افزایش فوتی کودکان با کرونای انگلیسی صحت ندارد
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: میزان افزایش بستری و فوتی بین کودکان صحت ندارد، تعداد محدودی فوتی داشتیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، قاسم جان بابایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره افزایش میزان فوت کودکان ناشی از کرونای انگلیسی افزود: در حال حاضر در کشور نسبت به اسفند 98 میزان مراجعان اطفال و بستری شدن آنها بیشتر شده است ولی این که وحشت ایجاد کنیم؛ چنین موردی نیست.
وی درباره افزایش درگیری ریه با کرونای انگلیسی گفت: درگیری ریه بیشتر است ولی باید تعداد نمونه ها بیشتر شود تا قضاوت بهتری داشته باشیم.
جان بابایی درباره رسیدن جامعه به ایمنی دسته جمعی هم گفت: ایمنی دسته جمعی در تمام دنیا از طریق واکسن است و ما هم این مسیر را می رویم.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: امروز اعلام می کنیم در استان های کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، چهار محال و بختیاری، ایلام، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و قزوین درصد زیادی از مردم آنها مبتلا نشده اند و اگر این مشکل که در خوزستان اتفاق افتاده در این استان ها اتفاق بیفتد نفی صحبت افرادی می باشد که می گویند ایمنی دسته جمعی رخ داده است.
آقای جان بابایی ادامه داد: واکسن به اندازه کافی خواهد آمد ولی ماسک را نباید کنار بگذاریم و باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنیم چون این ویروس جهش پیدا می کند.
وی گفت: در حال حاضر مواردی داریم با این که در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس واکسن دریافت کردند ولی الآن با ورود به کشور تست آنها مثبت است.
آقای جان بابایی افزود: اگر موج چهارم اتفاق بیفتد مانند آبان بیش از نیمی از کشور گرفتار شدند اتفاق می افتد و در حال حاضر اگر خوزستان را مدیریت نکنیم امکان درگیری استان های مجاور وجود دارد.
وی گفت: متأسفانه آمار 80 فوتی روزانه برای ما به سمت عادی شدن می رود؛ ولی این تعداد کمی نیست.
معاون درمان وزیر بهداشت درباره جبران کمبود پرستار در اهواز هم افزود: امسال بیشترین جذب کادر درمان را داشتیم که بیشترین آن در پرستاری بوده است و الآن در استان خوزستان کمبود حاد پرستاری نداریم و این شرایط به خاطر درگیری بالای بیماری است و اگر همین اتفاق در استان های دیگر هم بیفتد این وضع پیش می آید.
آقای جان بابایی گفت: در حال حاضر درصد زیادی از همکاران کادر درمان به کرونا مبتلا نشده اند مثلاً در بخش مراقبت های ویژه به دلیل مراقبت ها؛ یک سوم آنها درگیر شده اند و در بخش های بیمارستانی همکاران زیادی درگیر نشده اند.
وی افزود: در طول یک سال کارهای زیادی در توسعه تخت ها اتفاق افتاده است و در خوزستان با حمایت وزیر بهداشت؛ کمتر از یک هفته حدود یکصد تخت ویژه اضافه شده و سه دستگاه کانتینر اکسیژن ساز به آنجا ارسال شده است.
آقای جان بابایی ادامه داد: ما همیشه زمانی که بیماری اوج می گیرد تصمیم به قرنطینه می گیریم ولی الآن زمانی است که سخت بگیریم تا به نقطه قرمز نرسیم.
آقای کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره برنامه ای در جهت سرعت بخشیدن واکسیناسیون گفت: شروع واکسیناسیون در کشور بخصوص با برنامه جامعی که اخبار آن منتشر شده است و بسیاری در دنیا اطلاع حاصل کردند که ایران علیرغم همه دشمنی ها، فشارها و تحریم ها توانسته با یک برنامه جامع که از 21 بهمن شروع شده در هر هفته افزایش موارد واکسیناسیون را دارد.
