پخش زنده
امروز: -
کربوهیدراتها نیز مانند دیگر مواد مغذی برای بدن لازم هستند و با حذف آنها به بدن خود آسیب جدی وارد میکنید.
در ادامه به معرفی و بررسی ۱۲ مورد از غذاهای کربوهیدرات دار می پردازیم.
می توان گفت جودوسر سالم ترین غله کامل می باشد.
منبع غنی بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست.
جو دوسر خام دارای ۶۶ درصد کربوهیدرات و حدوداً ۱۱ درصد فیبر است. به علاوه حاوی فیبر محلول قدرتمندی به نام بتاگلوکان جو می باشد.
همچنین در مقایسه با بسیاری از غلات منبع نسبتاً خوبی برای پروتئین است.
مطالعات نشان می دهند که جو با کاهش میزان کلسترول خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد.
همچنین مصرف جو سبب کاهش میزان قند خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.
جو بسیار سیرکننده است و به کاهش وزن کمک شایانی می کند.
۴) موز
سیب زمینی شیرین یک گیاه غده ای (توبر) خوشمزه و مقوی است.
سیب زمینی شیرین پخته شده یکی از غذاهای کربوهیدرات دار محسوب میشود و ۲۱-۱۸ درصد کربوهیدرات دارد. این کربوهیدرات حاوی قند، نشاسته و فیبر است.
سیب زمینی شیرین منبع غنی ویتامین A ( ناشی از بتاکاروتن)، ویتامین C و پتاسیم می باشد.
این سیب زمینی سرشار از آنتی اکسیدان است و به کاهش آسیب اکسیداتیو و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها کمک می کند.
یک نوع سبزیجات ریشه ای بنفش رنگ است که معمولا به آن چغندر گفته می شود.
چغندر خام و پخته حدوداً دارای ۱۰-۸ درصد کربوهیدارت می باشد که عمدتاً ناشی از قند و فیبر است.
چغندر سرشار از ویتامین، مواد معدنی، آنتی اکسیدان های قدرتمند و دیگر ترکیبات گیاهی می باشد.
چغندر همچنین حاوی نیترات غیرآلی بوده که در بدن به نیتریک اسید تغییر می یابد. نیتریک اسید فشار خون و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد.
شربت چغندر نیز حاوی درصد بالایی نیترات غیرآلی است و معمولا برای افزایش عملکرد فیزیکی بدن حین تمرینات مقاومتی استفاده می شود.
پرتقال در بین محبوب ترین میوههای دنیا قرار دارد.
عمدتاً از آب و ۸/۱۱ درصد کربوهیدرات تشکیل شده و منبع غنی از فیبر است.
پرتقال سرشار از ویتامین C، پتاسیم و ویتامین B است. به علاوه حاوی سیتریک اسید و همچنین ترکیبات گیاهی قوی و آنتی اکسیدان می باشد.
خوردن پرتقال سلامت قلب را بهبود بخشیده و به جلوگیری از سنگ کلیه کمک می کند. جذب آهن از غذا را افزایش و خطر ابتلا به کم خونی آنمی را کاهش می دهد.
بلوبری مزه فوق العاده خوبی دارد.
بلوبری به دلیل داشتن مقدار زیادی ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدان به عنوان یک ماده غذایی کامل و مغذی به شمار می رود.
بلوبری عمدتاً از آب و ۵/۱۴ درصد کربوهیدرات تشکیل شده است.
این میوه همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین و ماده معدنی از جمله ویتامین C، ویتامین K و منیزیم است.
مطالعات نشان می دهند که بلوبری از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند و همچنین سبب بهبود حافظه میانسالان می شود.
سیب میوه محبوبی است که مزه شیرین و بافت ترد و منحصر به فردی دارد.
این میوه در اندازه ها، رنگ ها و مزه های زیادی یافت می شود که عمدتاً حاوی ۱۵-۱۳ درصد کالری می باشد.
سیب حاوی ویتامین ها و مواد معدنی می باشد اما به مقدار بسیار اندک.
