پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: با توجه به تمهیدات معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی هیچ مشکلی از نظر تامین میوه و به ویژه سیب و پرتقال در شب عید نخواهد بود.
آقای سید جواد ساداتی نژاد در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به بازدید اعضای این کمیسیون از میادین میوه و تره بار و تشکیل جلسه با مسئولان وزارتخانههای صمت و جهادکشاورزی و مدیران تعزیرات، اتحادیهها و میادین گفت: نتیجه این جلسات و مذاکرات بر این شد که ۵۰۰ هزار تن سیب و ۵۰۰ هزار تن پرتقال از سوی معاونت باغبانی وزارت جهاد برای شب عید تهیه شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس همچنین با اشاره به مشکل هر ساله توزیع میوه در کشور افزود: در مذاکراتی که با دبیر ستاد تنظیم بازار صورت گرفت، قرار شد قیمت میوه در خرده فروشیها نیز برای رفاه حال مردم همانند میادین میوه و تره بار متناسب سازی شود.
وی گفت: همچنین تصمیم بر این شد که در سایر استانهای کشور استانداران برای تامین میوه شب عید مردم با قیمت مناسب اقدام به ایجاد غرفههای میوه نمایند.
آقای ساداتی نژاد با اشاره به اینکه شب عید امسال شرایط آرامی از نظر میوه برای مردم خواهیم داشت، افزود: تدابیر لازم در این زمینه با جلساتی که با مسئولان سازمانهای مربوطه داشتیم اندیشیده شده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس همچنین با اشاره به حضور خود در سفر نظارتی رئیس مجلس به کردستان و اهمیت بخش کشاورزی در این منطقه گفت: کردستان یکی از قطبهای مهم کشاورزی و دامداری کشور است و نیاز به ایجاد ظرفیتهای مختلف و حمایت دارد.
وی با تاکید بر ارایه تسهیلات و کمکهای بانکی به بخش کشاورزی استان کردستان و تقویت فناوریهای روز کشاورزی در این استان افزود: امیدواریم با حمایتهایی که در بخش کشاورزی در قالب لایحه بودجه سال آینده کشور از استان کردستان شده است بتوانیم یک جهش تولید به ویژه در حوزه کشت دیم را در این استان داشته باشیم.
آقای ساداتی نژاد با اشاره به اینکه هم اکنون ۴۰۰ هزار هکتار آیش در منطقه کردستان وجود دارد و هیچ ضرورتی برای رهاشدن زمینها در این منطقه وجود ندارد، گفت: ظرفیت بسیار خوبی در استان کردستان در باغات دیم به ویژه باغات انگور و همچنین گلرنگ، علوفه و کاشت ماشک وجود دارد که متاسفانه از دیمزارهایمان به خوبی استفاده نمیشود.
وی افزود: هم اکنون ظرفیت برداشت انگور دیم در استان کردستان ۷ تن و گلرنگ ۳ تن است و امیدواریم با توجهی که به این استان صورت خواهد گرفت این ارقام افزایش یابد.
آقای ساداتی نژاد گفت: ۷۰ درصد تولید محصولات کشاورزی در جهان به صورت دیم است و این در حالی است که در کشور ما کشت آبی این رقم را به خود اختصاص داده است که باید با سرعت این تغییرات انجام شود.
وی افزود: استان کردستان در حوزه دامپروری و شیلات وضعیت بی نظیری دارد، اما این ظرفیتها فراموش شده است که ما میتوانیم با اختصاص اندکی اعتبارات در این منطقه هم وضعیت دامپروری و شیلات را بهبود بخشیم و هم میتوانیم سطح کشت را افزایش دهیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: سطح کشت در این منطقه در حال حاضر دو و نیم میلیون تن در محصولات کشاورزی است که قابل افزایش به بیش از ۵ میلیون تن در سال است و این امر علاوه بر تامین مصرف منطقه میتواند در زمینه صادرات و ارزآوری نیز مهم باشد.