بررسی تغییرات قیمت گوشت و دلایل آن
گرانی قیمت گوشت قرمز در سالهای اخیر به تدریج این ماده پروتئینی را از سفره بسیاری از اقشار ایرانی حذف یا به شدت کم کرده است.
بیشترین گرانی در بین مواد پروتئینی در دوره دولتهای یازدهم و دوازدهم مربوط به گوشت گوسفند بوده که ۳۰۹ درصد نسبت به ابتدای شروع به کار دولت روحانی افزایش قیمت داشته؛ به عبارت سادهتر ۴ برابر شده است.
این افزایش فزاینده قیمت گوشت قرمز در سال های اخیر، سبب شد مردم ساعت ها در صف گوشت یخی بایستند.
با وجودی که مسئولان همواره موجودی دام در کشور را کافی می دانند، اما اکنون گوشت قرمز از سبد خانوار میلیون ها نفر، حذف شده است، سود حداقلی به دامدار زحمتکش می رسد و جیب واسطه ها، پر می شود.
دلالان اماراتی دام های زنده را منتقل می کنند و حاصل کار دامدار ایرانی، سر سفره دیگران می رود.
به نظر می رسد، اگر وزارت جهاد کشاورزی و سایر دست اندرکاران راهکاری برای حمایت از دامداران ارائه ندهند قیمت گوشت قرمز در ماه های آینده باز هم افزایش یابد و اگر کاهش مصرف سرانه اتفاق بیافتد، در نهایت به افزایش قاچاق و یا از بین رفتن دامداری ها منجر گردد.
پژوهشگر: تینا صالحی