به علاوه منبع کوچکی از ویتامین C، آنتی اکسیدان و دیگر ترکیبات گیاهی است.
خوردن سیب فواید زیادی برای سلامتی دارد که از جمله آنها می توان به بهبود کنترل قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی اشاره کرد. سیب خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان ها را کاهش می دهد.
لوبیا قرمز یک نوع رایج از لوبیا و از خانواده حبوبات است.
لوبیای پخته شده ۸/۲۲ درصد کربوهیدارت دارد که غالباً از نشاسته و فیبر تشکیل شده است. لوبیا سرشار از پروتئین می باشد.
لوبیا مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی دارد و همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی همچون آنتوسیانین و ایزوفلاون است.
فواید شگفت انگیزی بر روی سلامتی انسان دارد که از جمله آن ها می توان به بهبود میزان قند خون و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده اشاره کرد.
با این وجود نباید آنها را به صورت خام مصرف کرد، چرا که لوبیای خام و نیمه پخته سمی می باشد.
نخود نیز از خانواده حبوبات است.
نخود پخته شده حاوی ۴/۲۷ درصد کربوهیدرات و ۸ درصد فیبر می باشد. به علاوه یک منبع خوب از پروتئین گیاهی است.
نخود دارای انواع ویتامین، مواد معدنی، آهن، فسفر و ویتامین های B می باشد.
مصرف نخود ارتباط مستقیمی با سلامت قلب و دستگاه گوارش دارد و همچنین از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
میزان کربوهیدرات هرکدام از مواد غذایی به ازای هر واحد استاندارد ۱۰۰ گرمی در نظر گرفته شده و در انتهای هر ماده غذایی میزان کربوهیدرات آن ماده بیان شده است،
در نظر داشته باشید که برخی از این غذاها دارای مقدار بسیار زیادی فیبر هستند که بر روی هضم و جذب کربوهیدرات ها تاثیر میگذارند و باعث کاهش میزان کربوهیدرات خالص هضم شده میشوند.
تخم مرغ و همه انواع گوشت تقریبا هیچ کربوهیدراتی ندارند و کربوهیدرات آنها صفر است.
البته اعما و احشا داخلی جانوران از این قاعده مستثنی هستند و به طور مثال جگر دارای ۵% کربوهیدرات است.
تخم مرغ یکی از سالم ترین و بهترین غذاها بر روی زمین است، تخم مرغ سرشار از مواد مغذی متنوعی است -از جمله موادی که برای سلامت مغز و چشم شما مفید است- که میتواند در افزایش سلامت شما تاثیر گذار باشد.
کربوهیدرات: تقریبا صفر
همانند گوشت گاو، گوشت گوسفند هم دارای میزان زیادی از انواع مواد مغذی ضروری برای بدن است، از آنجا که گوسفند ها بیشتر از علوفه تازه که در طبیعت رشد میکنند تغذیه میکنند گوشت آن سرشار از انواع اسیدهای چرب مفید برای بدن مثل اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) است.
کربوهیدرات: صفر
گوشت مرغ محبوب ترین گوشت در کل دنیا است، گوشت مرغ غنی از انواع مواد مغذی مختلف و سرشار از پروتئین است.
کربوهیدرات: صفر
گوشت بوقلمون هم یکی دیگر از گوشت ها بسیار خوب و پرطرفدار در بین مردم است، مواد مغذی در گوشت بوقلمون اندکی با گوشت سفید مرغ تفاوت دارد و دارای مواد مغذی بیشتری است، میتوانید از گوشت بوقلمون هم برای استفاده در رژیم غذایی کم کربوهیدرات خود بهره ببرید.
کربوهیدرات: صفر
از گوشت های دودی و خشک شده تا زمانی که به آنها شکر یا مواد افزودنی اضافه نشده میتوانید به عنوان یک میان وعده بسیار مناسب کم کربوهیدرات استفاده کنید، به این نکته توجه داشته باشید که بر روی گوشت های دودی شده در بازار فراوری های زیادی صورت گرفته و معمولا ناسالم هستند، بهترین راه برای استفاده از این نوع گوشت این است که آنها را در منزل تهیه کنید.
