پخش زنده
امروز: -
۸۰ داروخانه در استان مرکزی با هدف دسترسی آسان بیماران دیابتی به انسولین قلمی تعیین شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: بیماران دیابتی با ثبتنام در سامانه تیتک( TTAC ) میتوانند انسولین مورد نیازشان را از مراکز تعیین شده دارویی تهیه کنندو با اجرایی شدن این طرح با نظم و عدالت انسولین به دست مصرف کنندگان واقعی میرسد و از کمبود آن جلوگیری میشود.
دکتر عباس علیمرادیان افزود: داروخانههای منتخب برای توزیع انسولین در این استان موظف هستند سهمیه تعیین شده را فقط بر مبنای دادههای ثبتی در سامانه تیتک به فروش برسانند و با ثبت دارو در سامانه از فروش غیرمنطقی و خارج از شبکه آن جلوگیری میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک و خدمات بهداشتی و درمانی گفت: مشکل تامین و توزیع انسولین قلمی برای بیماران دیابتی استان مرکزی رفع شده است و این بیماران میتوانند داروی مورد نیاز خود را با تدابیر اتخاذ شده با خیال راحت تهیه کنند.
دکترعلیمرادیان افزود: کمبود انسولین قلمی مختص استان مرکزی نیست و سایر مناطق کشور نیز با آن دست و پنجه نرم میکنند، چرا که این دارو در زمره اقلام وارداتی است که در تامین بهموقع آن موانعی ایجاد شده بود.
وی گفت : داروخانه منتخب برای توزیع انسولین در اراک ۵۰ باب است که بیماران با نسخه پزشک و ارایه کد ملی میتوانند دارو مورد نیاز خود را دریافت کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: با توجه به محدودیت در تامین انسولین، این دارو فقط به بیماران دارای پرونده پزشکی قابل ارایه است و بهصورت دستی به فرد دیگری داده نمیشود.
دکتر علیمردایان افزود: سهمیه داروخانه هایی که انسولین را در سامانه ثبت نمیکنند، تجدید نظر خواهد شد و در مراحل بعدی سایر اهرم های قانونی برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده به کار گرفته میشود.
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان مرکزی گفت: طبق برآوردهای علمی ۹ و نیم درصد از جمعیت ۲۵ سال به بالای این استان به دیابت مبتلا هستند.
دکتر «پری میرشفیعی» افزود: آخرین اطلاعات در سامانه سیب سلامت که از طریق مراکز بهداشتی و درمانی به دست آمده بیانگر آن است که شیوع دیابت در زنان استان ۲ برابر مردان است و موارد شناسایی شده این بیماری غیرواگیر در حوزه روستایی به شهرها بهتر در استان انجام شده است.
وی گفت : تاکنون موارد ابتلا به دیابت در هفت درصد از جمعیت ۲۵ سال به بالای مناطق روستایی و حدود چهار درصد از جمعیت مشمول شهرهای استان شناسایی و در سامانه سیب درج شده است.
۱۹ بیمارستان فعال با هزار و ۹۴۵ تخت مصوب و هزار و ۷۵۰ تخت فعال و ۸۵ بخش درمانی در استان مرکزی وجود دارد که ۱۵ واحد بیمارستانی مربوط به حوزه دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و ۲ بیمارستان نیز خصوصی در اراک و ساوه است.