استفاده از ظرفیت مراکز برون سازمانی برای تقویت آموزش هنرستانها
معاون آموزش و پرورش مازندران: از ظرفیت مراکز برون سازمانی برای تقویت آموزش هنرستانها استفاده می شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران در زمینه توسعه رشته و اقدامات انجام شده در هنرستانها گفت: آمایش و نیازهای هر منطقه متناسب با مقتضیات به لحاظ فضا، تجهیزات و نیروی انسانی و برنامهریزی به منظور تحقق عدالت آموزشی و ایجاد فرصت برابر آموزش به ویژه برای دختران در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ در شاخه فنی و حرفهای ۳۳ رشته و در سال جاری یک رشته به رشتههای موجود افزودیم.
همچنین در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ در شاخه کار و دانش ۹۵کد رشته و در سال تحصیلی جاری ۸ کدرشته و در مجموع ۱۰۳کدرشته ارائه کردهایم. ضمنا در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۹۹ هنرستان وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به نام هنرستان هنرهای زیبا در شاخه فنی و حرفهای (رشتههای نوازندگی ساز ایرانی) با مشارکت ادارهکل آموزش و پرورش استان در شهرستان ساری (ناحیه یک) و هنرستان هوانوردی با همکاری فرودگاههای استان در شهرستان ساری (ناحیه ۲) راهاندازی شد. همچنین برای استفاده از ظرفیت مراکز برون سازمانی در نظر است برای سال تحصیلی آتی هنرستان وابسته به جهاد کشاورزی در بابلسر و بابل، هنرستان جوار شهرک صنعتی در نکا، هنرستانهای هوانوردی در نوشهر و رامسر و هنرستان علوم دریایی در نوشهر پیگیری و راهاندازی شود.
دهقان به انعقاد سه تفاهمنامه در سال جاری با دستگاههای برون سازمانی اشاره و خاطرنشان کرد: یک تفاهمنامه با ادارهکل فرودگاههای مازندران در راستای اجرای سیاست استفاده بهینه از امکانات، تاسیسات، استعداد و تواناییهای فرودگاه در جهت رفع نیازهای آموزشی و پژوهشی هنرستان هوانوردی در حوزه هوانوردی (رشتههای تعمیر و نگهداری موتور هواپیما و مهمانداری هواپیما) منعقد شد. همچنین تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی با موضوعات همکاری و مشارکت طرفین در فعالیتهای پژوهشی مانند برگزاری سمینارهای علمی، آموزشی و همکاری در اجرای آموزشهای مهارتی دوره دوم متوسطه کار و دانش در قالب آموزش برونسپاری و همچنین برگزاری مسابقات و جشنوارهها و استارتآپهای دانشجویی و دانشآموزی بهویژه در زمینههای فرهنگی، هنری، آموزشی و کارآفرینی منعقد شد. در راستای توسعه هنرستانهای وابسته، انعقاد تفاهمنامهای با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در دستور کار میباشد.
اختصاص ۵ میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان اعتبار به هنرستانها
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ در مجموع ۵ میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان به منظور خرید تجهیزات کارگاهی هنرستانها و اجرای برنامههای کیفیتبخشی به ۱۷۵ هنرستان در استان تخصیص یافته است.
علی دهقان با اشاره به ضرورت استاندارد سازی تجهیزات کارگاهی هنرستانها به منظور آمادهسازی هنرجویان برای بازار کار گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹در مجموع ۵میلیارد و ۶۹۰میلیون تومان به منظور خرید تجهیزات کارگاهی هنرستانها و اجرای برنامههای کیفیتبخشی به ۱۷۵هنرستان در استان تخصیص یافته است.
وی افزود: ۳میلیارد و ۷۰۰میلیون تومان از محل ۲درصد فروش گاز توسط اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس استان با هماهنگی ادارهکل آموزش و پرورش بین هنرستانهای استان در قالب خرید تجهیزات کارگاهی در رشتههای زیرگروه برق و کامپیوتر در تابستان ۹۹به ۱۲۶هنرستان اختصاص یافت. مبلغ یک میلیارد تومان دیگر نیز از همین محل به خرید تجهیزات کارگاهی مورد نیاز هنرستانهای فنی و حرفهای و کارودانش استان در رشتههای صنایع چوب، تاسیسات، طراحی و دوخت اختصاص داده شد. از محل اعتبارات وزارت نیز مبلغ ۱۷۰میلیون تومان به همین موضوع اختصاص داده شده و تعداد ۷دستگاه موتور پژو به ارزش تقریبی ۵۰۰میلیون تومان و ۴دستگاه گیربکس و ۴دستگاه جعبه فرمان اهدایی مرکز فنی و آموزشی ایساکو بین ۱۱هنرستان دارای رشته مکانیک خودرو توزیع شده است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۱۳۹۹در مجموع ۵ میلیارد و ۶۹۰میلیون تومان به منظور خرید تجهیزات کارگاهی هنرستانهای استان اختصاص داده شد تصریح کرد: تجهیزات خریداری شده و اعتبارات مالی کیفیتبخشی در مجموع به ۱۷۵هنرستان در استان تخصیص یافته است.
دهقان با ارائه گزارشی از اقدامات اداره فنی و حرفهای در زیستبوم جدید تشریح کرد: از ظرفیت هنرستانها در راستای آموزش همراه با تولید برای تهیه ماسک و تولید دستگاههای ضدعفونیکننده دست جهت کمک به مدافعان سلامت استفاده. همچنین جشنواره شواش و المپیاد رویداد کارآفرینی (ایده پردازی، کارآفرینی و استارتاپ) جهت کیفیتبخشی به آموزشهای کارگاهی و شایستگیهای غیر فنی به صورت مجازی برنامهریزی و در حال اجرا میباشد. برگزاری دورههای آموزشی برای مدیران هنرستانها، سرگروههای درسی و کارشناسان فنی و حرفهای و کار و دانش شهرستانها و مناطق در خصوص تلفیق شایستگیهای غیرفنی با شایستگیهای فنی با حضور مولفین و مدرسین مجرب کشوری برنامه الگوی تعالی مدیریت و سلسله وبینارهای تجارب موفق مدیران هنرستانها در زیست بوم جدید از جمله فعالیتهای این معاونت در شرایط کرونایی بوده است.