به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا وسیما، خانم دکتر عطیه مهدیزاده، متخصص تغذیه با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۱۲، سازمان بهداشت جهانی؛ چاقی را به عنوان یک بیماری معرفی کرد و گفت: ارتباط خیلی محکم و قوی بین چاقی و کرونا وجود دارد؛ به این علت که سلولهای چربی یکی از میزبانهای خوبی برای ویروس هستند به همین دلیل احتمال ابتلا افراد چاق دو برابر افراد لاغر است.
وی افزود: چاقی سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکند و بیماری در افراد بیشتر میشود.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه چاقی؛ تمام مشخصات یک بیماری را با خود دارد؛ تشخیص و عوارض خاص، درمان نیز دارد، نگاه به چاقی باید همانند سایر بیماریها باشدخاطر نشان کرد: برای درمان چاقی نیز همانند سایر بیماریها باید به پزشک مراجعه شود؛ خود درمانی و رژیم خودسرانه کار اشتباهی است، زیرا باید اصول درمانی این نوع بیماری رعایت تا از بروز عوارض پیشگیری شود در نتیجه باید توسط متخصصین درمان صورت بپذیرد.
وی گفت: برای تشخیص چاقی؛ وزن تقسیم به قد به توان دو اگر عدد به دست آماده بین ۱۸ و نیم تا ۲۴ و ۹ دهم باشد، وزن فرد نرمال از ۲۵ تا ۲۹ و ۹ دهم فرد در محدوده اضافه وزن، ۳۰ و بالاتر فرد چاق است.
خانم دکتر مهدیزاده درباره تعریف چاقی گفت: تعریف درست چاقی، افزایش چربی بدن است نه وزن فرد. درصد زیادی از بیماری چاقی بستگی به ژنتیک و محیط زندگی دارد؛ ابتدا باید علت چاقی شناخته شود و بعد از آن درمان آغاز شود.
وی تأکید کرد: برگشت وزن در ۹۵ درصد موارد اتفاق میافتد و طبیعی است؛ اما این درصد در رژیم درست غذایی قابل تغییر است.
خانم دکتر مهدیزاده با اشاره به اینکه محیطی که کودک در آن زندگی میکند بستگی زیادی به اضافه وزن آنها دارد؛ این محیط به خانواده و والدین مربوط است گفت:بدترین برخورد با کودکان چاق این است که به او بگویید تو نمیتوانی بخوری، چون چاقی، اما خواهر یا برادرت، چون لاغر است میتواند استفاده کند!
این متخصص تغذیه افزود: رژیم غذای اصولی در هفته نیم تا یک کیلوگرم کاهش وزن است اگر بیشتر از این باشد سوء تغذیه، ضعف بدن، مشکلات مادام العمر گوارشی، از دست دادن عضلات به وجود میآید.
وی توصیه کرد:هیچ مکملی نباید به صورت خودسرانه مصرف شود؛ مصرفه بی رویه آنها نتیجه معکوس دارد و آسیبهای کبدی، مشکلات جدی گوارشی و.. برای فرد ایجاد میکند.