کربوهیدرات: بسیار وابسته به نوع آن و طرز تهیه آن دارد، در صورتی که گوشت خالص و کمی ادویه و طعم دهنده باشد تقریبا صفر
ماهی و سایر غذاهای دریایی بسیار مغذی و سالم هستند، این مواد غذایی غنی از ویتامین B۱۲، ید و اسید های چرب امگا ۳ هستند، - مواد مغذی ای که اغلب مردم به میزان کافی از آنها دریافت نمیکنند.
مثل گوشت ها غذاهایی دریایی هم تقریبا کربوهیدراتی ندارند و میزان کربوهیدرات اکثر آنها تقریبا صفر است.
سالمون یکی از محبوب ترین ماهی ها در بین طرفداران غذاهای دریایی است، سالمون به دلایل زیاد مورد انتخاب بسیاری از افرادی است که به سلامتی خود اهمیت میدهند.
سالمون یک ماهی چرب است و بدین معنی که سرشار از اسیدهای چرب مفید برای بدن - اختصاصا امگا ۳- میباشد. به علاوه سالمون سرشار از ویتامین B۱۲، ید و ویتامین D است.
کربوهیدرات: صفر
همانند سالمون، قزل آلای آب آزاد هم یک ماهی چرب است که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
کربوهیدرات: صفر
ساردین هم یک ماهی چرب است و معمولا به طور کامل - از جمله استخوان ها- قابل خوردن است. ساردین یکی از مغذی ترین مواد غذایی موجود در زمین است و تقریبا هرچه که بدن نیاز دارد را در خود جای داده است.
کربوهیدرات: صفر
ترکیب مواد غذایی مختلف موجود در صدف بسیار شبیه احشاء جانوران است و دقیقا به همان میزان از مواد مغذی و ترکیبات مورد نیاز بدن را در خود جای داده است، تقریبا در هر ۱۰۰ گرم صدف ۵ گرم کربوهیدرات وجود دارد.
کربوهیدرات: ۴-۵ %
از جمله سایر غذاهای دریایی کم کربوهیدرات میتوان به میگو، خرچنگ، ماهی تن، کاد و ... اشاره کرد.
بیشتر سبزیجات کربوهیدرات کمی دارند، بخصوص سبزیجات برگ سبز مثل سبزی خوردن، اسفناج و ... و خانواده کلم ها که بیشتر کربوهیدرات موجود در آنها نیز فیبر غذایی است.
در واقع در بین سبزیجات بیشترین میزان کربوهیدرات در سبزیجات نشاسته ای و ریشه سبزیجات مثل سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، لبو، هویج و ... است.
بروکلی یکی از سبزیحات خوشمزه در خانواده کلم هاست که هم میتوان به صورت خام و هم به صورت پخته و آب پز مصرف کنید، بروکلی سرشار از ویتامین C، ویتامین K، فیبر و ترکیبات گیاهی ضد سرطان است.
کربوهیدرات: ۶ گرم در هر فنجان و ۷ گرم در هر ۱۰۰ گرم بروکلی (۷%)
گوجه فرنگی به نوعی میوه محسوب میشود اما با توجه به میزان کالری و ترکیبات جزو سبزیجات دسته بندی میشود، گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C و پتاسیم است.
کربوهیدرات: ۷ گرم به ازای یک عدد گوجه فرنگی بزرگ و یا ۴ گرم به ازای هر صد گرم گوجه فرنگی (۴%)
پیاز یکی از پر مصرف ترین سبزیجات در روی زمین و یک طعم دهنده فوق العاده برای مواد غذایی است، پیاز سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد التهاب است.
کربوهیدرات: ۱۱ گرم به ازای هر فنجان پیاز خرد شده و یا ۹ گرم در هر صد گرم (۹%)
کلم بروکسل یکی از غنی ترین سبزیجات خانواده کلم است، کلم بروکسل سرشار از ویتامین C و ویتامین K و تعداد زیادی ترکیبات گیاهی مفید است.