وی افزود: ایران زودتر از بسیاری از کشورهای دنیا و قبل از پایان سال 2021 میلادی با اتکا بر توان تولید داخلی، تولید مشترک و استفاده از ظرفیت های موازی واکسیناسیون را به اتمام می رساند.
آقای جهانپور ادامه داد: مهم برای ما این است که واکسیناسیون به سرعت ادامه پیدا کند.
وی گفت: مرحله اول واکسیناسیون تا روزهای ابتدایی سال جدید پایان می گیرد و در بهار هم فاز دو واکسیناسیون به سالمندان و بیماران صعب العلاج و خاص را خواهیم داشت و طبق سند ملی در شورای عالی اخلاق پزشکی؛ اولویت رعایت خواهد شد و پیشنهادها و درخواست ها برای واکسیناسیون موجب تغییر در اولویت ها نخواهد شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: تا امروز بیش از یکصد هزار نفر واکسن دریافت کردند و تا این لحظه 570 هزار دُز واکسن وارد کشور شده است و تا پایان این هفته هم محموله جدیدی خواهیم داشت.
آقای جهانپور افزود: واکسن مورد استفاده فعلی از محل خرید مستقیم است و در روزهای پایان سال از سبد کوواکس هم واکسن های مورد نظر را دریافت می کنیم و در میانه بهار هم اولین واکسن های تولید داخل به تدریج وارد کمپین ملی واکسیناسیون همگانی خواهد شد و در تابستان با سرعت خیلی بیشتری مسیر را ادامه می دهیم و قبل از بسیاری از کشورهای دنیا واکسیناسیون همگانی علیه کووید 19 به نقطه هدف نزدیک می شود.
وی ادامه داد: بر اساس هدف گذاری بیش از 56 میلیون نفر باید در کشور واکسن را دریافت کنند و حدود 120 میلیون دُز واکسن برای این موضوع پیش بینی شده است که به تدریج وارد یا تولید خواهد شد.
آقای جهانپور گفت: واکسیناسیون از روزانه 10 هزار نفر شروع شده و به تدریج افزایش پیدا خواهد کرد و امیدواریم در وضعیت بهینه به لحاظ تأمین واکسن روزانه برای 500 تا 700 هزار نفر در اواخر بهار و ابتدای تابستان واکسیناسیون انجام دهیم.
وی ادامه داد: واکسیناسیون تا پایان فاز یک شامل؛ خط مقدم جبهه درمان و در اولویت های بعدی سایر کارکنان مدافعان سلامت و البته سالمندان، معلولین و جانبازان مقیم آسایشگاه ها خواهد بود که این مشمولین فاز یک هستند و تا اتمام فاز یک وارد فاز دو نخواهیم شد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: روند تولید واکسن در دنیا تأخیر نسبی داشته و در کشور هم در حد چند روز در ارسال واکسن توسط تولیدکنندگان تأخیر داشتیم.
آقای فرهاد ابول نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در ارتباط تصویری با این برنامه درباره شرایط استان خوزستان گفت: در حال حاضر در استان خوزستان 140 شهر قرمز، تعدادی شهر نارنجی و مابقی در وضع زرد هستند.
وی افزود: وضع در استان خوزستان از نظر بروز بیماری در سطح شهرستان های مختلف متفاوت است ولی بار مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی زیاد است.
آقای ابول نژادیان گفت: در 24 ساعت گذشته حدود 4 هزار نفر به مراکز بهداشتی مراجعه کردند و حدود 2300 نفر هم به بیمارستان ها مراجعه کردند و 200 مورد بیمار بستری قطعی داشتیم و حدود 1570 مورد بیمار سرپایی شناسایی کردیم.
وی افزود: در حال حاضر ظرفیت بیمارستان ها از نظر تخت های بستری تحت فشار است و ظرفیت های جدید ایجاد کردیم و دستگاه های اکسیژن ساز نصب شده است و فعلاً مشکلی نداریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز درباره نیروی انسانی هم گفت: پرسنل بیمارستان در حال فعالیت هستند حتی اعضای هیأت علمی گروه پرستاری و مامایی و دانشجویان ترم 6 و 7 را فعال کردیم و تمام مرخصی های همکاران لغو شده است.
