای مدیریت پسماند به موضوع توسعه پایدار توجه کنیم.
پیام جوهرچی تاکید کرد: اگر کیسههای زباله با ضخامت بیشتری تولید شود، ما میتوانیم چند مرتبه از این کیسهها استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: برخی به اشتباه تصور میکنند که کیسههای پلاستیکی با ضخامت کمتر مخاطرات کمتری برای محیط زیست دارد، اما این طور نیست.
معاون دفتر مدیریت پسماندهای محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تولید ناخالص کشور، توضیح داد: بسیاری از کشورهای اروپایی حدود ۴ دهم از تولید ناخالص کشور خود را از محل بازیافت و پسماند تامین میکنند.
وی با اشاره به این که شهر مشهد در مدیریت پسماند الگوهای خوبی را به کار گرفته است، عنوان کرد: خوشبختانه امروزه اکثر زبالههای شهر مشهد از مبدا تفکیک میشود.