پخش زنده
امروز: -
رئیس فدراسیون کشتی: بودجه ۴ میلیارد تومانی فدراسیون در شأن کشتی نیست و این مبلغ ناچیزی برای رشته مدال آور المپیکی محسوب میشود.
آقای علیرضا دبیر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اخبار ورزشی خبرگزاری صدا و سیما درباره تخصیص اعتبارات کمیته ملی المپیک به فدراسیون کشتی، گفت: از ۱۲۰ میلیارد تومان بودجه کمیته ملی المپیک در سال ۹۹، بودجه ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی برای فدراسیون کشتی مصوب شد که این میزان در بازدیدهای رئیس کمیته ملی المپیک حدودا به چهار میلیارد تومان افزایش یافت.
وی افزود: برای ورزشی که ۸۰ درصد مدالهای المپیکی ایران را کسب میکند، این مقدار بودجه واقعا ناچیز است.
نیاز کشتی به بودجه ۳۰ تا ۴۰ میلیاردی
رئیس فدراسیون کشتی با قدردانی از کمیته ملی المپیک، گفت: اختصاص تنها چهار میلیارد تومان به کشتی از بودجه کمیته ملی المپیک، اصلاً در شأن این رشته نیست. به مسئولان کمیته هم اعلام کردم که برای تخصیص اعتبارات فدراسیونها شاخصهایی در نظر بگیرند.
وی افزود: کشتی حداقل باید بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان بودجه داشته باشد. میزان بودجه فعلی دردی از ما دوا نمیکند و این صحبتها را به مسئولان وزارت ورزش هم گفته ام.
دبیر با بیان اینکه بودجه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم محدود است، گفت: از همان بودجه فعلی کمیته ملی المپیک هم میشد، اعتبارات کشتی را افزایش داد و تا روز آخر نسبت به افزایش بودجه کشتی تلاش میکنم.
یک هفتم بودجه کمیته باید به کشتی برسد
وی با اشاره به بودجه ۳۵ میلیارد تومانی کمیته ملی المپیک در سال ۹۴ و ۹۵، افزود: در آن زمان بودجه فدراسیون کشتی با دلار سه هزار تومانی، پنج میلیارد تومان بود که حدود یک هفتم بودجه این کمیته، محسوب میشد و حالا هم باید به همان نسبت افزایش بودجه کمیته، اعتبارات فدراسیون کشتی هم افزایش مییافت.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: در واقع با بودجه فعلی کمیته ملی المپیک در سال ۹۹ باید بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان به کشتی داده میشد، چون غیر از این رقم نمیتوانیم برنامههای خود را اجرایی کنیم.
تحمیل هزینههای اضافی
وی با اشاره به برنامههای اردویی پرتعداد کشتی، افزود: امسال در مقطعی مجبور بودیم، ۹۰ نفر در اردوها داشته باشیم، که فقط هزینه تغذیه آنها بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان شد. به غیر از این هزینههای تحمیلی دیگری مثل تست کرونا داشتیم که باید هر ۱۰ روز یک بار برای ۹۰ نفر انجام میدادیم.
دبیر به قرنطینه کشتی گیران در اردوهای تیم ملی اشاره کرد و گفت: مجبوریم برخی نفرات را در اردوهای شبانه روزی در کنار کشتی گیران داشته باشیم، مثل آشپزهای فدراسیون و نفرات دیگر که نباید از اردوها خارج شوند. این موضوع هزینههای فدراسیون را زیاد کرده است. با سه برابر شدن هزینهها و رسیدن دلار به ۲۵ هزار تومان، شرایط مالی فدراسیون جوابگو نیست.
وی با بیان اینکه صالحی امیری در بین موفقترین روسای کمیته ملی المپیک قرار دارد، افزود: نگاه آقای صالحی امیری به کشتی ویژه بوده، اما بودجه فعلی ما ناچیز است و این موضوع را به رئیس کمیته ملی المپیک هم اعلام کرده ام که حق واقعی کشتی این مقدار بودجه نیست.
مقابل کشتی گارد نگیرند
رئیس فدراسیون کشتی گفت: هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک باید بودجه ۱۴۰۰ کشتی را اصلاح کند، چون بودجه ۹۹ فدراسیون هم اصلاحیه لازم داشت، نه این که برخیها بخواهند، مقابل فدراسیون گارد بگیرند.