آقای ابول نژادیان افزود: در بخش بهداشت هم نیروهای هلال احمر و بسیج در طرح شهید سلیمانی کنار ما هستند و نیروهای جهادی هم در بخش خدماتی به ما کمک می کنند.
وی ادامه داد: تمام پزشکان و پرستاران گرچه تحت فشار هستند ولی فعالند.
وی گفت: تمام مسافران قبل از پرواز تست می شوند و تمام پروازهای خروجی اهواز و سایر فرودگاه های استان خوزستان چک می شوند و فردی بدون تست منفی اجازه خروج حتی در پروازهای داخلی ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: در 48 ساعت گذشته 20 مورد را شناسایی کردیم و مانع پرواز آنها شدیم.
آقای ابول نژادیان ادامه داد: در ایستگاه های قطار هم نمونه گیری می کنیم، حتی در ترمینال ها نیرو مستقر کردیم.
وی با اشاره به این که استان خوزستان را به دو منطقه غرب و جنوب تقسیم کردیم گفت: مناطق غرب و جنوب خوزستان در حال حاضر درگیر این بیماری است و شمال و شرق خوزستان درگیری کمتری دارد.
آقای ابول نژادیان افزود: محدودیت تردد بین شهری را برقرار کردیم و ورود به شهرهای قرمز با پلاک غیربومی ممنوع است و خروج پلاک های بومی از شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. در خروجی استان خوزستان پلاک های غیربومی اجازه ورود ندارند و پلاک های بومی هم اجازه خروج ندارند و تمام تلاش ما این است که بیماری را در استان مدیریت کنیم.
وی درباره برگزاری مراسم عزاداری یکی از نمایندگان مجلس با جمعیت زیاد در استان خوزستان گفت: در استان خوزستان موضوع قومیتی، طایفه ای یک جو پر رنگ دارد و آداب این مردم به گونه ای تنظیم شده که در عزا و شادی همدیگر شریک هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: در یکی از روستاها مراسمی برگزار شده که این مراسم موجب تجمع شده است و تذکراتی توسط استاندار به آن منطقه داده شده است.
آقای سید حامد حسینی مدیر گروه نظارت بر مطالعات بالینی واکسن کوو ایران در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: ادامه کار را در یک جمعیت 400 نفری انجام می دهیم که 300 نفر از داوطلبان افراد زیر 50 سال و 100 نفر دیگر جمعیت بالای 50 سال هستند.
وی افزود: انتظار داریم تا انتهای اردیبهشت مطالعات فاز دو انجام شود.
آقای حسینی ادامه داد: در مطالعات فاز دو اهداف سطح ایمن زایی و فاصله بین دو تزریق که 28 روز باشد یا 21 روز را دنبال می کنیم که اگر نتایج مشخص شود از انتهای اردیبهشت فاز سه را در جمعیت 20 هزار نفری آغاز می کنیم.
وی گفت: فاز دو و سه تلفیق شده است و فاز دو یک زیرمجموعه از جمعیت فاز سه است.
مدیر گروه نظارت بر مطالعات بالینی واکسن کوو ایران درباره فراخوان برای جمعیت 20 هزار نفر هم افزود: برای همه افراد هنوز انجام نشده است چون جمعیت 20 هزار نفر غیر از تهران در پنج شهر بزرگ دیگر هم هست و تنها در تهران حدود یکصد هزار نفر با ما تماس گرفتند و شهرستان ها هم بعد از نوروز 1400 فراخوان داده خواهد شد و آنها را برای شرکت در مطالعه دعوت خواهیم کرد.
آقای حسینی درباره شهرهای انتخاب شده برای مطالعات فاز سه گفت: در حال حاضر شهرهای انتخاب شده؛ مشهد، اصفهان، شیراز و تعدادی شهر دیگر است.