کربوهیدرات: ۶ گرم به ازای هر نصف فنجان خورد شده کلم بروکسل یا ۷ گرم در هر ۱۰۰ گرم (۷%)
گل کلم یکی از سبزیجات خوشمزه است که میتوان از آن در تهیه همه غذاهای بهره برد، گل کلم سرشار از ویتامین C، ویتامین K و فولات است.
کربوهیدرات: ۵ گرم به ازای هر فنجان یا ۱۰۰ گرم گل کلم (۵%)
کلم کیل در بین طرفداران سبزیجات از جایگاه بالایی برخوردار است و خواهان زیادی دارد، کلم کیل به علت محتوای ویتامین C، ویتامین K، فیبر و کاروتن-به عنوان یک آنتی اکسیدان- دارای خواص زیادی برای افزایش سلامتی فرد است.
کربوهیدرات: ۷ گرم به ازای هر فنجان و یا ۱۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم (۱۰%)
بادمجان هم یکی دیگر از میوه هاست که به علت کالری پایین در گروه سبزیجات قرار میگیرد. بادمجان به طریق مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و دارای فیبر زیادی هم است.
کربوهیدرات: ۵ گرم به ازای هر فنجان یا ۶ گرم در هر ۱۰۰ گرم بادمجان (۶%)
خیار یک سبزی بسیار پرطرفدار در دنیاست که عطر و طعم عامه پسند دارد، قسمت اعظم خیار از آب تشکیل شده با مقدار کمی ویتامین K.
کربوهیدرات: ۴ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم (۴%)
فلفل دلمه یکی از سبزیجات پرطرفدار و خوش طعم است که در اکثر آشپزخانه ها مورد استفاده زیاد قرار میگیرد، فلفل دلمه سرشار از ویتامین C، فیبر و بسته به رنگ آن از آنتی اکسیدان های مختلف است.
کربوهیدرات: ۹ گرم به ازای هر فنجان یا ۶ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم فلفل دلمه است (۶%)
مارچوبه یکی از سبزیجات فصلی بسیار خوشمزه است، مارچوبه سرشار از فیبر، ویتامین C، فولات، ویتامین K و آنتی اکسیدان کاروتن است. مارچوبه در مقایسه با بسیاری از سبزیجات دارای میزان زیادی پروتئین هم میباشد.
کربوهیدرات: ۳ گرم به اضای هر فنجان یا ۲ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم مارچوبه (۲%)
لوبیا سبز از نظر تئوری در گروه حبوبات باید قرار بگیرد، اما بخاطر محتوای انرژی در گروه سبزیجات قرار میگیرد. لوبیا سبز دارای مقدار زیادی مواد مغذی مختلف از جمله فیبر، پروتئین، ویتامین C، ویتامین K، منیزیوم و پتاسیم است.
کربوهیدرات: ۸ گرم به ازای هر فنجان یا ۷ گرم در هر ۱۰۰ گرم لوبیا سبز (۷%)
اگرچه قارچ ها در دسته بندی گیاهان قرار نمیگیرند اما قارچ خوراکی را میتوان جزو سبزیجات حساب کرد، قارچ ها دارای مقادیر مناسبی پتاسیم و سرشار از برخی از ویتامین های گروه B است.
کربوهیدرات: ۳ گرم به ازای هر فنجان یا ۱۰۰ گرم قارچ (۳%)
از جمله سایر سبزیجات کم کربوهیدرات میتوان به کرفس، اسفناج و کدو سبز اشاره کرد.
به استثنای سبزیجات نشاسته ای و ریشه سبزیجات مثل سیب زمینی، هویج و ... تقریبا همه سبزیجات دارای کربوهیدرات کمی هستند و این بدین معنی است که شما میتوانید هر میزانی که میخواهید از سبزیجات استفاده کنید بدون اینکه نگران افزایش دریافت کربوهیدرات خود باشید.
