به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس یک گزارش رسمی که روز دوشنبه منتشر شد، تعداد افرادی که به جرم فساد در چین در سال گذشته محکوم شده اند حدود ۲۰ هزار نفر برآورد شده است که البته نسبت به سال قبل از آن مقداری کاهش نشان میدهد، اما همچنان رقمی بالاست.
برخی از این افراد که در رابطه با فسادهای مالی در دادگاه محکوم شده اند حکم اعدام دریافت کرده اند.
از زمان آغاز عملیات «پاک دستی» به ابتکار شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در سال ۲۰۱۳ با هدف از بین بردن موارد فساد در ارتش، شرکتها و در میان سیاستمداران از بین ببرد، تعداد بیشماری از مقامات و روسای کمونیست بازداشت و محاکمه شده اند.
طبق گزارش دیوان عالی خلق چین که نسخهای از آن، روز دوشنبه در اختیار نمایندگان پارلمان در نشست سالانه اش قرار گرفت، حدود ۲۲۰۰۰ پرونده فساد در سال ۲۰۲۰ مورد بررسی قضایی قرار گرفت که حدود ۲۶۰۰۰ نفر در آن درگیر بودند.
بر اساس همین گزارش، در سال گذشته، در دادگاههای بدوی ۹۹ و ۹۳ صدم درصد از مجموع یک میلیون و ۵۳۰ هزار متهمی که پرونده شان در دادگاه مورد رسیدگی قرار گرفت محکوم شدند.
در میان ۲۶۰۰۰ نفری که به جرم فساد محاکمه شدند، اکثریت قریب به اتفاق محکوم شدند، اما این رقم نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۳۰۰۰ محکومیت کمتر است.
طی ۱۲ ماه گذشته، چندین پرونده فساد مالی نیز مربوط به مقامات ارشد چین بوده است.
ژائو ژنگیونگ، رئیس سابق حزب کمونیست چین در استان شانسی، که ۹۷ میلیون یورو رشوه دریافت کرده بود، به حکم اعدام تعلیقی محکوم شده است. حکمی که معمولا به حبس ابد کاهش پیدا میکند.
اما لای شیاومین، رئیس سابق یک صندوق سرمایه گذاری، که بیش از ۲۱۵ میلیون یورو رشوه دریافت کرده بود، از چنین لطفی برخوردار نشد و در پایان ژانویه اعدام شد.
در چارچوب پویش ضد فساد شی جین پینگ تاکنون دست کمک یک و نیم میلیون نفر از اعضای اصلی حزب کمونیست چین به دست داشتن در فسادهای مالی و اداری محکوم شده اند.
اگر چه عملیات پاک دستی از محبوبیت زیادی در میان مردم خسته از فساد و اختلاس چین برخوردار شده است، اما برخی از مخالفان در چین معتقدند همین عملیات به حربهای برای سرکوب کردن افرادی تبدیل شده است که مخالف خط مشی رئیس جمهوری کنونی چین هستند.