پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی فضای مجازی: قطعا از نرم افزارها، پیام رسانها و مرورگرهایی که از مزیتهای سرزمینی استفاده کنند و خدمات بهتری داشته باشند، حمایت خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سیدابوالحسن فیروزآبادی در حاشیه رونمایی از مرکز مانیتورینگ خدمات دیجیتال پایه همراه اول در جمع خبرنگاران افزود: امروز شاهد افتتاح مرکزی مدرن در حوزه مونیتورینگ شبکه بودیم که فراتر از مونیتورینگهایی است که معمولا یک اپراتور دارد و در این مرکز تمهیداتی دیده شده است که وضع بکارگیری سکوها، برنامکها و تیتریشنهای ایرانی، رصد بهتری شود.
وی گفت: امروز شاهد بودیم که در حوزه VOD و در حوزه سکوی آموزشی شاد و حوزه پیام رسانها حداقل ۴ پیام رسان با تاثیر وسیع ملی در اینجا پایش میشود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: شاهد یک خبر خوبی هم امروز بودیم و پروژهای که همراه اول چند ماه پیش آغاز کرده بود امروز آماده بهره برداری شد که در حقیقت آماده سازی یک نرم افزار یا اپلیکیشن مرورگر است که قابلیتهای محلی خوبی دارد.
فیروزآبادی افزود: امیدواریم این مرورگر بخش بزرگی از نیازهای مردم را در مقایسه با مرورگرهای خارجی تامین کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مرکز ملی فضای مجازی چه حمایتی از اینگونه اقدامات خواهد کرد؟ گفت: به دنبال این هستیم که نرم افزارهای کاربردی، پیام رسانها، مرورگرها و ماشینهای جستجوی ایرانی طراحی شوند که از مزیتهای سرزمینی استفاده کنند و خدمات بهتری در مقایسه با نمونههای خارجی به شهروندانمان ارائه کنند.
فیروزآبادی گفت: یکی از مواردی که کاربران فعال در فضای مجازی و در عرصه کسب و کار مجازی را اذیت میکند این است که برای ورود به سامانههای مختلف مرتب باید گذرواژه و رمز عبور و نام کاربری بدهند در حالی که با یک امضای معتبر میشود همه این کارها را در طول روز یک بار انجام داد.
وی گفت: ما به دوستانمان قول دادیم که اگر بتوانند نرم افزار مرورگری را بیابند که تعداد بالایی از مردم ایران از آن استفاده کنند، هماهنگیهای لازم بین بخشی را در کشور فراهم میکنیم که وقتی کاربر وارد محیط میشود با همان یک بار ورودش در روز در همه نرم افزارها بتواند فعالیت کند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: این کار در ادامه همان نظام هویت معتبر است که به دنبال تسهیل کار کاربران و تبادل اطلاعات بین دستگاهی است و امیدواریم در این چارچوب گامهای استوارتری برداشته شود و قطعا ما حمایت میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره طبقه بندی دسترسی کاربران هم که اخیرا مطرح شده است، گفت: این برنامه کاری میان وزارت ارتباطات و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و دادستانی است و گزارشهایی که میدهند نشان میدهد از جدول زمانی شان عقب افتاده اند، اما به نظر میرسد مراحل نهایی باید عملیاتی شود و تحت عنوان مدیریت VPN و اینترنت کشور پیگیری میشود که امیدواریم برای طبقات مختلف از جمله خبرنگاران، پزشکان و دانشگاهیان بتوانیم نیازهای اینترنتی با شرایط بهتر فراهم کنیم.
فیروزآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا محتوای مستهجنی که اخیرا در خصوص کودکان در اینستاگرام منتشر شد، مصداق جرم محسوب میشود؟ گفت: تشخیص آن به عهده قوه قضائیه است و به مرکز ملی فضای مجازی ارتباطی ندارد، اما جزو امور مستهجن محسوب میشود و انتشار آن در کشور غیرمجاز است و نباید سکوها و نرم افزارهای ایرانی آن را منتشر کنند.
وی گفت: عکس العمل اجتماعی خوبی صورت گرفت چرا که بهترین راه برخورد با اینگونه موارد خود مردم هستند و ما شاهد انزجار گستردهای از ناحیه مردم و رسانهها بودیم، اما به هرحال فضای مجازی فضای باز و جهانی است و نمیشود جلوی همه چیز و همه کس را گرفت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بسترهای شبکه ملی اطلاعات بالاخره باید سال اینده یا سال ۱۴۰۴ نهایی شود؟ افزود: بر اساس برنامه مصوب شورای عالی فضای مجازی این اقدام باید در سال ۱۴۰۴ محقق شود، اما ما برای سال آینده هم طرحهایی را مشخص کرده ایم که نزدیک ۴۰ درصد آن انجام شده است.