توصیه یا آدرس غلط کیسنجر به بایدن؟
هنری کیسنجر از سیاستمداران و نظریه پردازان صهیونیست تبار و رئالیست وابسته به حزب جمهوریخواه به جوبایدن رئیس جمهور امریکا توصیه کرده است که برای حفظ روابط نوپای رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از گفتگو با ایران پرهیز کند.
![توصیه یا آدرس غلط کیسنجر به بایدن؟ توصیه یا آدرس غلط کیسنجر به بایدن؟](/files/fa/news/1399/12/16/6140519_837.jpg)
این توصیه به این مفهوم است که ادامه این روابط تنها در سایه پروژه ایران هراسی امکان پذیر است و الا اتحاد و ائتلاف میان دشمنان دیروز و دوستان امروز از هم می پاشد. معنی دیگر این حرف و توصیه این است که از همان ابتدا پروژه ایران هراسی برای ایجاد یک چنین اتحاد و ائتلاف شکننده ای طراحی و اجرا شده است .
با وجود اینکه هنری کیسنجر به مکتب رئالیسم تعلق دارد که به لحاظ مبانی فکری و پایگاه اجتماعی در تضاد با آموزه های لیبرالیسم است که حزب حاکم دموکرات پیرو آن است اما عموما توصیه ها و نظریه های کیسنجر در بین جناح راست حزب دموکرات نیز طرفدار داشته و به یک شخصیت مورد احترام در دستگاه وزارت امورخارجه امریکا تبدیل شده است و آنتونی بیلکن وزیر امورخارجه دولت بایدن را نیز می توان همانند هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه اول دولت اوباما پیرو و هوادار کیسنجر دانست و در واقع بلینکن توصیه های کیسنجر را حتی قبل از توصیه وی به بایدن بکار بسته است.
به نظر می رسد یکی از عوامل همسویی سیاست خاورمیانه ای امریکا علیرغم دست به دست قدرت بین احزاب رقیب دموکرات و جمهوریخواه بکار بستن آموزه ها و توصیه های هنری کیسنجر بوده است.
کیسنجر زمانی که وزیر امورخارجه بود سیاست نزدیکی به چین را برای مقابله با شوروی توصیه کرد که اجرای آن دو نتیجه به همراه داشت از یک سو به فروپاشی شوروی انجامید و از دیگر سو به ظهور چین انجامید که اکنون به رقیب و تهدید اول امریکا تبدیل شده است.
وی همچنین در زمان جرج بوش پسر، ایجاد شکاف و دودستگی در داخل اتحادیه اروپا را به نومحافظه کاران وقت همچون دونالد رامسفلد پیشنهاد کرد و این نظریه در دوره ترامپ به شکوفایی رسید و با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا پروژه فروپاشی این اتحادیه رسما کلید خورد و این اتحادیه را تا مرز فروپاشی پیش برد. کیسنجر حتی در روی کار آوردن ترامپ نقش داشت و در واقع ترامپ از دل تئوری " مرد دیوانه" کیسنجر و به کمک دولت پنهان امریکا ظهور و بروز یافت که بر اساس آن کیسنجر معتقد بود امریکا برای عقب نماندن از رقبا به یک رئیس جمهور دیوانه نیاز دارد.
با این پیشینه قاعدتا نباید جو بایدن آموزه ها و توصیه های کیسنجر را بکاربگیرد بخصوص با توجه به تفاوت های عمیق و گسترده ای که بین مکاتب فکری و سیاسی احزاب جمهوریخواه و دموکرات وجود دارد و یا کهولت سن زیادی که کیسنجر دارد اما با همه اینها با توجه به نقش و نفوذی که مافیای صهیونیسم بر ارکان تصمیم سازی، تصمیم گیری و قانون گذاری در دولت پنهان امریکا دارد، توصیه های وی حتی قبل از اعلام به دولت بایدن از سوی وزیر امورخارجه صهیونیست دولت بایدن به مرحله اجرا در آمده است و بخشی از عقبگردهای سریع و شتاب زده دولت بایدن درخصوص خاورمیانه و ایران از این مسئله ناشی می شود.
با این حال این توصیه ها در عمل می تواند حکم آدرس غلط برای دولت و شخص بایدن تلقی شود و آثار و عواقب آن را برای وی و دولت نوپای آن به همراه داشته باشد.
---------------------------------------
احمد کاظم زاده