وی افزود: کشتی هم بخشی از کمیته ملی المپیک است و در نهایت هم کشتی، وزنه برداری و تکواندو برای ورزش در المپیک مدال میگیرند. البته امیدوارم به رشتههای مدال آور ایران در المپیک توکیو اضافه شود.
دبیر گفت: چند رشته تنها ۲ سهمیه المپیک گرفته اند، نمیخواهم نامی از آنها برده شود، اما کشتی با ۱۲ سهمیه، باید بودجهای برابر با آنها داشته باشد؟ در واقع با بودجه پایه مشکل دارم، چون بودجه کشتی در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک از ابتدا کم تعیین شده است.
بودجه براساس عملکرد تعیین شود
وی افزود: معتقدم، بودجه باید براساس آورده فدراسیونها تعیین شود و باید براساس عملکرد کشتی بودجه بدهند، مبلغ یک میلیارد تومان اضافی که به کشتی تعلق گرفت، مانند؛ "پختن آشی است که نخود آن کم است". این مبلغ برای کشتی در این شرایط بی اثر بود.
رئیس فدراسیون کشتی گفت: در واقع فدراسیون کشتی شامل دو فدراسیون آزاد و فرنگی است، دوستان دیگر هم میگویند، مثلا چهار رشته را پوشش میدهند، اما در مورد کسب مدال چه کرده اند، حرف اصلی مدال آوری است و این فدراسیونها در المپیک چه کرده اند؟
بودجه به غیرالمپیکیها ممنوع
وی با بیان اینکه صحبتها باید حرفهای و مستند باشد، افزود: برخی رشتهها در بازیهای المپیک امتیاز و مدالی ندارند، اما از کمیته ملی المپیک بودجه میگیرند. بنظرم این رشتهها باید هر ۲ سال یک بار برای بازیهای آسیایی بودجه دریافت کنند.
دبیر با انتقاد از تزریق بودجه در زمان نزدیک المپیک، گفت: این زمان مناسب نیست، چون نگاه تخصصی از وقتی است که برنامه میدهیم و هشت سال بعد جواب آن را میگیریم. ما برای المپیک ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ برنامه میدهیم، رئیس بعدی هم همین کار را میکند.
وی با اشاره به بودجه ۱۶۵ میلیارد تومانی کمیته ملی المپیک در سال ۱۴۰۰، افزود: از این بودجه حداقل باید ۴۰ میلیارد تومانِ آن به کشتی برسد. هزینه اعزام، اسکان و نام نویسی در مسابقات مختلف برای ما سرسام آور شده است.
صادقانه حرف میزنم
رئیس فدراسیون کشتی گفت: با مسئولان کمیته ملی المپیک صادقانه حرف میزنم و ایرادات را میگویم. میدانم آنها قصد کمک دارند، اما بودجه کشتی را از ابتدا کم در نظر گرفته اند. این موضوع نباید باعث شود که سال آینده برای عضویت در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک اقدام کنیم.
وی افزود: نباید با غیبت سه فدراسیون المپیکی در هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک، سایرین برای این فدراسیونها تصمیم نامناسب بگیرند. دوره قبلی که نایب رئیس کمیته بودم، از منافع کشتی دفاع کردم و یک هفتم بودجه کمیته برای کشتی مصوب شد. شاید با سیاستهای فدراسیون آن زمان موافق نبودم، اما از حق کشتی و وزنه برداری دفاع کردم.
بودجه فعلی کشتی خنده دار است
دبیر گفت: بودجه فعلی کشتی نسبت به بودجه کمیته خنده دار است. اگر بودجه ۱۴۰۰ فدراسیون هم همین مقدار باشد، درست نیست. صالحی امیری باید منصف باشد، من هم باید صادق باشم و میگویم این بودجه در شأن کشتی نیست، چون برای تصویب آن کار کارشناسی صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه بودجه کم کشتی باید در کمیته و در وزارت ورزش حل شود، افزود: وزارت ورزش هم به تعهداتش نسبت به کشتی کامل عمل نکرد.