میوه ها در مقایسه با سبزیجات دارای کربوهیدرات بیشتری هستند و بر اساس میزان محدودیت کربوهیدرات روزانه میتوانید روزانه ۱ یا ۲ قطعه از میوه ها استفاده کنید.
با این حال محدودیت دریافت میوه ها در مورد میوه های چرب مثل آووکادو، زیتون و یا برخی انواع توت ها مثل توتفرنگی نیاز نیست.
آووکادو یک میوه خاص و استثنایی است و بجای اینکه سرشار از کربوهیدرات باشد سرشار از اسیدهای چرب مفید است، علاوه بر اسید های چرب مختلف دارای مقدار زیادی فیبر، پتاسیم و سایر مواد مغذی مختلف است.
با وجود اینکه ۸.۵% از آووکادو را کربوهیدرات تشکیل میدهد اما در حدود ۸۰% آن فیبر غیر قابل جذب است و در عمل میتوان کربوهیدرات آن را صفر در نظر گرفت.
کربوهیدرات: ۱۳ گرم در هر فنجان یا ۸.۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم آووکادو (۸.۵%)
زیتون هم یکی دیگر از میوه های پر چرب خوشمزه است که سرشار از امگا ۳، آهن، مس و مقدار زیادی ویتامین E است.
کربوهیدرات: ۶ گرم در هر ۱۰۰ گرم زیتون (۶%)
توتفرنگی یکی دیگر از میوه های کم کربوهیدرات است که دارای مواد مغذی زیادی میباشد، توتفرنگی سرشار از ویتامین C، منگنز و مقدار زیادی از آنتی اکسیدان های مختلف است.
کربوهیدرات: ۱۱ گرم در هر فنجان یا ۸ گرم در هر ۱۰۰ گرم توتفرنگی (۸%)
گریپ فروت از خانواده مرکبات است که شباهت زیادی به پرتقال دارد، گریپ فروت سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان کاروتن است.
کربوهیدرات: ۱۳ گرم در هر نصف گریپ فروت یا ۱۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم (۱۱%)
زردالو یکی از میوه های بسیار خوشمزه است، هر عدد زردالو دارای مقدار کمی کربوهیدرات و میزان زیادی ویتامین C و پتاسیم دارد.
کربوهیدرات: ۸ گرم در هر دو عدد زردالو یا ۱۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم زردالو
از سایر میوه های کم کربوهیدرات میتوان به لیمو، کیوی، پرتقال، توت و تمشک اشاره کرد.
کربوهیدرات: ۲۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم بادام (۲۲%)
گردو هم یکی دیگر از مغز های خوشمزه و خوش طعم است، گردو دارای انواع مختلفی از مواد مغذی و بخصوص آلفا لینولئیک اسید که یکی از اسید های چرب خانواده امگا ۳ است.
کربوهیدرات:۱۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم گردو (۱۴%)
بادام زمینی را میتوان جزو حبوبات هم در نظر گرفت اما با توجه به میزان چربی و انرژی در دسته مغز ها قرار میگیرد. بادام زمینی سرشار از فیبر، منیزیوم و ویتامین E و سایر ویتامین ها و مینرال هاست.
کربوهیدرات: ۱۶ گرم در هر ۱۰۰ گرم بادام زمینی (۱۶%)
کربوهیدرات: ۴۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم (۴۴%)
سایر مغز های کم کربوهیدرات شامل پسته، فندق، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو و ... هستند.
پنیر یکی از مواد غذایی کم کربوهیدراتی است که هم میتوانید به صورت جداگانه و یا ترکیبی با غذاهای مختلف مثل پنیر پیتزا و... استفاده کنید، علاوه بر این پنیر سرشار از مواد مغذی مختلف است به طوری که یک تکه کوچک پنیر به اندازه یک لیوان شیر کلسیم و مواد مغذی مختلف دارد.
