معاون استاندار کردستان؛
کالای اساسی به اندازه کافی در استان تامین است+گزارش
کالای اساسی مورد نیاز مردم استان برای سال جدید تامین شده است، اما فروشگاههای عرضه و توزیع کالا به اندازه کافی وجود ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان در سیامین جلسه تنطیم بازار کردستان گفت: عدهای به دنبال این هستند که بگویند کسی به فکر مردم نیست، بنابراین برای اینکه مردم در این شرایط مشکلات کمتری داشته باشند، باید شفاف سازی لازم در بحث توزیع و قیمت کالا انجام شود.
خالد جعفری بزرگنمایی در مورد وضعیت بازار را امری ناشایست و اجحاف در حق مسئوولان بخشهای دولتی و غیردولتی دانست و افزود: باید تدابیر لازم برای عرضه بهتر کالا و جلوگیری از افزایش قیمتها اندیشیده شود تا مانع از سواستفاده افراد فرصت طلب شویم.
جعفری با بیان اینکه اصناف و مجموعه دولت باید براساس واقعیات بهتر عمل کنند، اضافه کرد: دغدغه امروز مسوولان از جمله رهبر معظم انقلاب، همین گرانی شب عید است که باید در کنار هم باشیم و بهتر عمل کنیم.
جعفری با اشاره به اینکه مردم از این نگران هستند که مسوولان به بالا بودن قیمتها بیتوجه باشند، افزود : در شرایط کنونی و جنگ اقتصادی ، باید به مردم اطمینان و آرامش داد تا فشار روانی بر جامعه وارد نشود.
وی شیوه توزیع کالا را در بازار نامناسب عنوان کرد و گفت : برخی کالاها از طریق دولت نظارت میشود و حساسیت بیشتری نسبت به این اقلام وجود دارد، همچنانکه تزریق بیشتر شکر با قیمت مصوب در بازار در دستور کار قرار دارد.
معاون اقتصادی استاندار کردستان بر لزوم شناسایی محلهای جدید عرضه میوه شب عید و نسب بنر سردرب این اماکن تاکید کرد و گفت: رسانهها نیز باید با اطلاعرسانی مناسب و صحیح ، مانع از متضرر شدن مردم و سواستفاده افراد سودجو شوند.
تامین میوه شب عید
رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه به تامین میوه شب عید در استان اشاره کرد و افزود: امسال قیمت میوه شب عید به دلیل شیوع کرونا بیشتر شده است، به طوریکه قیمت یک کیلوگرم پرتقال از ۴۲ هزار ریال سال گذشته به ۱۰۵ هزار ریال در سال جاری افزایش یافته است.
محمد درهوزمی قیمت سیب شب عید را در سال گذشته ۴۰ هزار ریال و امسال ۹۰ هزار ریال اعلام کرد و گفت: ۶۵۰ تن پرتقال و ۳۰۰ تن سیب برای توزیع در بازار به استان حمل شده است.
وی با بیان اینکه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم در نیمه دوم امسال تامین شد، اضافه کرد: در این مدت، پنج هزار و ۹۶۰ تن روغن تامین و توزیع شد که چهار هزار و ۶۶۹ تن آن توسط شرکتهای توزیع و یک هزار و ۲۹۱ تن نیز توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت توزیع شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: نیمه دوم امسال یک هزار و ۷۰۴ تن برنج ، یک هزار و ۲۵۴ تن شکر ، ۸۶۰ تن مرغ منجمد و یک هزار و ۵۰۰ تن روغن جامد در استان تامین و توزیع شد.
قیمت مرغ کنترل میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم با بیان اینکه وضعیت جوجه ریزی استان نسبت به کشور مناسب است، افزود: در بهمن ماه چهار میلیون و ۸۹ هزار و ۲۷۸ قطعه جوجه ریزی شد که ۶ درصد از مدت مشابه پارسال کمتر بود و در دی ماه چهار میلیون و ۴۴۷ هزار قطعه جوجهریزی شد که هفت درصد رشد داشت.
فرید سپری با اشاره به اینکه در اسفند ماه تاکنون یک میلیون و ۹۲۴ هزار قطعه جوجهریزی شده است، افزود : روزانه نزدیک به ۶۵ تا ۸۵ هزار قطعه در پنج کشتارگاه کشتار میشود.
وی وضعیت قیمت مرغ را در کشور صعودی عنوات کرد و گفت : اگر چه پیشبینی میشود تا پایان هفته قیمت مرغ بالا برود، اما با تدابیر اندیشیده شده در بازار استان مشکلی نخواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه ۶۰ درصد مرغ کشتار به بازارهای هدف از جمله کرمانشاه صادر میشود، اضافه کرد : در حال حاضر قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۲۵۶ هزار و ۸۰۰ ریال است که کاهش خواهد یافت.