به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ متن پیام آقای دکتر حسن روحانی به این شرح است:
در ابتدا مایلم از حضور اندیشمندان و پژوهشگران و خانم ادری ازوله مدیر کل یونسکو و دکتر منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری تشکر کنم.
پیوندهای علمی و فرهنگی در زمره ماندگارترین و پایدارترین پیوندها میان ملتهاست مشترک زندگی و زیست بالنده و شکوفایی آن تمدنها بوده است و از این رو هرچه دایره مناسبات علمی و فرهنگی گستردهتر باشد دوستیها میان ملتها بیشتر میشود.
کشور ایران از عهد باستان تا به امروز همواره منادی علم و دانش گستری و دوستی بوده است و این اقدام سازمان جهانی یونسکو در اعلام گرامیداشت رویداد جهانی جندیشاپور قدیمیترین دانشگاه جهان با قدمتی قریب به ۱۸ قرن مهم است که کاری در خور تحسین است.
ایرانیان در عهد باستان و در اوج افراطیگری و خشونتهای جهانی اقدام به تأسیس شهر دانشگاهی جندی شاپور میکنند که بر سر در ورودی آن نگاشته شده بود و فضیلت را از زور و شمشیر برتر دانسته اند و این نگرش تمدنساز این ملت و سرزمین در ترویج دانایی و خردمندی در پرتو آن ملتها در کنار یکدیگر فضیلتهای انسانی است.
برخوردبا افراطی گری که در مجمع عمومی سازمان ملل به پیشنهاد اینجانب با اتفاق آرا به تصویب رسید و من بر این باورم که تنها راه پایدار و ماندگار برای نزدیکی و تقارن ملتها بازگشت به سرچشمههای پاکیزه دانش و فرهنگ از همان شیوهای که نیاکان خردمندی این سرزمین با تاسیس قدیمیترین دانشگاه جهان دانشگاه جندی شاپور ابداع نمودند، است.
آیندگان حوزههای تمدنی جهان از یونان و روم هند و چین و مصر را در صدف مهر خویش گرامی داشتند و امید است به مناسب احیای دوباره دانشگاه جندی شاپور که قدیمیترین دانشگاه جهان است همکاری دانشگاههای امروز جهان فراهم آید، زیرا این میراث متعلق به همه بشریت است و پاسداری از آن بر عهده همه ماه است.
در پایان بار دیگر از برگزار کنندگان این کنگره مهم جهانی به ویژه دانشگاه جندی شاپور دزفول که باری دیگر این دانشگاه را در عرصه ملی و بین المللی گرامی دانستند، سپاسگزاری میکنم.
فرجام سخن را با ادبیاتی از حکیم پرآوازه ایرانی نظامی بزرگ در وصف دانش آراسته میسازم:
مالی که ز تو کس نستاند علم است
حرزی که تو را به حق رساند علم است
جز علم طلب مکن تو اندر عالم
چیزی که تو را ز غم رهاند علم است
حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران