به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری رویترز از توکیو، برنامه واکسیناسیون بر ضد ویروس کرونا در ژاپن به علت کمبود دوزهای واکسن و سرنگهای مخصوص، با روندی بسیار کند پیش میرود، این بدان معناست که این کشور برای رسیدن به هدف خود جهت واکسینه کردن همه افراد بزرگسال در برابر کووید-۱۹ تا پایان سال ۲۰۲۱ با چالشی بزرگ مواجه است.
بر اساس دادههایی که مربوط به روز جمعه است، سه هفته پس از آغاز برنامه واکسیناسیون، تنها نزدیک به ۴۶ هزار و ۵۰۰ دوز واکسن به اعضای کادر درمان بیمارستانها تزریق شده است.
اگر بخواهیم مقایسه کنیم به طور مثال در کره جنوبی تعداد دوزهای تزریق شده نزدیک به هفت برابر بیشتر از ژاپن است در حالی که این کشور واکسیناسیون را یک هفته دیرتر از ژاپن آغاز کرد.
با روند کنونی، برای واکسینه کردن کل ۱۲۶ میلیون نفر جمعیت ژاپن، ۱۲۶ سال زمان لازم است.
با این حال قرار است تحویل واکسن در هفتههای آینده تسریع شود.
ژاپن بر خلاف بسیاری از کشورها، میخواهد که داروهای جدید از جمله واکسنها موضوع آزمایشهای بالینی با بیماران ژاپنی قرار گیرد، موضوعی که روند صدور مجوز برای واکسنها را کند کرده است. تاکنون تنها واکسن شرکت فایزر با همکاری شرکت بیوان تک تولید کرده است، در ژاپن تأیید شده است.
واکسن آسترازنکا و مدرنا که آزمایشها در ژاپن روی آنها نیز صورت گرفته است، در انتظار صدور مجوز برای استفاده هستند.
هاروکا ساکاموتو، محقق در دانشگاه کیو با اشاره به تعداد نسبتا پایین آلودگیها و مرگ و میر مرتبط با کووید-۱۹ در ژاپن گفت: «به اعتقاد من، احساس فوریتی که در دیگر کشورهای گروه هفت وجود دارد، در دولت ژاپن احساس نمیشود.»
حدود ۴۳۸ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور به تأیید رسیده است که هشت هزار و ۲۵۱ مورد آن به مرگ منجر شده است. در توکیو، پایتخت ژاپن، جایی که وضعیت فوق العاده همچنان برقرار است، تعداد روزانه موارد جدید از دو هزار و ۵۲۰ مورد در هفت ژانویه به ۲۳۷ مورد در هفت مارس کاهش پیدا کرد.