پخش زنده
امروز: -
پیاز خواص و فواید بسیار زیادی دارد که در بیشتر غذاها از آن استفاده می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ این ریشه پرخاصیت، سرشار از مواد مغذی برای بدن بوده که استفاده از آن برای سلامتی بسیار مفید است.
پیاز :قدیمی ترین سبزی در دنیا
پیاز از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامین ها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است و یکی از قدیمیترین سبزی ها در دنیا و ایران است که خاستگاه آن در ایران و افغانستان ذکر شده است.
پیاز منبع غنی از آنتی اکسیدانی است که مصرف مداوم آن خطر بروز بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش می دهد و به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی در بدن عمل می کند.
پیاز در طول زمان علاوه بر آشپزی در مصارف دارویی هم مورد توجه قرار گرفته است و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد و در بدن معجزه می کند و سرشار از گوگرد است و همین عامل خاصیت ضد عفونی کنندگی قوی به آن می بخشد و سبب می شود در مواجه با آبهای آلوده در مسافرت حرف اول را در پیشگیری از بیمار شدن بزند.
به گفته متخصصان تغذیه پیاز به دلیل داشتن مواد آنتی بیوتیک از جنبه دارویی پراهمیت است به گونه ای که این محصول می تواند با تقویت سیستم دفاعی بدن در پیشگیری از بیماریها مؤثر باشد.
پیازخام، برای پوست، موهای سر، کلیه ها و مثانه مفید است و مانند سیر خاصیت ضدعفونی دارد و قادر است از تجمع پلاکت ها جلوگیری کند و در تجزیه فیبرین(لخته خون) دخالت نماید.
پیاز قرمز و کاعش کلسترول:
متخصصان می گویند:پیاز قرمز می تواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری کند.
بر اساس مطالعات انجام شده روی حیوانات ، مصرف پیاز قرمز پس از هشت هفته می تواند میزان کلسترول بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترول های خوب بدن به وجود نمی آورد.
پیاز سرشار از فلاونوییدهاست و از رشد تومورها جلوگیری و سلول های روده بزرگ را از آسیب حفظ می کند.
متخصصان تغذیه می گویند: پیاز حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد شیمیایی مانند کوئرستین است که به مبارزه با التهاب چشم کمک می کند.
همچنین پیاز از جمله مؤثرترین سبزیجات به ویژه در تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته شده است ، که خوردن آن توانایی بدن در مقابله با انواع مختلف عفونت ها از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا را بهبود می بخشد.
فواید بیشتر پیاز خام نسبت به پیاز پخته :
به گفته کارشناسان تغذیه، پیاز خام فواید بیشتری نسبت به پیاز پخته دارد ، زیرا مواد اولیه تشکیل دهنده آن حفظ می شود که مهمترین آنها مواد حاوی گوگرد است که دارای مزایای سلامتی زیادی است، زیرا این مواد توسط گرما از بین میرود.
پیازها به طور طبیعی در هنگام مصرف مواد غذایی بی خطر هستند ، اما ممکن است برخی از عوارض جانبی مانند آلرژی پیاز اتفاق بیفتد که بسیار نادر است، اما تحریک از پیاز خام نسبتاً رایج است، همچنین پیازها حاوی کربوهیدرات هایی با زنجیره کوتاه هستند که بسیاری از افراد نمی توانند آن را هضم کنند و باعث علائم گوارشی دردناک می شوند.