مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان بوشهر:
اختصاص ۶۷ میلیارد تومان برای طرحهای منابع طبیعی
غلامرضا منتظری گفت: امسال بیش از ۶۷ میلیارد تومان اعتبار برای حوزههای آبخیزداری، حفاظت، بیابان، مرتع و آموزش ترویج مصوب شده که ۱۰۹ طرح ملی و ۳۹ طرح استانی بوده است.
بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ ۱۵ تا ۲۲ اسفند هفته منابع طبیعی و آبخیزداری نام گرفته که شعار امسال این هفته «همه با هم جهاد برای حفاظت از منابع طبیعی» است.
بههمین مناسبت مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان در نشست با خبرنگاران گفت: توسعه دولت الکترونیک با استفاده از سامانههای بهروز، مدیریت و بهرهبرداری از مراتع با تکیه بر تولیدگیاهان دارویی، ارتقاءپوشش حفاظتی با بلوکبندی مناطق، توسعه زراعت چوب، برونسپاری بوستانها و جنگلها به بخش خصوصی و توسعه صندوق حمایت از منابع طبیعی ازجمله اهداف این ادارهکل است.
غلامرضا منتظری افزود: امسال در مجموع ۶۷۱ میلیارد ریال اعتبارات ملی واستانی مصوب به حوزههای آبخیزداری، حفاظت، بیابان، مرتع و آموزش ترویج اختصاص یافته که ۱۰۹ طرح ملی و ۳۹ طرح استانی بوده است.
او اضافه کرد: سال بارشی گذشته ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی دچار آتشسوزی شد که دلیل بخشی از آنها عوامل انسانی و بخشی دیگر هم عوامل طبیعی بود و تنها هزار و ۵۰۰ هکتار آن بر اثر صاعقه بود.
مدیرکل منابع طبیعی با اشاره به اینکه کاداستر اراضی با هدف اصلاح نقشهها و بومیسازی آن صورت میگیرد، ادامه داد: این اقدام از سال ۹۵ شروع شد، اما اوج آن سال ۹۸ و ۹۹ بود.
او ادامه داد که تا پایان بهمن ۲ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۳۶۰ هکتار از اراضی استان کاداستر شده که یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۸۰۷ هکتار آن تثبیت شده و هیچ جایی برای تعرض و تخریب وجود ندارد.
منتظری با اشاره به اینکه استان بوشهر در زمینه کاداستر جزء ۵ استان اول کشور است، گفت: ۶۳۹ قطعه سند به مساحت یک میلیون و ۱۸۹ هزار و ۵۳۱ هکتار سند تکبرگ صادر شده که بیش از ۷۰ درصد منابع طبیعی را شامل میشود.
او اضافه کرد: در سالهای اخیر طرحهای آبخیزداری شتاب گرفته، بهگونهای که از اوایل دهه ۷۰ تا کنون ۸۳۳ سازه احداث شده و ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب از آن به دست آمده که تنها ۴۱۷ سازه آن از سال ۹۲ تا کنون به بهرهبردری رسیده است.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان بوشهر افزود: از ابتدای سال ۹۹ تا کنون ۵۸ پرونده شامل ۴۵۰ هکتار از اراضی ملی را از تصرف خارج کردیم که ۲۳ پرونده به مساحت ۱۱۷ هکتار مربوط به رفع تصرف همراه با قلعوقمع بوده است.
منتظری عنوان کرد: هماکنون هزار و ۶۵۱ همیار طبیعت داریم که ۸۳۹ نفر آن همیار دانشآموزی، ۳۸۴ نفر مروج و ۴۲۸ نفر هم محافظ هستند.
او با بیان اینکه دغدغه اصلی منابع طبیعی، حفاظت است، اضافه کرد: تجدید منابع طبیعی سالها زمان میبرد؛ یعنی برای تجدید یک لایه نازک خاک بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ سال طول میکشد که با توجه به نیاز بشر به طبیعت همخوانی ندارد.
امروز همچنین به مناسبت هفته منابع طبیعی چند نهال در پارک چاهکوتاه شهرستان بوشهر کاشته شد و عملیات اجرایی آبخیزداری در محدوده حوزه آبخیز آبطویل ـ سمل شهرستان بوشهر آغاز شد.
این طرح به مساحت ۳۰ هزار هکتار است که با اعتبار ۱۱ میلیارد و ۳۷۳ میلیون ریال در مدت ۵ ماه، سه سازه آبخیزداری ساخته میشود.