کربوهیدرات: ۱.۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم پنیر (۱.۳%)
خامه پرچرب مقدار خیلی کمی کربوهیدرات و پروتئین دارد و در عوض سرشار از چربی است، از خامه پر چرب به صورت های مختلف میتوانید استفاده کنید، از جمله مصرف قهوه با خامه یا ترکیب خامه و توتفرنگی که ترکیب بسیار خوشمزه و در عین حال با کربوهیدرات کم است.
کربوهیدرات: ۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم خامه (۳%)
ماست پرچرب ماده غذایی بسیار خوشمزه و مغذی ای است و دقیقا به اندازه شیر مواد مغذی مختلفی را در خود جای داده است و با وجود باکتری های مفید در ماست یک ماده غذایی مفید برای سیستم گوارش و سیستم ایمنی است.
کربوهیدرات: ۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم ماست (۵%)
ماست چکیده در مقایسه با ماست معمولی آب خود را از دست داده و نسبت به ماست معمولی بسیار غلیظ تر است و سرشار از مواد مغذی مختلف از جمله پروتئین در حجم کم است.
کربوهیدرات: ۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم ماست چکیده (۴%)
کربوهیدرات: صفر
کربوهیدرات: صفر
روغن نارگیل هم یکی دیگر از چربی های مفید برای بدن است با ترکیبی از اسید های چرب متوسط زنجیر (MCTs) که تاثیرات بسیار مفیدی بر روی متابولیسم بدن فرد دارد.
مطالعاتی که بر روی MCTs صورت گرفته مشاهده شده که مصرف این روغن ها در کاهش اشتها، افزایش چربی سوزی و کمک به آب شدن چربی های پهلو موثر است.
کربوهیدرات: صفر
بدون توجه به اینکه در چه رژیم غذایی قرار داشته باشید آب باید نوشیدنی اصلی شما باشد و مصرف آب را فراموش نکنید.
کربوهیدرات: صفر
با وجود اینکه در گذشته دیدگاه منفی در مورد قهوه وجود داشت اما قهوه یکی نوشیدنی های بسیار سالم است که منبع بسیار غنی از آنتی اکسیدان های غذایی را در خود جای داده است.
مطالعات نشان داده که مصرف قهوه با افزایش طول عمر و کاهش بروز برخی بیماری ها مثل دیابت نوع ۲، پارکینسون و آلزایمر ارتباط دارد.
فقط توجه داشته باشید که شکر به آن اضافه نکنید، اگر قهوه تلخ دوست ندارید از خامه یا شیر پرچرب هم میتوانید استفاده کنید.
کربوهیدرات: صفر
چای و بخصوص چای سبز تاثیرات مفیدی بر روی سلامتی دارد و این مسئله در تحقیقات مختلف مورد بررسی قرار گرفته و اثبات شده است. چای تاثیر کمی هم بر روی افزایش سرعت چربی سوزی دارد.
کربوهیدرات: صفر
آب کربناته یا آب گازدار همان آب معمولی است که به آن دی اکسید کربن اضافه شده است، مصرف آن در رژیم کم کربوهیدراته تا زمانی که به آن شکر اضافه نشده باشد مشکلی ندارد.
کربوهیدرات: صفر
در انتها غذاهایی که در هیچ کدام از گروه های غذایی جای نمیگیرند را برای شما بیان میکنیم.
کربوهیدرات: ۴۶ گرم در هر ۱۰۰ گرم شکلات تلخ (۴۶%)، کاملا بستگی به نوع شکلات دارد، به برچسب روی بسته بندی شکلات دقت کنید تا شکر کمی داشته باشد.
تعداد بسیار زیادی از ادویه ها و چاشنی های مختلفی وجود دارد که میتوانید از آنها در تهیه غذا و طعم دهی به غذاهای مختلف استفاده کنید، بسیاری از این ادویه ها دارای کربوهیدرات بسیار کمی هستند. بسیاری از این ادویه ها دارای ترکیبات مختلف آنتی اکسیدان و ترکیبات مفید دیگری هستند که برای سلامتی بدن مفید میباشد.
از جمله این مواد میتوان به زنجبیل، نمک، فلفل، سیر و ... اشاره کرد.