پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در استان بر ورود جبهه فرهنگی انقلاب به مقوله آموزش تاکید کرد و گفت: ۲۶۰ هزار دانش آموز و معلم دانشگاه فرهنگیان، ظرفیتی است که باید برای کادرسازی از آنها استفاده شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، آیت الله محمدرضا ناصری در دیدار با دبیر جبهه فرهنگی خراسان جنوبی و فعال جبهه فرهنگی استان مرکزی با محور تشکیل مجمع تخصصی فارغ التحصیلان طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی گفت: ۴۰ سال از انقلاب میگذرد و جوانان دوران مبارزات و پیروزی انقلاب به تدریج از عرصه فعالیت و اجرا کنار رفتهاند و امروز بیشتر از تجربیات آنها استفاده میشود.
وی بر لزوم هدایت نسل جدید به انقلاب تأکید کرد و افزود: نگاه به کادرسازی باید از ابتدای پیروزی انقلاب انجام میشد. البته در دوران دفاع مقدس کادرسازی بسیار خوبی انجام گرفت، اما برای ۱۰ سال آینده و نسلهای بعدی نیز باید به دنبال تربیت نیرو و کادرسازی باشیم.
ناصری با اشاره به تشکیل موسسه امام خمینی (ره) و تربیت نیرو در قالب طرح ولایت تصریح کرد: موفقیت مرحوم آیت الله مصباح یزدی این بود که گام نخست را از آموزش برداشت و به فرموده امام راحل که ببینید دشمن از کجا به شما ضربه میزند تا از همانجا شروع به مقابله کنید، جامه عمل پوشاند.
امام جمعه یزد اظهار داشت: دشمنان ما از ۱۰۰ سال پیش سیستم آموزشی را تغییر دادند و تفکر، تعقل و تدین را از این سیستم حذف کردند و آموزشهای سطحی را در مدارس به راه انداختند و امروز شاهد آسیبها و تبعات آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۶۰ هزار دانش آموز در استان یزد وجود دارد، ادامه داد: سئوال این است که نیروهای ارزشی و انقلابی چقدر برای تربیت و آموزش این طیف گسترده اقدام موثر انجام دادهاند؟
ناصری با اظهار تاسف از اینکه برخی دانش آموزان حتی با مفاهیم ابتدایی در حوزههای مختلف از جمله دین آشنا نیستند، افزود: بسیاری از آنها درک درستی از دین و ولایت و سایر ارزشها ندارند که لازم است روی این موضوع کار شود و دوای این درد، آموزش است.
وی بر سرمایه گذاری روی معلمان و آموزش آنها تاکید کرد و گفت: آموزش معلمان در نهایت نیروسازی و کادرسازی برای آینده را به دنبال دارد و البته علاوه بر معلمان باید کار آموزش از محلهها نیز آغاز شود.
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر ساخت مجتمعهای فرهنگی و آموزشی در محلهها و آموزش کودکان و نوجوانان توسط ائمه جماعات زبده، عنوان کرد: اگر این کادر سازی از ابتدا انجام میشد اکنون مساجد ما کم جمعیت نبود و به جای افراد سالمند، عمده جمعیت مسجدیها را نوجوانان و جوانان تشکیل میدادند.
وی با اشاره به اینکه تجربه موفق این امر، راه اندازی مدارس معارف در شهرکرد و یزد است، افزود: با تاسیس این مدرسه، بیش از ۲ هزار نیروی متدین و انقلابی تربیت کردیم که اکنون در بسیاری از نهادهای فرهنگی مشغول به فعالیت شدهاند و منشأ اثر هستند.
ناصری با اشاره به اینکه تدین، تعقل و تفکر از سیستم آموزشی ما توسط غربیها حذف شده است، افزود: یکی از کارهایی که جبهه فرهنگی باید انجام دهد، ورود به مقوله آموزش و بازگرداندن این سه عنصر مهم به آموزش است که در این زمینه یا باید با آموزش و پرورش وارد مذاکره شوید و به مدارس ورود کنید یا اقدام به تاسیس مدرسه کنید.
وی با اشاره به اینکه این سیستم نمیتواند قدرت تشخیص حق از باطل و درست از نادرست را در دانش آموزان تقویت کند، عنوان کرد: اگر میخواهیم نسل آینده را نسلی انقلابی و متدین تربیت کنیم، هیچ راهی جز به دست گرفتن سیستم آموزش نداریم.
نماینده ولی فقیه تاکید کرد: اقداماتی که اکنون انجام میشود بسیار خوب است، اما مقطعی و فاقد عمق و ماندگاری است، افزود: آموزشها زمانی اثرگذار است که در وجود افراد نهادینه شده باشد در غیر اینصورت به سرعت فراموش میشود.
امام جمعه یزد اظهار داشت: جبهه فرهنگی انقلاب باید در کنار برنامههای خود، با روحانیون برنامه ریزی کنند و برای احداث مجتمعهای فرهنگی اقدام کنند و با ایجاد حداقل ۱۰ مدرسه در هر استان، بتوانند برای چند سال آینده ۱۰ هزار دانش آموز تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش گلوگاه تربیت است، اما از آن غفلت شده و اکنون باید ضمن تحول در سیستم آموزش، به سمت تربیت معلمان بر اساس معیارهای اسلامی و انقلابی برویم، زیرا تا معلم دغدغه دین نداشته باشد، نمیتواند دانش آموز متدین و دارای قدرت تفکر و تعقل تربیت کند.
ناصری در مورد جمعیت نیز بیان کرد: جبهه فرهنگی انقلاب باید به این موضوع نیز ورود کند، زیرا اگر جمعیت پیر شود، مشکلات جدی برای کشور به وجود میآید تا جایی که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان فاجعه تعبیر کردند.
در این دیدار ذاکرنیا دبیر جبهه فرهنگی خراسان جنوبی و غفوری فعال جبهه فرهنگی استان مرکزی به بیان دغدغههای خود در زمینه تشکیل مجمع تخصصی فارغ التحصیلان طرح ولایت علامه مرحوم مصباح یزدی پرداختند.